ویلاهای دارای انشعاب غیرمجاز آب و برق در غرب مشهد تخریب میشوند
ايرنا/ مديرعامل شرکت آب منطقهاي خراسان رضوي گفت: ويلاهاي واقع در غرب مشهد، که به صورت غيرمجاز از انشعابات آب و برق استفاده کرده و بعضا اقدام به آبفروشي ميکنند، در اولويت اين شرکت براي تخريب قرار دارند.
محمد علايي، مديرعامل شرکت آب منطقهاي خراسان رضوي اظهار کرد: اين مساله با دستگاه قضا هماهنگ و در شوراي تامين خراسان رضوي مطرح شده است و با توجه به شرايط بحراني امسال استان از نظر تامين برق و آب، درخواست تخريب کل ويلاهاي غيرمجاز مستقر در غرب مشهد، در حدفاصل مشهد و چناران داده شده است.
وي بيان کرد: با اين حال ويلاسازي يک نياز اجتماعي است و بايد بستر قانوني آن توسط دولت فراهم شود، زيرا مردم صبر نمي کنند که دولت هر زمان فرصت کرد قانون ساخت ويلا را تصويب کند، بنابراين بايد هرچه سريعتر در اين خصوص وارد عمل شد.
علايي به وضعيت خشکسالي امسال خراسان رضوي اشاره کرد و گفت: از يک مهر سال ۹۸ تا ۲۸ ارديبهشت ماه پارسال ۲۷۰ ميليمتر بارندگي در استان رخ داد که بي سابقه بود، اما امسال در همين بازه زماني تنها ۹۶ ميليمتر باران باريد که نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۴ درصد و نسبت به دوره درازمدت ۶۵ درصد کاهش يافته است.
مديرعامل شرکت آب منطقه اي خراسان رضوي گفت: ميزان آبي که از ابتداي مهر سال ۱۳۹۸ تا ۲۸ ارديبهشت ماه سال ۹۹ وارد ۳۵ سد استان شده حدود ۸۰۰ ميليون مترمکعب بوده است اما در بازه زماني مشابه از سال ۹۹ تا کنون تنها حدود هفت ميليون آب پشت سدهاي خراسان رضوي ذخيره شده است که اين شدت خشکسالي را نشان مي دهد.
وي اظهار کرد: پارسال در چنين روزي يک ميليارد و ۱۶۴ ميليون مترمکعب آب در پشت سدهاي خراسان رضوي ذخيره شده بود و حال آنکه که اکنون ميزان ذخيره آب پشت سدهاي استان از ۶۴۰ ميليون مترمکعب فراتر نمي رود.
علايي ادامه داد: در وضعيت خشکسالي ۹۵ درصد از آبخوانهاي زيرزميني و پنج درصد از آبهاي سطحي برداشت مي شود اما در وضعيت ترسالي مانند پارسال، ۱۵ درصد از آبهاي سطحي و ۸۵ درصد از آبهاي زيرزميني برداشت مي شود.
مديرعامل آب منطقه اي خراسان رضوي نسبت به افزايش برداشت از آبخوانهاي زيرزميني در زمان خشکسالي و آسيب رسيدن به دشتها هشدار داد و گفت: حفر چاه، موجب از بين رفتن سفره هاي آب زيرزميني، به عنوان اصلي ترين و خدادادي ترين سرمايه ملي مي شود، لذا بايد امسال با جديت بيشتري از حفر چاه هاي غيرمجاز جلوگيري شود.
وي به صرفه جويي ۴۶۰ ميليون مترمکعبي آب توسط کشاورزان خراسان رضوي در سال گذشته اشاره و بيان کرد: امسال پيش بيني هاي سازمان هواشناسي مبني بر پربارش بودن فروردين ماه درست از آب درنيامد و ما خشک ترين فروردين عمرمان را تجربه کرديم لذا ديگر براي اينکه به کشاورزان بگوييم کشت نکنند، خيلي دير شده است و دولت بايد آب مورد نياز کشاورزان را به طريقي تامين کند.
علايي با اظهار گلايه از پيش بينيهاي غيردقيق سازمان هواشناسي گفت: اين سازمان مي گويد که کامل نبودن تجهيزات باعث پيش بيني غيردقيق وضعيت هوا در بهار شده است اما نمي توانيم کشاورزان را با اين توجيه نسبت به ندادن آب براي کشت قانع کنيم لذا بايد بيمه هاي اجتماعي و دولت براي کمک به کشاورزان در سال جاري وارد عمل شوند.
مديرعامل شرکت آب منطقه اي خراسان رضوي گفت: امسال به هر طريق ممکن آب آشاميدني شهرها و روستاها در حد مجاز تامين مي شود اما چاه هاي غيرمجاز بسته شده است و اجازه برداشت بيش از حد مجاز به چاه کشاورزي داده نمي شود.
وي بر مديريت مصرف و اعمال جيره بندي براي جلوگيري از آسيب رسيدن به آبخوانهاي زيرزميني تاکيد کرد و گفت: امسال بايد از بند ز ماده ۲۹ قانون توزيع عادلانه آب که گفته «دولت در شرايط حاد مي تواند آب را جيره بندي کند» براي مصارف بالاي بخش کشاورزي، که ۸۵ درصد آب استان را مصرف مي کند، استفاده شود.
علايي اضافه کرد: جيره بندي آب زماني به درستي اجرا مي شود که دولت به تعهدات خود مبني بر پرداخت خسارت به کشاورزان عمل کند.