نماد آخرین خبر

طرز تهیه خورش اسپناساک؛ طعمی بی‌نظیر از مازندران

منبع
برترين ها
بروزرسانی
طرز تهیه خورش اسپناساک؛ طعمی بی‌نظیر از مازندران

برترين ها/ شهر‌هاي شمالي ايران از جمله مازندران به‌غير از جاذبه‌هاي منحصربه‌فرد، غذا‌هاي بسيار خوشمزه‌اي دارند که فرهنگ اين منطقه را به‌خوبي نشان مي‌دهند.

يکي از خورش‌هاي خوشمزه‌ي شمالي، خورش اسپناساک است که در اين مطلب طرز تهيه آن را به شما آموزش خواهيم داد.
شهر‌هاي شمالي ايران از جمله مازندران به‌غير از جاذبه‌هاي منحصربه‌فرد، غذا‌هاي بسيار خوشمزه‌اي دارند که فرهنگ اين منطقه را به‌خوبي نشان مي‌دهند. غذا‌هاي مازندراني شامل دنيايي از غذا‌هاي سالم و خوشمزه مي‌شوند که حتي افراد بيمار مثل کساني که مبتلا به ديابت و فشار خون هستند، مي‌توانند اين غذا‌ها را با خيال راحت ميل کنند.
استفاده از مواد اوليه تازه و طبيعي نظير دانه‌هاي انار جنگلي در رب انار، گردو، شير، کره، ماست، دوغ و روغن حيواني باعث شده‌اند که غذا‌هاي سنتي اين منطقه، ارگانيک و سالم باشند. مصرف کم نمک، شکر و روغن و استفاده زياد از سير و پياز نيز از جمله ويژگي‌هاي اين غذا‌ها هستند. يکي از خورش‌هاي خوشمزه‌ي شمالي، خورش اسپناساک است که در اين مطلب طرز تهيه آن را به شما آموزش خواهيم داد.
خورش اسپناساک(اسفناج) حاوي انواع ويتامين‌ها، کربوهيدرات، سديم، پتاسيم، آهن، کلسيم، منيزيم، فسفر، سلنيوم، فولاد، اسيدفوليک، سولفور و... است. اين غذا پروتئين بالايي دارد و در افزايش سطح انرژي و عضلاني‌شدن بدن، افزايش گلبول‌هاي قرمز خون و رفع کم‌خوني، رفع انواع عفونت‌هاي بدن، تقويت و استحکام استخوان و دندان و ... موثر است.

مواد لازم:

يک کيلو اسفناج تازه
۴۰۰ گرم گوشت گوسفند
۳۰۰ گرم سبزيجات معطر (جعفري، گشنيز، تره و نعنا)
۳ تا ۴ حبه سير
۲ عدد پياز
يک عدد هويج
نمک، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
 
طرز تهيه

۱. ابتدا پياز و سير خردشده را در روغن دنبه يا روغن کنجد تفت دهيد.
۲. وقتي پياز طلايي شد، گوشت خردشده را همراه با فلفل و ادويه به مواد اضافه کنيد و حسابي تفت دهيد تا رنگش تغيير کند.
۳. اسفناج و سبزيجات معطر خردشده را به ساير مواد بيفزاييد و تفت دهيد تا کمي نرم شوند. سپس مقداري آب اضافه کنيد و اجازه دهيد که غذا روي حرارت ملايم بپزد و جا بيفتد.
۴. در اواسط پخت هويج نگيني خردشده را در غذا بريزيد.(بعضي‌ها به دلخواه هويج را حذف مي‌کنند)
اين خورش همراه برنج يا نان سنگک تازه سرو مي‌شود. جالب است بدانيد که برخي افراد به‌جاي گوشت گوسفند، از تخم‌مرغ استفاده مي‌کنند و در انتهاي پخت، آن را در خورش مي‌شکنند و مي‌گذارند که خودش را بگيرد. براي اينکه غذا طعم ترش داشته باشد، مي‌توانيد يک قاشق غذاخوري رب نارنج يا رب انار در اواخر پخت در خورش بريزيد.

آخرين خبر مازندران در اينستاگرام :
https://instagram.com/mazandaran_today