ماجرای اعطای منابع گران شدن اینترنت به صداوسیما

باشگاه خبرنگاران/ عضو کميسيون تلفيق بودجه ۱۴۰۰ درباره اخبار مربوط به افزايش تعرفههاي اينترنت و اعطاي منابع حاصل از آن به صداوسيما روشنگري کرد.
مصطفي طاهري عضو کميسيون تلفيق بودجه ۱۴۰۰ با اشاره به بررسي تعرفههاي اينترنت در صحن علني مجلس و حاشيههاي آن اظهار کرد: فضاسازي در مورد گران شدن تعرفه اينترنت و اعطاي آن به صداوسيما داده درست نيست و در صحن علني تأکيد شد در سال ۱۴۰۰ به هيچ وجه هزينه اينترنت نبايد يک ريال هم افزايش يابد.
وي افزود: بر مبناي لايحه بودجه و مصوبه مجلس، حق الامتياز و حق السهم دولت از کارور (اپراتورهاي) ارائه دهنده خدمات مخابراتي به ميزان ده درصد (۱۰%) افزايش يافته و به حساب درآمد عمومي رديف ۱۳۰۴۰۴ نزد خزانه داري کل واريز ميشود.
عضو کميسيون صنايع اظهار کرد: اپراتورها قراردادي با دولت دارند و در آن نزديک ۲۸ تا ۳۰ درصد درآمدشان را به دولت ميدهند. آنها مابقي را سهم خود نگه ميدارند و ظاهراً اين طور فهميده شد که مجلس ۲۷ درصد را به حدود ۴۰ درصد نزديک ميکند. در نتيجه يکي از نمايندگان رفع ابهامي را مطرح کرد که بر اساس آن، مطرح کننده رفع ابهام و نماينده کميسيون تلفيق اعلام کردند اپراتورهايي که قراردادهايشان در سال ۱۴۰۰ به پايان ميرسد، در قراردادهاي جديد اين مصوبه شامل آنها خواهد شد.
طاهري تصريح کرد: بر مبناي متن مصوبه لايحه بودجه، منابع حاصل اين بخش از قانون تا سقف ۳۰ هزار ميليارد ريال با هدف حمايت از توليد محتوا و فعاليتهاي فرهنگي و نظارت بر فضاي مجازي هزينه ميشود؛ چراکه در فضاي مجازي با معضلهايي در اين زمينه مواجهيم. در شبکه ملي اطلاعات موضوعي به نام زيرساخت داريم که بايد منابع آن براي اينترنت روستاها و... هزينه شود.
وي ادامه داد: در صورت ايجاد اين شبکه اينترنتي هم ما محتوا نداريم و اين مهم فارغ از محاسن و معايبش در اختيار اينستاگرام، تلگرام و مانند آنهاست. در توليد محتواي شبکه ملي اطلاعات چه طنز باشد و چه قرآني، سبک زندگي، دفاع مقدس و... ضعفهايي داريم.
عضو کميسيون تلفيق بودجه ۱۴۰۰ با ابراز تأسف از اينکه منابعي براي توليد محتوا نيست، گفت: در ادامه مصوبه همچنين آورده شده که اين منبع صرف توليد محتوا و فعاليتهاي فرهنگي و نظارت بر فضاي مجازي شود. بخشي از اين موضوع ممکن است به صوت و تصوير فراگير مربوط شود و مسئوليت صدور مجوز و مقررات فعالاني که امور فرهنگي را دنبال ميکنند و توليد محتوا انجام ميدهند و البته مربوط به صوت و تصوير شود، با سازمان تنظيم مقررات صوت و تصوير فراگير (ساترا) صداوسيماست.
طاهري اظهار کرد: نمايندگان امروز به بخش درآمدي بودجه رسيدگي کردند و به بخش هزينهاي نرسيده اند؛ اين که سه هزار ميليارد تومان به چه جايي داده شود و چه کسي نظارت کند امروز مطرح نشد و در روزهاي آينده مطرح خواهد شد. در بخش هزينهاي ممکن است با پيشنهادهاي نمايندگان، قسمتهايي حذف يا به لايحه مسائلي اضافه شود.