مخالفت شورای شهر بیرجند با الحاق 3 روستا به این شهر
تسنیم/ در جلسه علنی شورای شهر بیرجند از وجود ۳۰۰ ساختمان ناایمن در بیرجند خبر داده شد و همچنین اعلام شد شهردار و شورای شهر بیرجند با الحاق 3 روستای حاشیه شهر مخالف هستند.
اعضای شورای شهر و شهردار بیرجند در جلسه علنی خود بار دیگر مخالفت خود را بر الحاق سه روستای حاشیهای شهر شامل حاجیآباد، امیرآباد و چهکند به شهر بیرجند اعلام کردند.
نایب رئیس شورای شهر بیرجند با به کار بردن این عبارت که هنوز بعد گذشت 10 سال بدن شهر بیرجند از الحاق مهرشهر جراحت دارد، به برگزاری جلسهای در 6 سال قبل در استانداری پیرامون الحاق این روستاها به بیرجند اشاره کرد و افزود: در این جلسه تمامی دستگاههای اجرایی، شهردار و 2 نماینده از شورای شهر هم حضور داشتند که در طول 6 الی 7 ساعت به طور مفصل پیرامون این موضوع صحبت و نهایتا تصمیم گرفته شد دستگرد همچنان روستا بماند و 3 روستای دیگر به مرکزیت محمدشهر تبدیل به شهر شوند و نامگذاری هم انجام گرفت.
حسنیصفت، نایب رئیس شورای شهر بیرجند به مشکلاتی که بابت این الحاق برای شهر بیرجند به وجود خواهد آمد، اشاره کرد و افزود: در سال 92 مهرشهر به بیرجند الحاق شد ولی هچنان مشکلات این منطقه پابرجاست و مردم از خیلی امکانات محرومند و انواع سرانهها حتی آسفالت معابر هم از بسیاری از نقاط شهر پایینتر است و مردم توقع دارند به آنها هم مثل سایر نقاط شهر مثل خیابان مدرس، معلم و... رسیدگی شود.
وی با طرح این سوال که آیا دولت به تعهدات خود در الحاق مهرشهر به بیرجند عمل کرده، افزود: نهایتا این 3 روستا هم بعد الحاق بار اضافهای بر شهربیرجند تحمیل خواهد کرد و توقعات مردمی را بالا برده و شهرداری برای پاسخگویی به این خواستهها تنها خواهد ماند.
دیگر عضو شورای شهر بیرجند هم با بیان اینکه الحاق چهکند، امیرآباد و حاجی آباد به شهر در شوراهای قبل هم مطرح و ما با این موضوع مخالفت کردیم، خواستار بررسی این موضوع در شورا و شهرداری شد و افزود: روند اداری برای الحاق این روستاها به شهر در جریان است که باید پیشبینیهای لازم و نظر کارشناسی در این زمینه ارائه شود.
محمودیراد، عضو شورای شهر بیرجند همچنین به مشکلات میدان سفیر امید و ورودی مهرشهر گریزی زد و گفت: مدیرکل راه و شهرسازی خواستار اتصال میدان سفیر امید به جاده زاهدان و تعریض خیابان قرنی است و احداث تقاطع غیر همسطح در چهار راه غفاری را برای کاهش بار ترافیک راهگشا نمیداند.
یکی دیگر از اعضای شورای شهر بیرجند نیز در ادامه با اشاره به برگزاری کمیته فنی شورای عالی معماری و شهرسازی پیرامون الحاق 450 هکتار اراضی زعفرانیه به شهر که اخیرا تشکیل شده، افزود: ما نیز در این جلسه شرکت کردیم و قبل از اینکه نوبت خراسان جنوبی بشود، حدود یکساعت و نیم برای الحاق 5 هکتار به شهر مازندران بحث شد و نوبت به استان ما که شد بحث از الحاق 500 هکتار که متراژ بالایی بود، مطرح و مشاور عنوان کرد: از این میزان 130 هکتار خالص در قالب 6500 قطعه، مسکونی خواهد شد و 20 هزار واحد ساخته و نزدیک 80 هزار نفر جمعیت پذیری خواهد داشت.
فروزانفر، عضو شورای شهر بیرجند با انتقاد از اینکه در آن جلسه از مخالفت شورا و شهرداری و دیدگاه آنها در مورد این الحاق چیزی مطرح نشد، افزود: ما در این جلسه مخالفت خود را اعلام و گفتیم این مساحت خیلی زیاد است و کارشناسان هم قبول کردند که در نهایت به 300 هکتار کاهش یافت و باعث دلخوری دوستان راه و شهرسازی شد و اعلام کردند ما میخواستیم سهم 10 درصد شهرداری را از این محل تامین کنیم و الان چگونه میخواهیم این تامین را انجام دهیم.
شهردار بیرجند نیز اظهار داشت: ما در کمیسیون ماده 5 مخالفت خود را با الحاق 450 هکتار زعفرانیه به شهر بصورت رسمی اعلام کردیم.
