طرح بورس تحصیلی در قم اجرا میشود

ايرنا/ رئيس مرکز علمي کاربردي جهاد دانشگاهي واحد قم گفت: طرح بورس تحصيلي با هدف ايجاد ارتباط بين صنعت و دانشگاه و تربيت نيروهاي با مهارت و تخصص بالا توسط مرکز علمي کاربردي جهاد دانشگاهي استان بهاجرا گذاشته ميشود.
محمد رستمي رئيس مرکز علمي کاربردي جهاد دانشگاهي واحد قم اظهار داشت: هدف اين طرح اين است که کساني که در حوزه صنعت نياز بهنيروي متخصص دارند بتوانند از طريق بورس تحصيلي به تربيت دانشجويان در مقاطع کارداني و کارشناسي اقدام کنند.
وي افزود: برنامه مذکور امسال در استان آغاز خواهد شد، و آمادگي اين را داريم که اگر صنعت بهدنبال پرورش نيروي متخصص است، اين اقدام را از طريق مرکز علمي کاربردي مدنظر قرار دهد، تا با توافقهايي که انجام ميدهيم، بهايجاد بسترهاي مناسب براي اين موضوع اقدام کنيم.
رستمي همچنين با اشاره بهظرفيت علمي کاربردي جهاد دانشگاهي قم در زمينه نوآوري، گفت: در اين مرکز، حوزه طراحي و بستهبندي را بهعنوان يک موضوع تخصصي قرار داديم.
وي افزود: اين اقدام از سال گذشته آغاز، و هم اکنون نيز ۲ هسته نوآور در مرکز علمي کاربردي قم مستقر و در حال فعاليت ميباشند، و علاقهمندان ميتوانند از اين ظرفيت براي ارتقاي خود و همچنين تبديل ايده بهمحصول در فرآيندهاي کاريشان استفاده کنند.
وي با بيان اينکه مرکز علمي کاربردي قم در ۱۲ رشته اقدام بهپذيرش دانشجو بدون کنکور ميکند بيان داشت: با توجه بهرسالت جهاد دانشگاهي و بحث انتخاب مهارت و مساله محور بودن انتخاب رشتهها، در سه گروه فنآوري اطلاعات، هنرهاي تجسمي و حوزه کسب و کار دانشجو جذب مي کنيم.
وي ادامه داد: رشتههايي مانند گرافيک، عکاسي، انيميشن، کسب و کار، حسابداري، موشنگرافي، طراحي صفحههاي وب و مترجمي زبان انگليسي از جمله رشتههاي اين مرکز است که پنج مورد آن امسال اضافه شد.
مدير سازمان تجاريسازي، فناوري و اشتغال دانشآموختگان جهاد دانشگاهي واحد قم نيز با اشاره بهاجراي طرح ملي توانمندسازي اقتصادي زنان سرپرست خانوار در قم گفت: براي استان در اين طرح هزار و ۵۰۰ سهميه در نظر گرفته شده بود که ما هزار و ۷۱۹ زن سرپرست خانوار را جذب کرديم، و موضوع آموزشهاي آنها را در سه سطح عمومي، مهارتي و تخصصي انجام داديم.
ياسر شريفي افزود: با اجراي طرح فوق بهسمت احياي مشاغل پايدار حرکت کرديم.
وي با بيان اينکه اين طرح بهکارفرمايي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي توسط جهاد دانشگاهي در سراسر کشور از جمله قم بهاجرا گذاشته شد، يادآور شد: طي سه مرحله توانستيم، ۱۵ مزيت شغلي را بر اساس جلسههاي کارشناسي و ديدگاههاي خبرگان و فعالان کارآفريني استان شناسايي کنيم، که متقاضي ميتواند در منزل و محيط خانه بهکسب درآمد بپردازد.
وي با اشاره بهکارهاي صورت گرفته در خصوص آموزش و توانمندسازي مشاغل خانگي گفت: سهميه پيشبيني شده براي استان حدود يکهزار و ۵۰۰ تَن بود که موفق شديم، بيش از ۲۰۰ تَن از سهميه تعيين شده، هزار و ۷۱۹ تَن را جذب کنيم، و آموزشهاي آنها را نيز در سه سطح عمومي، مهارتي و تخصصي انجام داديم.
وي ادامه داد: در مجموع هزار و ۴۰۰ تَن از آموزش هاي ما استفاده کردند و حدود ۸۵۰ تَن نيز آموزش تخصصي مهارتي ديدند.
شريفي همچنين يادآور شد: با توجه بهاپيدمي کرونا در استان، علاوه بر کارگاههاي آموزشي توانمندسازي اقتصادي که بهصورت حضوري برگزار شد، بر اساس زيرساختهايي که جهاد دانشگاهي داشت، در حوزه آموزشهاي مجازي نيز فعاليت داشتيم.