واقعیتهای باورنکردنی درباره پولهای رایج آمریکا

باشگاه خبرنگاران/ پولهايي که امروزه در سراسر جهان استفاده ميشوند داراي رموز و داستانهاي مخفي هستند که در اين گزارش به برخي از آنها اشاره شده است.
پولهاي مورد استفاده در کشور آمريکا داستانهاي مخفي و رمزآلودي دارد. در اين گزارش به بررسي و بازخواني تاريخچه پولهاي رايج در آمريکا ميپردازيم.
۱. اولين پني (واحد خرد دلار) توسط بنجامين براکلين در سال ۱۷۸۷ در اقتصاد آمريکا پايه گذاري شد با اين شعار که "در مورد کسب وکار خود بيشتر فکر کنيد".
۲. در سال ۱۸۳۰ يک نوع پرنده خاص وارد ساختمان ضرابخانه ايالات متحده فيلادلفيا شد و کارکنان اين ضرابخانه آن پرنده را به مدت شش سال يعني تا سال ۱۸۳۶ در همان ساختمان نگه داري کردند. اين گروه معتقد بودند که اين پرنده برکت را براي اسکناس دلار به وجود آورده است. شايد عقاب چاپ شده روي اسکناس دلار از همين پرنده الهام گرفته شده باشد.
۳. چاپ يا ضرب يک پني بيشتر از ارزش آن است. طبق آخرين اظهارات بانکهاي آمريکايي ضرب هر پني حدود ۱.۷ پني هزينه دارد.
۴. اسکناس کاغذي دلار اصلا کاغذ نيست و ۷۵ درصد از پنبه و ۲۵ درصد از کتان است. جالب است که بدانيد سالها قبل در ابتدا که اسکناس دلار با کتان توليد ميشد، مردم پس از پاره شدن آن را با نخ و سوزن ميدوختند.
۵. اسکناس ۱۰ دلاري کم عمرترين اسکناس دلار با عمر ۴.۵ سال و اسکناس ۱۰۰ دلاري با عمر ۱۵ سال مسنترين اسکناس دلار است.
۶. بيش از يک ميليارد و ۱۰۰ ميليون عدد اسکناس ۲ دلاري در اقتصاد و بانکهاي آمريکا در گردش است که خود يک رکورد براي اين پول نسبتا بيارزش محسوب ميشود.
۷. در آمريکا روزانه از ۹ تن جوهر براي چاپ اسکناس استفاده ميشد. روزانه در ضرابخانه اسکناس آمريکا حدود ۲۶ ميليون عدد اسکناس به ارزش ۹۷۴ ميليون دلار پول چاپ ميشود که براي چاپ آن بيش از ۹ تن جوهر لازم است.
۸. با ارزشترين اسکناس در آمريکا و جهان اسکناسهاي ۱۰۰ هزار دلاري بود که از دسامبر ۱۹۳۴ تا ژانويه ۱۹۳۵ بود براي معاملات بين بانکهاي فدرال رزرو و خزانه داري ايالات متحده استفاده ميشدند.
۹. هر سکه دلار در آمريکا ۱۱۸ شعار در اطراف خود دارد که يکي از اصليترين راههاي شناخت سکه تقلبي و اصلي است. در آمريکا سکه يک چهارم دلاري است ۱۱۹ شيار دارد.
۱۰. در سال ۱۸۶۵ در آمريکا يک گروه نيروي مخفي براي رصد پولهاي تقلبي وارد سطح شهر شدند چراکه در آن زمان بيش از يک سوم پولهاي موجود در آمريکا تقلبي بود.