عکس/ حماسه یتیمنوازی قمیها با پذیرش سرپرستی ۳ هزار یتیم
مهر/ حماسه یتیمنوازی مردم قم با استقبال گسترده قمی ها و پذیرش سرپرستی بیش از ۳ هزار یتیم در میدان آستانه حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد.
یکی از مهمترین سفارشهای امیرالمومنین علی (ع) در آخرین ساعات عمر شریفشان توصیه رسیدگی به یتیمان و مساکین بوده است که فرمودند: الله الله فی الایتام، فلا تغبوا افواههم، ولا تضیعوا بحضرتکم از خدا بترسید، از خدا بترسید، درباره یتیمان، پس برای دهن هاشان به سبب سنگدلی تان نوبت قرار ندهید؛ که گاهی سیر و گاهی گرسنه نگاهشان دارید و نزد خود ضایع شأن نکنید.
الله الله فی الفقراء والمساکین فشارکوهم فی معاشکم: از خدا بترسید، از خدا بترسید درباره بینوایان و مسکینان و آنها را در زندگی خود شریک سازید و از خوراک و لباس خود به آنها نیز بدهید.
به همت کمیته امداد امام خمینی (ره) استان، مردم قم طبق رسم چندین ساله در ایام شهادت مولی متقیان امیرالمومنین (ع) در میدان آستانه حضور یافته و در طرح اکرام ایتام و محسنین شرکت میکنند.
امسال و در شام شهادت امام علی (ع) نیز میدان آستانه قم شاهد حضور عاشقان مولی متقیان بود تا به توصیه اول مظلوم عالم نسبت به یتیمان و نیازمندان جامه عمل بپوشانند.
در این برنامه که بعد از افطار تا حوالی سه صبح شام شهادت امام علی (ع) ادامه داشت، صحنههای دیدنی از خودگذشتگی و ایثار اهالی قم و حتی مردم سایر استانها و برخی از کشورها در رسیدگی به احوال یتیمان و مساکین خلق و این مکان به کانون احسان و بخشش تبدیل شده است.
در شب حماسه یتیم نوازی مردمان قم بیش از ۳ هزار یتیم حامی پیدا کردند و مبالغ قابل توجهی برای خانوادههای نیازمند که گزارش وضعیت زندگی آنان از سیمای نور پخش شده بود جمع آوری شد و خیرین پای کار آمدند و هر کدام گوشهای از کار را گرفتند تا اندکی از سختیهای زندگی این خانوادههای نیازمند که با بیماریهای سخت و مشکلات اقتصادی و معیشتی دست به گریبان بودند کاسته شود.
زائر گمنام حرم حضرت معصومه (س) حامی ۱۰ یتیم شد
یکی از زائران عربزبان حرم بانوی کرامت با حضور در پایگاه مستقر در میدان آستانه به نیابت از نوه ۵ ساله خود، حمایت از ۱۰ یتیم را بر عهده گرفت. وی که برای هر کدام از ایتام مبلغ یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان پرداخت کرده است، هیچ فرمی را پر نکرده و خواستش این بود که گمنام بماند.
این خیر عربزبان هدف خود از این اقدام را پیروی از امیرمومنان علی (ع) در سنت حمایت از ایتام عنوان کرد.
هدیه متفاوت کودک ۹ ساله قمی به ایتام
یک کودک قمی نیز با اهدای گوشواره خود به ارزش مالی ۱۰ میلیون تومان از فرزندان ایتام و محسنین حمایت کرد. این کودک، کاغذی را در کنار هدیه خود گذاشته و این هدیه را به حماسه یتیمنوازی مردم قم رسانده که در این دست خط نوشته شده است: «این گوشواره برسد به دست یتیمها، التماس دعا».
نوزاد ۶ ماهه کوچکترین حامی ایتام قم شد
معصومه خانم، نوزاد شش ماهه قمی با حمایت از دو کودک یتیم به عنوان کوچکترین حامی ایتام و محسنین قم شناخته شد. پدر این نوزاد قمی که از خادمان مسجد مقدس جمکران بود که پیشتر حمایت از ۵ فرزند یتیم و محسنین را عهدهدار شده بود.
پدر این نوزاد قمی درباره دلایل خود برای حمایت از کودکان و ایتام محسنین گفت: باید قدردانی کنم از کمیته امداد که این سنت حسنه را راهاندازی کرد تا هر کسی با هر توان مالی بتواند از کودکان یتیم حمایت کند.
این خادم مسجد مقدس جمکران اضافه کرد: بنده و همه عزیزانی که در این سالها توفیق حمایت از ایتام را داشتند، تأثیر معنوی این موضوع را در زندگی خود مشاهده کردهایم.
