1. برگزیده
اقتصادی

فروش فوق‌العاده ۱۵۰ هزار دستگاه خودرو با یک شرط جدید

منبع
ايسنا
بروزرسانی
فروش فوق‌العاده ۱۵۰ هزار دستگاه خودرو با یک شرط جدید

ايسنا/سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) با بيان اينکه دو خودروساز اصلي کشور ماهانه ۲۵ هزار دستگاه خودرو به منظور کاهش التهابات بازار به متقاضيان عرضه خواهند کرد، از برنامه فروش فوق‌العاده ۱۵۰ هزار دستگاه خودرو با موعد تحويل حداکثر سه ماهه تا پايان سال جاري خبر داد و گفت: علاوه بر پابرجا بودن محدوديت‌هاي قبلي براي ثبت‌نام در اين طرح، متقاضيان در زمان ثبت‌نام بايستي ۱۰ درصد از مبلغ خودرو را واريز کنند.

به گزارش ايسنا، روز گذشته (پنجشنبه) در چهل و چهارمين جلسه کميته خودرو با حضور سرپرست وزارت صمت مقرر شد که به منظور کاهش التهابات بازار خودرو، از مهرماه تا پايان سال جاري، در مجموع ۱۵۰ هزار دستگاه خودرو به صورت فروش فوق‌العاده در اختيار مردم قرار گيرد.

در اين جلسه جعفر سرقيني -سرپرست وزارت صمت- اظهار کرد: از مهرماه تا پايان سال جاري به صورت منظم و بدون وقفه، ماهانه ۲۵ هزار دستگاه خودرو از سوي خودروسازان به صورت فروش فوق‌العاده در اختيار متقاضيان بازار خودرو قرار مي گيرد. فروش فوق‌العاده مي‌تواند عطش را بازار را کم کرده و پاسخگوي نياز مردم باشد.

وي ضمن تاکيد بر اينکه اين اقدام در جهت کاهش التهابات موجود در بازار خودرو و پاسخگويي به نيازهاي واقعي خريداران اين کالا اجرايي خواهد شد، گفت: در مجموع تا پايان سال جاري، ۱۵۰ هزار دستگاه خودرو از سوي دو خودروساز بزرگ کشور به بازار عرضه خواهد شد. برنامه ماهانه فروش فوق‌العاده ۲۵ هزار دستگاه خودرو، هيچگونه وقفه‌اي در ساير روش‌هاي فروش خودروسازان ايجاد نخواهد کرد و تمامي طرح‌هاي مصوب قبلي به قوت خود اجرا خواهند شد؛ ضمن اينکه خودروسازان کماکان مکلف به ايفاي تعهدات قبلي خود به مشتريان خواهند بود.

سرپرست وزارت صمت يادآور شد: از آنجايي که تا چندي پيش، آمار تعهدات معوق خودروسازان بالا بود، ۸۰ درصد توليدات خودروسازان را به اجراي تعهدات پيشين و ۲۰ درصد را به طرح‌هاي فروش فوق‌العاده اختصاص داده بوديم اما باتوجه به اينکه ميزان تعهدات معوق کم شده است، تصميم گرفته‌ايم که ميزان اختصاص ۶۰ به ۴۰ درصد (۶۰ درصد توليدات خودرو براي برآورده کردن تعهدات قبلي خودروسازان و ساير طرح‌ها و ۴۰ درصد از توليدات مختص فروش‌هاي فوق‌العاده) باشد.

متقاضيان بايد ۱۰ درصد مبلغ خودرو را در زمان ثبت‌نام واريز کنند

سرقيني خاطرنشان کرد: همه شرايط براي تحويل خودروها اعم از روش قرعه‌کشي براي توزيع خودرو و محدوديت‌ها براي ثبت‌نام در طرح‌هاي جديد فروش فوق‌العاده محصولات از مهرماه به بعد همچون روال سابق طرح‌هاي اجرا شده قبلي خواهد بود. تنها يک شرط بر شروط قبلي اضافه شده است؛ اينکه متقاضيان ۱۰ درصد مبلغ خودرو را در زمان ثبت‌نام واريز کنند. اين تصميم براي اين گرفته شده است که وقتي مبلغي از متقاضي براي ثبت‌نام دريافت نشود، تعداد ثبت‌نام‌ها  زياد مي‌شود و مردم مي‌گويند " سنگ مفت، گنجشک مفت؛ فعلا ثبت‌نام کنيم تا ببينيم چه پيش مي‌آيد". 

وي افزود: تفاوت ديگري هم که وجود خواهد داشت؛ اين است که منتخبان بايستي ظرف مدت ۷۲ ساعت پس از اعلام اسامي، مبلغ خودرو را تهيه و به حساب خودروساز واريز مي‌کردند اما اکنون اين مهلت به ۱۲۰ ساعت (پنج روز)  افزايش پيدا کرده است.

وي در پاسخ به اينکه تکيف ۱۰ درصد واريز شده براي مشتريان برنده نشده، چه خواهد شد و چه مدت طول خواهد کشيد تا به حساب ثبت‌نام‌کننده باز گردد گفت: اين ۱۰ درصد را ما از مردم دريافت نمي‌کنيم؛ اين مبلغ از زمان ثبت‌نام تا زمان اعلام منتخبان قرعه‌کشي در حساب واسط، در يک حساب بانکي به اسم فرد متقاضي خواهد ماند. در حقيقت اين مبلغ در حساب فرد بلوکه شده و قابل برداشت نخواهد بود و وارد حساب خودروساز نخواهد شد.

سرپرست وزارت صمت ادامه داد: همچنان حداکثر زمان تعيين شده براي تحويل ۱۵۰ هزار دستگاه خودروي مذکور يک تا سه ماه پس از ثبت‌نام قطعي متقاضيان خواهد بود. تعداد خودروهاي قابل عرضه بيشتر شده و ماهانه به طور متوسط ۲۵ هزار دستگاه خودرو (طي دو مرحله که احتمالا هر دو هفته يکبار خواهد بود) از انواع توليدات ايران‌خودرو و سايپا وارد سيستم فروش فوق‌العاده خواهد شد و منتخبان ظرف مدت يک تا سه ماه خودرو خود را تحويل خواهند گرفت.

وي تصريح کرد: اين تصميم قطعا از التهابات بازار جلوگيري خواهد کرد و شايد بتواند التهابات را به طور کلي برطرف کند که اميدوار هستيم اين روش التهاب بازار را کاملا فروکش کند. در کنار اين، اقدامات اساسي‌تري نيز در حال انجام است اما اتخاذ اين روش فروش صرفا براي برآورده کردن نيازها فوري مردم است. اين طرح فعلا شش ماهه تعريف شده اما قطعا براي سال آينده نيز ادامه‌دار خواهد بود؛ چراکه باتوجه به کاهش تعهدات از بابت ثبت‌نام‌هاي قبلي، فشار بر خودروسازان کمتر شده است؛ بنابراين مي‌توانند به ادامه فروش فوق‌العاده فکر کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره