تکمیل پرونده ثبت جهانی عبابافی منطقه دشتی در بوشهر

صدا و سیما/ معاون صنایعدستی استان بوشهر گفت: با هدف تکمیل پرونده ثبت جهانی عبابافی منطقه دشتی، نشست هماندیشی برگزار شد.
خلیل رازه، معاون صنایعدستی استان بوشهر اظهار کرد: در نشست هماندیشی با حضور فخرالسادات هاشمی رئیس و اعضای هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج، دهیار و شورای اسلامی روستاهای کردوان و زیارت ساحلی، بر اهمیت تکمیل پرونده ثبت جهانی عبابافی منطقه دشتی تاکید شد.
یادآور میشود در اسفند ۱۴۰۱، ارزیابان شورای جهانی صنایعدستی یونسکو برای بررسی پرونده ثبت عبابافی دشتی استان بوشهر از مراحل ساخت این هنر در روستاهای کردوان و بحیری بازدید کردند.
چوکه (چوقه یا عبا) یکی از صنایع دستی استان بوشهر است که در شهرستان دشتی قدمتی دیرینه دارد. روستای بوحیری این شهرستان در سال ۹۸ به عنوان روستای عبابافی کشور ثبت ملی شد.
این پارچه از پشم شتر بافته میشود، نخ آن را در زمان ریسندگی ضخیمتر میریسند تا پارچهای با کیفیتتر بافته شود و پیش از این تنها برای بالاپوش زمستانه و عبا مورد استفاده قرار میگرفت.
ظرافت بالا، خود رنگ و دست ساز بودن در روش نساجی و مرغوبیت در تهیه نخ و نوع بافت و به دنبال آن کیفیت و ماندگاری بالا از دلایل استقبال از این نوع پارچه است و از سالیان گذشته شیخ نشینان حاشیه خلیج فارس خواهان پر و پا قرص آن بودهاند.
طرح دار کردن، حاشیهگذاری مناسب و چند رنگ کردن این نوع پارچه از مواردی که در سالهای اخیر عبای سنتی روستای بحیری را متحول کردهاست تا شرایط برای حضور چوکه در زندگی روزمره افراد در داخل و خارج فراهم شود و به دنبال تجاری سازی گسترده آن برای جوانان بوشهری اشتغالآفرین باشد.