نماد آخرین خبر

وضعیت کرونا در قم همچنان نامطلوب است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
وضعیت کرونا در قم همچنان نامطلوب است

ايرنا/ جلسه ستاد اطلاع رساني استان روز دوشنبه در سالن کرامت استانداري برگزار و در آن، وضعيت نامطلوب کرونا در قم با توجه به آمار روزانه مبتلايان و فوتي‌ها مورد تاکيد قرار گرفت.

بيژن سليمان‌پور معاون سياسي، اجتماعي و استانداري قم در اين جلسه اظهار کرد: آمارهاي روزانه کرونا در استان حکايت از ضرورت توجه بيشتر به رعايت دستورالعمل‌هاي بهداشتي دارد و نبايد تصور شود در حال عبور از قله پيک کرونا هستيم.
بيژن سليمان‌پور تاکيد کرد: اين که گفته شود در هر روز تست ۴۰۰ نفر مثبت مي‌شود نشان از حساسيت شرايط دارد و به همين دليل صحبت از توقف بيماري و کاهش ميزان مبتلايان در توليدهاي رسانه‌اي که موجب عادي انگاري مي‌شود، صحيح نيست.
وي ادامه داد: در بحث واکسيناسيون به لطف الهي مراحل کار تا حد زيادي تسهيل شده‌ و علاوه بر واردات در زمينه توليدهاي داخلي هم پيشرفت‌هاي خوبي بدست آمده‌است، استان قم نيز در موضوع واکسيناسيون به نقش شاخص خود عمل کرده‌است و خوشبختانه تا کنون در استان هيچ گونه حادثه ناگواري ناشي از تزريق واکسن گزارش نشده‌ و اين مساله بسيار اميد بخش است.
وي با اشاره به اين که واکسيناسيون ميزان مرگ و مير را کاهش مي‌دهد، بيان داشت: واکسن تنها يک طرف موضوع است و کساني که واکسن دريافت کرده‌اند نيز بايد حتما در کنار آن پروتکل‌ها را رعايت کنند.
سليمان‌پور گفت: در بحث تمديد محدوديت‌ها و ممنوعيت‌ها بايد رعايت دستورالعمل‌ها در دستورکار همه بخش‌ها و دستگاه‌ها باشد و کوتاهي در اين زمينه از هيچ فرد و نهادي پذيرفته نيست.
وي بيان کرد: در بحث خدمات الکترونيک آن اقدام‌هايي که مورد نياز بود هنوز انجام نشده است، بايد با هر سازمان، نهاد و بخشي که در زمينه رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي کوتاهي مي‌کند برخورد لازم صورت گيرد.
وي ادامه داد: رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي در نمازهاي جمعه و جماعت، اماکن متبرک همچون مسجد مقدس جمکران، همچنين دانشگاه‌ها،‌ مدارس و غيره مطلوب است و بايد همه در رعايت نکات بهداشتي اهتمام لازم را داشته باشند.
معاون سياسي،‌ امنيتي و اجتماعي استانداري قم گفت: جلسه‌هاي مذهبي در اين ايام حتما بايد در فضاي باز و با رعايت فاصله برگزار شود، همچنين افراد شرکت کننده حتما با ماسک شرکت کنند، زمان برگزاري مراسم نيز کوتاه باشد.
وي بيان کرد: در قم افراد متدين به خوبي پروتکل‌هاي بهداشتي را رعايت مي‌کنند، اما متاسفانه يک طيف اندک نيز هستند که با انجام برخي اقدام‌ها موجب وهن دين مي‌شوند.

