مطالعات تعیین حریم گسلها در 2 شهر گیلان آغاز شد

پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی/ رئیس بخش زلزلهشناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی تعیین حریم گسلها را گامی بزرگ در کاهش خطرپذیری لرزهای عنوان کرد.
علی بیت الهی، رئیس بخش زلزلهشناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی از مطالعات تعیین حریم گسلها در دو شهر گیلان خبر داد و گفت: مطالعات تعیین حریم گسلها گامی بزرگ در کاهش خطرپذیری لرزهای به شمار میرود که بصورت پایلوت در ۳۳ شهر کشور اجرا میگرددو از این تعداد، دردو شهر رشت و لاهیجان نیز اجرایی میشود.
وی افزود: در همین راستا دو تیم تخصصی سازه و زمینشناسی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بعنوان مجری طرح (بر اساس بند ض ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران کشور) در شهرهای مذکور حضور یافته و به انجام ارزیابیهای فنی میدانی و انجام مراحل مطالعاتی مورد نیاز میپردازند.
طی این مطالعات، ضمن شناسایی نهایی و تعیین حریم گسلهای اصلی شهرهای لاهیجان و رشت، کلیه بافتهای ساختمانی و مراکز با اهمیت بسیار زیاد بر روی این محدودهها شناسایی شده و تحلیل ریسک لرزهای بر روی آنها صورت خواهد گرفت.
رئیس بخش زلزلهشناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: نقشه حریم گسلهای اصلی شهرهای مذکور با دقت مناسب در مقیاس شهری تهیه و ارایه گردیده و پس از انجام مراحل قانونی لازم، از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری به نهادهای ذیربط مانند اداره کل راه و شهرسازی و شهرداریها جهت اعمال در طرحهای شهری ابلاغ خواهد گردید و پس از آن ساخت و ساز در محدوده حرایم گسلها باید بر اساس ضوابط مصوب صورت پذیرد.
لازم به ذکر است تیم تخصصی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در حین انجام پروژه مذکور طی جلسه مشترکی با محمدرضافلاحتگر سرپرست راه و شهرسازی گیلان، مهدی علیزاده معاون شهرسازی و معماری و جواد بابایی رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل دیدار داشته و به تبادل نظر پیرامون طرح مذکور و راهبردهای اساسی در انجام هرچه دقیقتر این پروژه پرداختند.