گسل مسبب زمینلرزههای بزرگ ۲۳ آبان هرمزگان شناسایی شد

ایرنا/ مدیرکل زمین شناسی هرمزگان گفت: گسل مسبب زمینلرزههای بالای ۶ ریشتر در بررسیهای میدانی متمرکز و در مناطق سختگذر شمال و شمالخاوری بندرعباس، پهنه زمین مهلرزهای(محدوده اثر زلزله) و گسل مسبب این رخداد شناسایی شد.
محسن جرجندی، مدیرکل زمین شناسی هرمزگان با بیان اینکه تیم اداره کل زمینشناسی هرمزگان با همراهی شهریار سلیمانی آزاد پژوهشگر لرزه زمینساخت و با همکاری متخصصان مدیریت ژئوماتیکس(بررسی کنندگان تصاویر ماهوارهای) دکتر مهاسا روستایی عازم پهنه یادشده شدند، افزود: این گروه موفق به شناسایی پهنه مهلرزهای و گسل مسبب رخداد این زمین لرزهها شدند که مجموعهای از گسلی معکوس و تقریباً خاوری-باختری(غربی-شرقی) (N۸۰°E) بههمراه شاخههایی در داخل چین خوردگیهای جوان از جنوب روستای سرزه(در شرق) تا کناره غربی روستای آرنگان(در شرق) است که پهنهای به عرض دستکم ۶ و طول بیست و سه کیلومتر را با روستاهای با آسیبدیدگی شدید آرنگان، آبقلمو، آبزمینو، گیشان، سَرزِه و رضوان در بر گرفته است.
وی ادامه داد: توزیع پسلرزهها نیز در فرا دیواره(صفحه بالایی گسل) پهنه ساختاری یادشده تاکنون پوشش دهنده همین گستره در شمال شهر قلعهقاضی و گنبد نمکی گلوگاه است.
جرجندی اضافه کرد: بخش شمالی پس لرزهها نیز به گسلی معکوس و با شیب تند و رو به جنوب محدود میشود، از این روی، رخداد ۲ زمینلرزه یاد شده در بخشهای باختری و خاوری این گستره میتواند پیامد اندرکُنش لرزه زمینساختی گسلهای یادشده در فاصله از پهنه گسلی MFF(اسم گسل) باشد.
مدیرکل زمین شناسی هرمزگان عنوان کرد: تخریبهای سازهای محدود در شهر بندرعباس در فاصله بیش از پنجاه کیلومتری از پهنه مهلرزهای نیز میتواند به سبب قرارگیری این شهر بر روی نهشتههای نسبتا سست و ضخیم ساحلی بوده و لذا نوسان بیشتر سازههای بلند مرتبهتر شکل گرفته باشد.
وی ابراز کرد: با توجه به ریزشهای سنگی شدید و گذر برخی شریانهای حیاتی از روی پهنه مهلرزهایِ خُرد شده و تکتونیزه(خرد شدن زمین در پی فعالیت زمین)، نکات ضروری به منظور بکارگیری در امدادرسانی و بازسازیها در اختیار مسوولان هرمزگان قرار گرفته است.