نماد آخرین خبر

افت ۲۰ درصدی دبی چاه‌های گلستان؛ دشت گرگان در حال فرونشست است

منبع
مهر
بروزرسانی
افت ۲۰ درصدی دبی چاه‌های گلستان؛ دشت گرگان در حال فرونشست است

مهر/ مديرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان از افت ۲۰ درصدي دبي چاه هاي استان خبرداد و گفت: دشت گرگان در حال فرو نشست است که بخشي از آن به برداشت آب از چاه ها بر مي‌گردد.

بهزاد هرمزي مديرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان بعدازظهر پنج شنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه گلستان با اشاره به کاهش بارندگي در استان اظهار کرد: ۹۶ درصد آب شرب استان از چاه‌ها تامين مي‌شود و گلستان هم کشاورزي و متکي به چاه است.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان ادامه داد: ۳۵ هزار حلقه چاه در استان وجود دارد که تنها ۶۰۰ حلقه براي شرب شهر و روستا استفاده مي‌شود و بقيه براي مصارف کشاورزي است.
وي بيان‌کرد: سفره آب‌هاي زيرزميني يکپارچه بوده و مانند کاسه است و هر اندازه که ما از آن برداشت کنيم سبب آسيب زدن به اين آبخوان‌ها مي‌شود.
هرمزي گفت: در تابستان که برداشت آب از چاه هاي کشاورزي افزايش مي‌يابد سطح سفره‌ها پايين آمده و با کاهش آبدهي چاه‌ها روبرو مي شويم به گونه اي که در گرگان هشت درصد کاهش آبدهي را شاهد بوديم.
طبق گفته وي چاه هاي گلستان با توجه به پراکنش بين ۱۵ تا ۲۰ درصد افت دبي خواهند داشت.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان با بيان اينکه از استان ما مستعد کشت شالي نيست و تنها در زمين هاي نسق دار مجاز است، افزود: در سال گذشته هزار هکتار از اراضي به زير کشت شالي رفت و اين امر باعث مي‌شود که به منابع آبي فشار وارد شود و ممکن است در ظاهر سودي عايدمان شود اما به تدريج منابع آبي را از دست خواهيم داد.
هزمري تاکيد کرد: دشت گرگان در حال فرو نشست است که بخشي از آن به برداشت آب بر مي‌گردد.
وي اضافه کرد: مرکز گلستان از منابع پايدار سد بي بهره بوده و در گرگان نياز آبي هزار و ۷۵۰ ليتر بر ثانيه است در حالي که کل آب توليدي کمتر از هزار و ۳۰۰ ليتر بر ثانيه بوده از و يک سوم نياز آب گرگان آب نداريم.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان افزود: با بهره برداري از سد «شصت کلا» ۲۰۰ هزار متر مکعب به ظرفيت آبي گرگان اضافه مي‌شود ولي با اين حال همچنان کمبود آب خواهيم داشت و بايد از آب شيرين کن‌هاي درياي خزر استفاده کنيم.
وي بيان کرد: سه حلقه چاه تا ابتداي تابستان و دو حلقه و ايستگاه پمپاژ تا نيمه تابستان به آب و فاضلاب تحويل داده خواهد شد و ۱۰۰ ليتر بر ثانيه به ميزان آب گرگان اضافه مي شود.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان تغيير الگوي کشت و برنامه‌هاي سازگار با کم آبي و همچنين مديريت مصرف توسط مردم را راه عبور از اين بحران برشمرد و گفت: در شمال استان منابع آبي وجود ندارد و به دليل اينکه روستاييان حيات و ممات آنها به کشاورزي و دامپروري وابسته است تمام فشار دام به آب و فاضلاب وارد شده و ما را با چالش روبرو مي‌کند.

آخرين خبر گلستان در اينستاگرام :
Instagram.com/golestan_today