نذری که انتظار ۱۳ ساله یک بانو را به پایان رساند
یک بانوی قمی که به همراه همسر و کودک دوساله خود در میدان آستانه حضور یافته است، حلقه ازدواج خود را به ایتام و محسنین هدیه کرد.
او میگفت: ما ۱۳ سال از داشتن فرزند محروم بودیم، دو سال قبل نذر کردیم که اگر خداوند بچه سالمی به ما بدهد، حلقه ازدواجمان را نذر ایتام و محسنین میکنیم و امروز این نذر را با حضور حلمای دوساله که هدیه آقا امیرالمؤمنین (ع) است، ادا میکنیم.
این بانوی قمی اضافه کرد: من نه تنها ناراحت نیستم که حلقه ازدواج خود را هدیه میکنم بلکه خیلی هم خوشحال هستم که نذر خود را ادا میکنم.
او تصریح کرد: ما سال قبل باید نذر خود را ادا میکردیم ولی قم نبودیم، امسال تا متوجه برگزاری این برنامه شدیم به میدان آستانه مراجعه و هدیه خود را تقدیم کردیم.
کودک ۶ ساله روسی حامی ایتام قم شد
حماسه یتیم نوازی مردم قم در این سالها از مرزهای استانی و کشوری عبور کرده و تبدیل به یک الگوی جهانی برای پذیرش مشارکتهای مردمی حمایت از ایتام شده است.
یک خانواده روسی که پیشتر نیز به قم رفتوآمد داشته و صدقات خود را تحویل کمیته امداد میدادند، با مشاهده برنامه تلویزیونی حماسه یتیمنوازی و تماس با عوامل اجرایی کمیته امداد قم، به نیابت از کودک شش ساله خود از دو کودک یتیم شش ساله قمی حمایت کردند و نامشان در لیست حامی ایتام ثبت شد.
یک خانم مبلغه برای ایتام و محسنین قم ۱۴۰ حامی پیدا کرد
خانم اکبری در ویژه برنامه حماسه یتیمنوازی مردم قم در میدان آستانه حضور یافته و میگوید: بنده نه نیکوکار هستم نه خیر، اما تنها کاری که میتوانم به وسع خود انجام دهم این است که از خانمها برای حمایت از ایتام و محسنین دعوت کنم و از محرم سال گذشته تا به امروز ۱۴۰ نفر به عنوان حامی به کمیته امداد معرفی کردهام.
وی اضافه کرد: بنده در هجدهم رمضان در برنامه ماه عاشقی حضور یافتم و بعد از اینکه صحبتهایم از شبکه قم پخش شد، در دو مجلس مذهبی حاضر شدم و در این دو مجلس دیگر نیاز نبود از اهمیت حمایت از نیازمندان بگویم، مردم صف کشیدند و بیش از ۵۰ نفر برای حامی از ایتام و نیازمندان ثبت نام کردند، که این دستاورد به برکت ماه رمضان حاصل شده است.
این مبلغه دینی تصریح کرد: بنده توان مالی حمایت از یک یتیم را هم ندارم اما توان گفتن و حرف زدن و به عبارتی دعوت کردن مردم به سمت امر خیر را دارم، تشویق افراد به سمت حمایت از ایتام و محسنین خود یک امر به معروف است و ما باید برای تحقق این معروف هر چه در توان داریم به میدان بیاوریم.
محسن مسعودیانراد، مدیر کل کمیته امداد استان قم اظهار کرد: هر فردی در هر مکان و زمانی برای حمایت از ایتام و محسنین میتواند با ارسال عدد ۱ به سر شماره ۳۰۰۰۳۳۳۳۲۵ برای مشارکت در این امر خیر ثبتنام کند تا کارشناسان کمیته امداد در فرصت مناسب با آن فرد تماس گرفته و جزئیات را برای او شرح دهند.
مدیر کل کمیته امداد استان قم با بیان اینکه پنج گزارش ویژه از پنج خانواده نیازمند تهیه شده که از شبکه قم پخش شده است افزود: این خانوادهها درگیر مشکلات جدی اقتصادی هستند و به امید خدا با مشارکت مردم و خیرین تلاش میشود تا همه نیازهای آنان رفع شود.
وی با بیان اینکه کمیته امداد استان قم حمایت از ۶ هزار نفر از ایتام و محسنین را با مشارکت خیرین انجام میدهد، گفت: ما در استان قم هزار و ۷۰۰ یتیم و ۴ هزار و ۵۰۰ فرزند محسنین داریم که ۳۵ هزار نفر از مردم استان سرپرستی مالی آنها را بر عهده دارند و متوسط درآمد ماهیانه ایتام در استان قم بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.