روزانه ۴۰۰ بيمار قطعي مبتلا به کرونا در قم شناسايي مي‌شود 
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي قم نيز در اين جلسه گفت:  تقريبا ۵۶۰ بيمار مبتلا به کرونا در مراکز درماني استان بستري هستند که حال ۱۱۰ تن از آنان وخيم است، همچنين روزانه حدود ۴۰۰ بيمار مبتلا به کرونا در قم شناسايي مي‌شوند.
سيامک محبي افزود: ارقام قابل توجه است و نشان مي‌دهد ما همچنان درگير موج هستيم؛ رعايت شيوه نامه‌هاي بهداشتي نيز در استان ميان ۶۵ تا ۷۰ درصد است و تا رسيدن به حد مطلوب فاصله داريم.
وي با اشاره به اين که نيازمند همراهي بيشتر مردم براي عبور از اين شرايط هستيم، ادامه داد: اجراي گام‌هاي جديد طرح شهيد سليماني و واکسيناسيون از اقدام‌هاي مهمي است که با جديت در قم دنبال مي‌شود.
وي افزود: با قرنطينه به موقع افرادي که تست کرونا آن‌ها مثبت مي‌شود توسط گروه‌هاي رهگيري، گام هاي موثري براي مديريت وضعيت بيماري کرونا در استان برداشته شده‌است.
محبي با اشاره به نظارت‌هاي صورت گرفته براي ارتقاي وضعيت رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي در استان،‌ گفت: در ميان برخي از گروه‌ها ميزان رعايت‌ها مطلوب نيست اما در بخش‌هايي مانند نماز جمعه و اماکن متبرک همراهي مطلوب را شاهد هستيم.
وي ادامه داد: از هفته قبل هم مرحله دوم واکسيناسيون در استان آغاز شد در اين مرحله تزريق واکسن به سالمندان انجام مي‌شود در کنار اين گروه، گروه‌هاي جوان‌تر که بيمار زمينه‌اي دارند نيز واکسن دريافت خواهند کرد.
وي با اشاره به اين که برنامه واکسيناسيون در استان مطابق دستورالعمل‌هاي اعلامي و با سرعت در حال انجام است، بيان کرد: ۱۲ هزار سالمند بالاي ۸۰ سال در استان داريم که تاکنون سه هزار سالمند را واکسينه کرديم.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي قم گفت: اطلاع رساني و تشويق مردم به واکسيناسيون بايد در دستور کار رسانه‌هاي استان قرار گيرد،‌ چراکه وجود برخي ترديدها در رابطه با واکسيناسيون موجب افزايش آسيب بيماري و آمار فوتي‌ها مي‌شود.

اجراي محدوديت‌ها در قم به دقت رصد مي‌شود
مديرکل مديريت بحران استان قم نيز در اين جلسه بيان کرد: با توجه به مصوبه ستاد ملي و برنامه‌هاي وزارت بهداشت، يک هفته ديگر هم محدوديت‌ها تمديد شد و گروه‌هاي دو، سه و چهار تعطيل هستند.
محسن اوروجي ادامه داد: در همين رابطه ورود خودروهاي غير بومي به قم ممنوع است و از همه مي‌خواهيم با رعايت دستورالعمل‌هاي بهداشتي از انتشار بيشتر ويروس جلوگيري کنند.
وي تاکيد کرد: رعايت پروتکل‌ها همچون ماسک زدن، حفظ فاصله‌گذاري اجتماعي و عدم حضور در تجمعات بهترين راهکار در امان ماندن از اين ويروس منحوس است.
وي افزود: در مورد شب‌هاي قدر هم بايد پروتکل‌هاي بهداشتي به نحو احسن رعايت شود و آيين هاي مذهبي با حفظ سلامت مردم ترتيب ‌يابد، همچنين انجام پذيرايي و برپايي ايستگاه صلواتي در برنامه‌هاي شب‌هاي قدر صحيح نيست.
مديرکل مديريت بحران قم با اشاره به لزوم جبران آسيب‌هاي وارد شده به اصناف در اين ايام،‌ گفت: براي حمايت از اصناف مصوباتي درنظر گرفته شده است تا خسارت وارد شده به آنان کاهش يابد.
وي تاکيد کرد: تجمعات زيادي در استان داريم که بايد با روش‌هاي مناسب همچون برگزاري مراسم‌ آنلاين جايگزين شود، چراکه تنها رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي از ايجاد موج‌هاي جديد بيماري جلوگيري مي‌کند.

تشويق مردم به رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي توسط گروه‌هاي جهادي 

همچنين جانشين ستاد امر به معروف و نهي از منکر قم در اين جلسه گفت: يکي از وظايف اصلي ستاد اين است که معروف و منکر در موارد خاص محدود نشود و در همين رابطه از ظرفيت‌هاي آن براي مبارزه با بيماري کرونا استفاده مي‌شود.
سيد محمد تقي حسيني افزود: با استفاده از ظرفيت گروه‌هاي جهادي مطالبه‌گر که ۳۰ گروه در قم فعال هستند و ساير گروه‌هاي مردمي در سطح شهر نسبت به تشويق افراد نسبت به رعايت دستورالعمل‌هاي بهداشتي و تذکر به کساني که به اين مهم توجه ندارند، اقدام مي‌شود.
قم از هجدهم فروردين‌ماه در شرايط پرخطر و قرمز کرونايي قرار دارد و درصدر استان هايي قرار گرفت که شيوع آن رشد صعودي داشت و دست اندرکاران به احتمال افزايش موارد ابتلا و فوتي در صورت توجه نکردن کافي شهروندان به محدوديت ها، پروتکل‌ها و توصيه‌هاي بهداشتي ابراز نگراني کردند، امري که به وقوع پيوست و گاه آمار جان باختگان روزانه را تا ۸ نفر بالا برد.

آخرين خبر قم در اينستاگرام :
https://instagram.com/qomtoday