نماد آخرین خبر

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان: برداشت‌ دیگر استان‌ها از زاینده‌رود همچنان ادامه دارد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان: برداشت‌ دیگر استان‌ها از زاینده‌رود همچنان ادامه دارد

ايسنا/ مديرکل مديريت بحران استانداري اصفهان گفت: قرار بود در شرايط کم آبي و خشکسالي تمام استان هاي برداشت کننده آب از زاينده رود، بين ۲۵ تا ۳۰ درصد برداشت هاي خود را کاهش دهند، اما عملا اين گونه نشده و برداشت ها به قوت خود باقي مانده است.

منصور شيشه‌فروش، مديرکل مديريت بحران استانداري اصفهان با بيان اينکه در سال آبي ۱۴۰۰-۱۳۹۹ شاهد کاهش بارش ها، بالا بودن ميانگين دما نسبت به شرايط نرمال، افزايش تبخير سطحي، کاهش رطوبت خاک و کم آبي هستيم، اظهار کرد: متاسفانه طي سه سال اخير شاهد بارش هاي مطلوبي نبوده ايم و به خصوص در سال زراعي جديد شاهد بيشترين ميزان کاهش بارش طي ۱۵ سال گذشته بوديم که مطابق اعلام هواشناسي، اين ميزان بارش ها کم سابقه بوده است.
وي با اشاره به اينکه عملا در پاييز، زمستان و بهار بارش هاي خوبي نداشتيم، توضيح داد: ميزان بارش ها بيش از ۴۰ درصد نسبت به ميانگين بلندمدت در استان اصفهان و سرشاخه‌هاي زاينده رود کاهش داشته است، از سوي ديگر دماي هوا در خرداد امسال نسبت به سال گذشته و ميانگين بلندمدت بين دو تا چهار درجه خرداد بيشتر و هوا گرمتر شده است که اين گرما به خصوص در مناطق فريدونشهر و خوانسار خود را نشان داده و وزش باد گرم و خشکي هوا باعث از بين رفتن رطوبت شده است.

افزايش ۱۵ درصدي مصرف آب با افزايش يک درجه اي دماي هوا
مديرکل مديريت بحران استانداري اصفهان تاکيد کرد: به طور معمول با افزايش يک درجه دماي هوا، مصارف آب بين ۱۰ تا ۱۵ درصد بيشتر مي شود و از سوي ديگر با توجه به تداوم شيوع کرونا و تاکيد بر رعايت موارد بهداشتي، ميزان مصرف آب بيشتر است.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر از ۲۴۰ کيلومتر طول رودخانه زاينده رود در اصفهان، حدود ۲۰۰ کيلومتر آن به طور کامل خشک است، تصريح کرد: کمبود بارش موجب فقر پوشش گياهي در مراتع شده است به طوري که دامداران نيازمند علوفه هستند و شاهد کمبود علوفه هستيم.
وي به افزايش حريق در مراتع اصفهان به دليل جريانات گرم و خشکي هوا اشاره کرد و گفت: متاسفانه اين شرايط موجب آتش گرفتن مراتع در فريدون شهر و سميرم شده است و به نوعي تاکنون ۱۴ مورد حريق در سطح مراتع استان داشته ايم، همچنين از ابتداي امسال تاکنون ۲۸ هکتار از پوشش هاي گياهي استان به دليل گرماي هوا، وزش بادهاي گرم و خشکي پوشش هاي گياهي در مراتع دچار حريق شده اند.
به گفته شيشه فروش، از اثرات کم آبي، افزايش کانون هاي گرد و غبار است به نوعي که از ابتداي امسال تاکنون حدود ۲۱ روز ناسالم داشته ايم.

