۷۰۰۰ کارگر ساختمانی ارومیه در لیست انتظار بیمه تامین اجتماعی

ايلنا/ سربازرس رفاهي کارگران ساختماني آذربايجان غربي از وجود هفت هزار کارگر ساختماني اروميه در ليست انتظار بيمه تامين اجتماعي خبر داد.
چنگيز عمري، سربازرس رفاهي کارگران ساختماني آذربايجان غربي در خصوص وضعيت کارگران ساختماني در سال ۹۹، گفت: اوضاع کارگران فصلي در بخش ساختمان طي سالهاي گذشته خوب نبوده؛ اما همزمان با شيوع ويروس کرونا اوضاع معيشتي کارگران بغرنجتر هم شده است.
وي با بيان اينکه کرونا باعث بيکاري صدها کارگر فصلي و دائمي طي يکسال گذشته در استان شده است، افزود: اين کارگران بعد از بيکار شدن براي تامين معاش خانوادههايشان به شغلهاي کاذبي نظير دستفروشي روي آوردهاند.
اين فعال کارگري با بيان اينکه سفره کارگران هر روز خاليتر ميشود، افزود: بيکاري يکي از بزرگترين معضلاتي است که توازن و تعادل جامعه را به هم ميريزد و باعث ايجاد بحرانهاي متعدد در عرصههاي اجتماعي، اقتصادي، رواني و سياسي ميشود.
به گفته عمري؛ کرونا کارگران فصلي را در حالي زمينگير کرده است که ميزان ساخت و سازها به علت وجود ويروس کرونا به شدت کاهش يافته است.
عضو هيئت اجرايي خانه کارگر آذربايجان غربي در ادامه اظهار کرد: بسياري از خانوادههاي کارگري در شرايط نامناسب اقتصاد کشور براي تهيه نان شب دچار مشکل شدهاند. متاسفانه، کرونا بيشترين آسيب را به کارگران به ويژه به مشاغل ساختماني وارد کرد. در اين مورد خاص نميتوان حتي کارفرمايان را مقصر دانست، چراکه بايد دولت حمايت مناسبي هم از کارفرمايان واحدهاي توليدي و صنعتي و هم از کارگران داشته باشد.
وي با تاکيد بر اينکه غفلت از ساماندهي کار و کارگر در جامعه فلاکت به بار ميآورد، درباره تناسب تورم با دريافتي کارگران، اضافه کرد: هماکنون تورم موجود در کشور هيچ تناسبي با دريافتيهاي کارگران ندارد و شکي نيست که مسئولان ما بايد به فکر ارتقاي سطح زندگي مردم باشند.
عمري افزود: با اين اوضاع اقتصادي، گراني مصالح و تجهيزات ساختماني به حدي رسيده که اکثر سازندگان مسکن توان ساخت مسکن ندارند، بنابراين وقتي ساختماني ساخته نميشود نيازي به کارگر هم نيست.
عمري در ادامه سخنان خود درباره مشکلات بيمه کارگران ساختماني نيز گفت: متاسفانه کارگران زيادي هستند که از پوشش خدمات بيمه اجتماعي بهرهمند نيستند. بسياري از کارگران ساختماني از مدت ها قبل سال ها در صف بيمه ميايستند تا شايد شرايط بهرمندي از بيمه را داشته باشند.
وي افزود: در حال حاضر هفت هزار کارگر ساختماني در اروميه و ۱۵ هزار کارگر در استان در سامانه بيمهاي ثبت نام کرده و منتظر بيمه شدن هستند.
عمري گفت: در بين کارگران افرادي با سوابق بالاي کاري مشاهده ميشود که بعد از سالها کار در يک واحد توليدي وصنعتي هنوز تحت پوشش بيمهاي قرار نگرفتهاند. اکثر اين افراد براي تامين هزينههاي درماني خود و خانوادههايشان بيشتر از جيب هزينه ميکنند و به خاطر هزينه بالاي داروها و خدمات بهداشتي قادر به تکميل طول دوره درمان خود نيستند.