افزایش 193 درصدی قیمت موز نسبت به پارسال

ايسنا/ به دنبال نوسان تند در بازار موز، اين کالا نسبت به پارسال تا بيش از ۱۹۳ درصد گران شده است.
در مدت اخير قيمت موز در بازار نوسان زيادي داشته و با رشد قابل توجه تا بيش از ۶۰ هزار تومان نيز فروش رفته است.
اين در حالي است که بررسي تازهترين گزارش مرکز آمار از وضعيت قيمت کالاهاي خوراکي نشان ميدهد که در بهمن ماه پارسال قيمت هر کيلو موز به طور متوسط حدود ۱۵ هزار و ۱۰۰ تومان بوده که در بهمن امسال به متوسط ۴۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسيده است.
حداقل قيمت هر کيلو موز حدود ۲۵ هزار و ۹۰۰ تومان و حداکثر آن ۵۵ هزار و ۸۰۰ تومان در بهمن و متوسط ۳۳ هزار و ۴۰۰ تومان در دي ماه ثبت شده است.
بر اين اساس قيمت هر کيلو موز در بهمن امسال نسبت به دي ماه ۳۳ درصد و در مقايسه با بهمن پارسال ۱۹۳.۲ درصد گران شده است.
نوسان تند قيمت موز در حالي رخ مي دهد که انحصار در واردات و يا موانع ورود اين کالا از عوامل موثر اعلام شده بود، اين در حالي است که از ابتداي سال جاري با تصميم وزارت صمت و به دليل محدوديت ارزي موز در گروه ۲۷ کالايي با اولويت ارزي غيرفعال قرار گرفت و امکان ثبت سفارش جديد و يا واردات وجود نداشت.
در ادامه واردات موز منوط به صادرات سيب و تامين ارز از اين محل شد، اما اخيرا و به دنبال تشديد نوسان در بازار تصميم بر آزادسازي واردات موز البته به صورت مشروط به صادرات سيب گرفته شد.
وضعيت واردات موز در سال جاري و بر اساس آمار گمرک ايران نشان ميدهد که با وجود ممنوعيتهاي واردات، در ۱۰ ماهه اول امسال ۳۳۳هزار و ۶۳۲ تن موز وارد شده که ارزش اين واردات ۲۲۷ميليون و ۵۴ هزار و ۲۶۷دلار بوده است ولي اينکه اين حجم بالا آيا در مقابل صادرات سيب بوده مشخص نيست.

