خشکي چاه هاي فلمن با خشک شدن زاينده رود
مديرکل مديريت بحران استانداري اصفهان با بيان اينکه متاسفانه رودخانه زاينده رود طي ۱۰ ماه گذشته خشک شده است، تصريح کرد: خشکي زاينده رود باعث خشک شدن چاه ها فلمن و چاه هاي حريمي و همچنين کم آبي چاه هاي که بخشي از آنها به تامين آب مورد نياز شهرها کمک مي کرد، شد و حتي موجب افت کيفيت آب در اين مناطق شده و چاه ها در مدار قرار نگرفته اند.
وي با بيان اينکه در حال حاضر ۳۱۶ روستاي استان اصفهان با تانکر آبرساني مي شود، گفت: طرح آبرساني اصفهان بزرگ ۳۸۰ روستا و ۵۷ شهر را تحت پوشش قرار مي دهد که با افزايش دماي هوا، خشکي زاينده رود و افزايش نياز آبي به دليل کرونا، در حال حاضر ۴.۳ مترمکعب بر ثانيه کمبود آب در اصفهان بزرگ مواجه هستيم.
شيشه فروش با اشاره به کاهش ۵۳ درصدي ذخيره آبي سد زاينده رود نسبت به ميانگين بلندمدت، اظهار کرد: متاسفانه در سال آبي جاري عملا برفي در بالادست نداشتيم و بارندگي ها در اين منطقه ۴۰ درصد کاهش داشته و تمام اين شرايط موجب شده تا آب موجود براي نياز شهرها و روستا کفايت نکند و با کمبود مواجه شويم.

برداشت هاي بالادست عامل کم آبي اصفهان
وي همچنين برداشت آب در بالادست رودخانه را دليل ديگر کم آبي اصفهان عنوان کرد و افزود: در مسير رودخانه که آب به سمت تصفيه خانه باباشيخ‌علي جريان مي يابد، متاسفانه شاهد برداشت آب در اصفهان و استان بالادست هستيم.
مديرکل مديريت بحران استانداري اصفهان به تعيين رئيس حوضه آبريز زاينده رود از سوي وزارت نيرو اشاره کرد و گفت: با توجه به شدت بحران آبي اصفهان از رئيس حوضه آبريز زاينده رود درخواست داريم تا در شهرها و روستاهاي استان حضور يابند و بر برداشت هاي غير مجاز استان هاي ديگر نظارت کند.
به گفته شيشه فروش، قرار بود در شرايط کم آبي و خشکسالي تمام استان هاي برداشت کننده آب از زاينده رود، بين ۲۵ تا ۳۰ درصد برداشت هاي خود را کاهش دهند، اما عملا اين گونه نشده و برداشت ها به قوت خود باقي مانده است، بنابراين اعمال نظارت بر برداشت هاي غيرمجاز از زاينده رود ضرورت دارد و رئيس حوضه آبريز زاينده رود بايد بر اجراي اين قانون تاکيد کند.

ضرورت بهره برداري هر چه سريع تر فاز اضطراري سامانه دوم آبرساني اصفهان
وي با تاکيد بر ضرورت اجراي هر چه سريع تر طرح سامانه دوم آبرساني اصفهان بزرگ توسط وزارت نيرو و شرکت آب منطقه اي اصفهان، گفت: بهره برداري هر چه سريع تر فاز اضطراري اين پروژه مي تواند بخشي از کمبود آب مناطق شهري اصفهان را مرتفع کند.
مديرکل مديريت بحران استانداري اصفهان با بيان اينکه تامين آب با شرکت آب منطقه اي و توزيع آن با شرکت آب و فاضلاب است، گفت: شرکت آبفا اقدامات مختلفي را براي توزيع عادلانه آب در اصفهان انجام داده است، با اين وجود شرايط بسيار خاصي در اصفهان حکمران است و پيش بيني شده که تا آخر خردادماه شاهد افزايش دو تا چهار درجه اي دماي هوا نسبت به ميانگين باشيم، البته از نيمه دوم تير ماه به بعد دماي هوا اندکي معتدل خواهد شد.

آخرين خبر اصفهان در اينستاگرام :
https://instagram.com/isfahan_today