مهدی بهترین، شهردار بیرجند افزود: باید وضعیت خودمان را از محل قدر السهم شهرداری از اراضی مذکور مشخص کنیم تا منافع شهر تامین شود.
رئیس شورای شهر بیرجند نیز در این زمینه خواستار برگزاری جلسهای مجزا در شورای شهر شد.
حجتالاسلام عبدالرزاقنژاد، رئیس شورای شهر بیرجند با اشاره به برخی گلایههای مردمی که طی تماس تلفنی و یا حضوری عنوان شده، افزود: عدم آزاد سازی وامهای مسکن ملی، عدم ساماندهی ورودیهای شهر، کمبود تابلوی راهنمایی در داخل شهر، الحاق روستاهای حاشیهای مانند امیرآباد، حاجی آباد، چهکند به شهر، اجرای مسائل رفاهی کاجستان شامل روشنایی، وسایل بازی، رسیدگی بیشتر به مسائل رفاهی آبشار چهارده، بند دره و...از جمله این گلایهها است.
وی با بیان اینکه ساکنان مهرشهر از عدم سرویس دهی اتوبوسرانی در برخی مناطق نیز گلایه دارند، افزود: مردم از شورا انتظار پیگیری و رسیدگی به این مشکلات را دارند که باید در دستور کار جلسات قرار گیرد.
رئیس شورای شهر بیرجند به دیدار روز جاری معاون عمرانی استانداری با اعضای شورای شهر اشاره کرد و گفت: در این دیدار مقرر شد کمیتهای متشکل از دستگاههای اجرایی، استانداری، شورا و شهرداری تشکیل شده و مسایل مرتبط با توسعه شهری، رفع معضلات و... مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.
ساختمانهای ناایمن شهر بیرجند صدای اعضای شورای را درآورد
در ادامه این جلسه نامهای از سوی مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری خراسان جنوبی در زمینه ساختمان ناایمن محدوده زمینی فرودگاه بینالمللی بیرجند مطرح شد که بر اساس این نامه آخرین اخطاریه شهرداری برای ایمن سازی 24 آبان 1400 اعلام شده و اقدامی از سوی مسئولان فرودگاه انجام نگرفته و شهرداری هم به صرف اخطار اکتفا کرده و اقدامات قانونی انجام نداده، بنابراین طبق قانون اگر دستور شهرداری در مهلت معین به موقع انجام نگرفته این مجموعه باید راستا با ماموران اجرایی خود اقدام به رفع خطر یا مزاحمت میکرد و هزینه مصروف آن را بعلاوه 15 درصد خسارت از طرف دریافت میکرد.
شهردار بیرجند نیز با بیان اینکه فرودگاه جنبه ملی دارد و اگر شورا تصمیم به بستن فرودگاه بگیرد، مرحله بعد اعمال قانون هم بستن است بنابراین باید فرودگاه را ببندیم؟
بهترین به برگزاری جلسه با مدیرکل فرودگاههای استان در اوایل خدمتش اشاره کرد و افزود: بعد از این دیدار و طرح موضوع عدم دریافت تأییده آتش نشانی توسط سازمان فرودگاههای استان موارد به صورت کتبی هم اعلام شد و از طرف دیگر بر اساس قانون شهرداری برای ارائه خدمت خارج از محدوده باید هزینه دریافت کند.
به گفته وی از سال 1400 تا 1402 به فرودگاه بین المللی برای دریافت تأییده فرصت داده شده ولی تاکنون اتفاقی نیفتاده است.
وی با بیان اینکه شرکت نفت هم تأییدههای لازم را ازشهرداری اخذ نکرده، گفت: بر اساس قانون شهردار متولی بحران شهر و سازمان آتش نشانی متولی ایمنی شهر است و تاکنون ساختمان جدید فرودگاه بیرجند تاییدیه ایمنی سازمان آتش نشانی را دریافت نکرده است.
وی با اشاره به اینکه برای ورود و ایمن سازی ساختمانهای دارای مالک اجازه ورود نداریم و فقط به نصب بنر اکتفا میکنیم، یادآور شد: ابتدا به مالک اخطار و فرصت داده می شود.
وجود بیش از 300 ساختمان نا ایمن در شهر بیرجند
یزدان شناس از اعضای شورای شهر بیرجند با اشاره به وجود بیش از 300 ساختمان ناایمن در شهر گفت: برای ایمن کردن ساختمانهای ناایمن نیاز به 3 الی 4 هزار میلیارد تومان بودجه است که در توان شهرداری نیست و اگر مسئولیت این مهم به عهده شهرداری است باید در تأمین بودجه برای اجرا کمک شود.
سروری از دیگر اعضای شورا نیز گفت: بیشتر ساختمانهای ناایمن در شهر دولتی هستند و با توجه به اینکه شهرداری مدیریت بحران شهر را به عهده دارد، باید ورود کرده و دو یا چند اداره را پلمپ کند چراکه با تعامل کار به جایی نمیرسد.