سقوط قیمت نفت رکورد زد

ايسنا/قيمت نفت با تشديد شيوع ويروس کرونا در اروپا و آمريکا و وضع محدوديتهاي جديد، در پايان معاملات روز چهارشنبه بيش از پنج درصد سقوط کرد و قيمت نفت برنت به پايينترين حد در چهار ماه گذشته نزول کرد.
بهاي معاملات نفت برنت دو دلار و هشت سنت معادل ۵.۱ درصد کاهش يافت و در ۳۹ دلار و ۱۲ سنت در هر بشکه بسته شد. بهاي معاملات وست تگزاس اينترمديت آمريکا دو دلار و ۱۸ سنت معادل ۵.۵ درصد کاهش يافت و در ۳۷ دلار و ۳۹ سنت در هر بشکه بسته شد.
اين پايين ترين قيمت براي نفت برنت از ۱۲ ژوئن و پايينترين قيمت نفت آمريکا از دوم اکتبر بود و بزرگترين ريزش روزانه هر دو شاخص از هشتم سپتامبر به شمار آمد.
عامل ديگري که فشارهاي کاهشي در بازار نفت را تشديد کرد، رشد بيش از حد انتظار ذخاير نفت آمريکا در هفته گذشته به دليل افزايش توليد اين کشور بود. اداره اطلاعات انرژي آمريکا روز چهارشنبه اعلام کرد ذخاير نفت اين کشور در هفته منتهي به ۲۳ اکتبر، با افزايش توليد به بالاترين حد از ژوييه، ۴.۳ ميليون بشکه رشد کرده و به ۴۹۲.۴ ميليون بشکه رسيده است. اين رشد بسيار بالاتر از رشد ۱.۲ ميليون بشکه بود که تحليلگران در نظرسنجي رويترز پيش بيني کرده بودند.
اندي ليپو، رييس شرکت مشاوره "ليپو اويل آسوشيتس" در اين باره گفت: افزايش توليد به رشد غيرمنتظره ذخاير نفت آمريکا منجر شد و با توجه به قرنطينه هاي جديدي که در اروپا مشاهده مي شود، اين خبر بدي براي بازار نفت بود.
افت قيمتهاي نفت منعکس کننده وضعيت مشابه در ساير بازارهاي پرريسک بود. شاخصهاي سهام آمريکا همگي نزول کردند و اس اند پي ۵۰۰ حدود ۲.۹ درصد کاهش ثبت کرد.
دلار آمريکا که ارز مطمئن به شمار مي رود، تحت تاثير چشم انداز قرنطينه ملي در آلمان و فرانسه براي مقابله با شيوع ويروس کرونا، ۰.۵ درصد رشد کرد. رشد ارزش دلار معاملات نفت را براي دارندگان ارزهاي ديگر گرانتر ساخت.
آمريکا، روسيه، فرانسه و کشورهاي ديگر طي روزهاي اخير رکورد بالاي ابتلاي روزانه به کوويد ۱۹ را ثبت کرده اند و دولتهاي اروپايي محدوديتهاي جديدي را براي مهار موج جديد شيوع پاندمي وضع کرده اند.
به گفته معامله گران، قيمتهاي نفت از ضعيف شدن چشم انداز توافق سريع سياستمداران آمريکايي در خصوص بسته کمک مالي جديد هم ضربه خوردند. دونالد ترامپ، رييس جمهور آمريکا روز سه شنبه اعلام کرد که توافق بسته کمک مالي کرونا احتمالا پس از انتخابات سوم نوامبر صورت خواهد گرفت.
در بخش عرضه هم انتظار مي رود توليد نفت ليبي در هفته هاي آينده به يک ميليون بشکه در روز افزايش پيدا کند.
مدير بخش بازرگاني آرامکوي سعودي اعلام کرد اوپک و متحدانش پيش از اين که عرضه خود را در ژانويه سال ۲۰۲۱ افزايش دهند، ناچار خواهند بود با مشکلات متعددي پيرامون عرضه دست و پنجه نرم کنند.
رابرت ياوگر، مدير معاملات انرژي شرکت ميزوهو در نيويورک گفت: بين آمريکا و ليبي، توليد نفت در چند هفته گذشته دو ميليون بشکه در روز رشد کرده است و اگر اوپک پلاس به اين موضوع توجه کند که توليدکنندگان آمريکايي در حال افزايش توليد هستند، در اين صورت اين گروه برنامه افزايش توليد به ميزان حدود دو ميليون بشکه در روز را در ژانويه اجرايي خواهد کرد و اجازه مي دهد قيمتهاي نفت به ميزان قابل ملاحظه اي سقوط کنند.
بر اساس گزارش رويترز، در اين بين بازار افت موقتي توليد نفت آمريکا به دليل تعطيلي نيمي از توليد منطقه خليج مکزيکو در آستانه وقوع طوفان گرمسيري زتا را ناديده گرفت.