نماد آخرین خبر

عکس/ برگزاری جشنواره‌ای با طعم غذاهای محلی کردستان

منبع
فارس
بروزرسانی
عکس/ برگزاری جشنواره‌ای با طعم غذاهای محلی کردستان

فارس/ وارد حیاط باصفا و تاریخی عمارت خسروآباد می‌شوم، زندگی در این حیاط با گذشت بیش از 300 سال از عمر این بنا همچنان جاری است.

حیاطی که روزگاری دور محل زندگی بزرگان اردلان و محل عروسی دختر شاه قاجار بوده امروز شاهد سفره‌های رنگینی است که به بهانه برگزاری خوشمزه‌ترین جشنواره در سنندج برپا شده است.

اینجا سنندج عمارت خسروآباد به وقت جشنواره غذاهای محلی کردستان، هر سال صدها جشنواره غذا در گوشه و کنار دنیا برگزار می‌شود، این جشنواره‌ها از بخش‌های مهم صنعت گردشگری محسوب می‌شوند و در آن انواع خوراکی‌ها، از خوراکی‌های محلی گرفته تا انواع غذاهای بین‌المللی و دسرها سرو می‌شود.

غذاهای سنتی و محلی تلفیقی از سادگی، کم‌هزینه بودن و خوشمزگی را در کنار هم دارند تا همچنان این غذاها در لیست غذاهای برخی خانواده‌های ایرانی جای خود را داشته باشند هر چند که این جا به اندازه گذشته قرص و محکم نیست.

برگزاری جشنواره غذاهای محلی که ریشه در تاریخ و سنت و فرهنگ مردمان این دیار دارد در عمارت خسروآباد که از عمارت‌های تاریخی این دیار است ایده جالبی بود که با چاشنی موسیقی در شهر خلاق موسیقی در آمیخته است و مشتاقان زیادی را به سمت خود کشانده است.


حضور 18 گروه در نخستین جشنواره غذاهای محلی کردستان

سه‌رکوت نجفی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری سنندج اظهار کرد: در راستای فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی شهرداری و شورا برگزار می‌شود.

یکی از ویژه برنامه‌های دهه کرامت برگزاری جشنواره غذاهای محلی است که این سازمان با همکاری انجمن‌ها و سمن‌های فعال در این حوزه برگزار می‌کند.

هدف از برگزاری این جشنواره احیای غذاهای سنتی، ترویج غذای سالم و تلاش در راستای ایجاد شور و نشاط اجتماعی است.

مصرف غذاهای سنتی و سالم به دلیل سازگاری با محیط و سبک زندگی مردم در ارتقای سطح سلامتی جامعه نقش بسزایی خواهد داشت.

این جشنواره با همکاری اداره‌کل میراث فرهنگی برگزار می‌شود، فراخوان جشنواره هفته گذشته پخش و در مجموع 40 نفر در قالب 18 گروه در این جشنواره شرکت کردند.

جشنواره غذاهای محلی در راستای رسالت فرهنگی و با هدف ترویج و احیای مدل غذاهای محلی که در مفاهیم زیست محیطی و اقلیمی و فرهنگی دارای ریشه‌های تاریخی است برگزار می‌شود.

این روزها به دلیل افزایش استفاده مردم از فست‌فودها جای خالی غذاهای سنتی و محلی در سفره‌های مردم به شدت احساس می‌شود، موضوعی که با تغییر سبک زندگی مردم شاهد کمرنگ‌تر شدن آن هستیم.

منیره امجدیان از داوران بین‌المللی و سرگروه داوران نخستین جشنواره غذاهای محلی سنندج هم با ابراز خرسندی از تنوع غذاهایی که توسط شرکت کنندگان در این جشنواره ارائه شد، اظهار کرد: این جشنواره حرکت ارزشمند در راستای احیای غذاهای محلی در کردستان است.

وی اضافه کرد: هر 18 گروه غذاهایی اصیل و با اصالت کردی ارائه و از کیفیت بسیار خوبی به لحاظ طعم و رعایت نظافت برخوردار بود.

نخستین جشنواره غذاهای محلی با معرفی برترین‌ها از سوی داوران به بخش پایانی رسید و به این ترتیب کام برترین‌ها به گرفتن جوایز شیرین و حاضرین هم با مهمان شده بر سفره‌های برپا شده در این جشنواره شیرین کام شدند.

خانم مینا مستوری و ژاله اسدی مشترکان رتبه سوم جشنواره را ازان خود کردند و سنا و ندا بدری رتبه دوم و ماهرخ خان باباخانی بر سکوی نخست این جشنواره تکیه داد.

آخرین خبر کردستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/kurdistan.online