نماد آخرین خبر

۶۵ درصد انتقال ویروس کرونا در خراسان جنوبی خانوادگی است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
۶۵ درصد انتقال ویروس کرونا در خراسان جنوبی خانوادگی است

ايرنا/ رئيس دانشگاه علوم پزشکي بيرجند گفت: ۶۵ درصد موارد انتقال ويروس کرونا در خراسان جنوبي خانوادگي بوده و از طريق دورهمي و شب‌نشيني‌ها اتفاق افتاده است.

محمد دهقاني، رئيس دانشگاه علوم پزشکي بيرجند روز پنجشنبه در بازديد از بخش کرونا بيمارستان ولي‌عصر(عج) بيرجند اظهار داشت: طي ۲ هفته اخير روند افزايشي بسيار شديدي را در شناسايي موارد مثبت و بستري بيماران شاهد هستيم.
وي بيان کرد: ما در بيمارستان ولي‌عصر(عج) در مجموع به ۱۴ بيمار رسيده بوديم ولي امروز ۱۰۶ بيمار مثبت و مشکوک به کرونا در بخش‌هاي کرونايي اين بيمارستان بستري هستند که اين اتفاق در مدت کوتاه حدود يک تا ۲ هفته رخ داده است.
رييس دانشگاه علوم پزشکي بيرجند گفت: نگران هستيم در صورت ادامه اين روند، تخت‌هاي بيمارستان‌هاي ما خيلي سريع پر شود که فرصت ارائه خدمت را از ما سلب خواهد کرد.
وي با بيان اينکه خيلي از بيماران به صورت خانوادگي بستري هستند افزود: در ارزيابي‌هايي که انجام شده، بيش از ۶۵ درصد موارد راه انتقال ويروس، انتقال خانوادگي است يعني در دورهمي‌ها و تجمعات خانوادگي و شب‌نشيني‌ها انتقال ويروس اتفاق افتاده بخصوص با ويروس کروناي جهش يافته يا انگليسي اين موضوع حساسيت بيشتري پيدا مي‌کند.

دهقاني بار ديگر بر خودداري از تجمع، دورهمي و شب‌نشيني‌ها تاکيد کرد و گفت: از آنجايي که راه انتقال از طريق تماس نزديک است، از ۲ ماسک استفاده شود و يک ماسک سه لايه در زير و يک ماسک پارچه‌اي روي ماسک سه لايه قرار گيرد که به طرز قابل توجهي راه انتقال را کاهش مي‌دهد.
وي اظهار داشت: تهويه فضايي که در آن هستيم بر انتقال بيماري تاثير دارد و حتما تهويه مناسب داشته باشد و فضا بسته نباشد، کماکان شست و شوي دست جزو مواردي است که مي‌تواند از انتقال بيماري جلوگيري کند.
رييس دانشگاه علوم پزشکي بيرجند امروز از بخش کرونا بيمارستان ولي‌عصر(عج) که بيمارستان اصلي پذيرش و بستري بيماران کرونايي در مرکز استان است، بازديد کرد و از نزديک روند درمان بيماران را مورد بررسي قرار داد.
روند صعودي شناسايي بيماران مبتلا به کرونا در خراسان جنوبي از اوايل هفته دوم فروردين امسال آغاز شد و شهرستان بيرجند بيشترين موارد مثبت جديد را در اين مدت به خود اختصاص داده است به طوري که هفته گذشته مرکز استان بعد از مدت‌ها در وضعيت نارنجي و از ديروز به همراه ۲ شهرستان ديگر استان در وضعيت قرمز قرار گرفت.
امروز هم دومين بار پس از پشت سر گذاشتن پيک سوم کرونا در خراسان جنوبي، آمار مبتلايان روزانه در اين استان سه رقمي شد. خراسان جنوبي که آذر ۹۹ پيک سوم کرونا را پشت سر گذاشت و با کاهش موارد ابتلا، بستري و فوتي کرونا تا اسفند ماه مواجه بود، اکنون سه شهرستان قرمز و هفت شهرستان نارنجي دارد و هيچ شهرستاني در اين استان آبي(کم‌خطر) نيست.
۱۴۹ مورد مثبت ابتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته از طريق آزمايش مولکولي(PCR) در اين استان شناسايي شد که از اين تعداد ۲۷ بيمار در بيمارستان‌ها بستري هستند و ۱۲۲ نفر با نمونه‌گيري سرپايي شناسايي شدند.
همچنين ۷۳۹ آزمايش سريع(RT) در شبانه‌روز گذشته انجام شد که ۱۰۸ مبتلاي به کرونا هم از اين طريق شناسايي شدند.
در حال حاضر تعداد بيماران تنفسي بستري در بيمارستان‌هاي خراسان جنوبي به ۲۳۲ نفر رسيده که کم‌سابقه است و از اين تعداد آزمايش ۹۲ بيمار مثبت شده است.
۱۵ نفر از بيماران کرونايي در بخش مراقبت‌هاي ويژه(ICU) بستري هستند که حال عمومي يک نفر وخيم است.

آخرين خبر خراسان جنوبي در اينستاگرام :
https://instagram.com/skhorasan_today