قیمت لوازمخانگی کوچک تا ۲۵ درصد افزایش یافت
ايرنا/ دبير انجمن صنفي کارفرمايي توليدکنندگان لوازمخانگي کوچک از افزايش تا ۲۵ درصدي قيمت اين دسته از لوازمخانگي خبر داد.
«ابوالقاسم شانهساز» امروز (دوشنبه) افزود: اين موضوع متاثر از افزايش نرخ دستمزد، نرخ انرژي، حملونقل و غيره اتفاق افتاده است و لوازمخانگي که ارزبري بيشتري داشته باشند، حداکثر ۲۵ درصد افزايش قيمت خواهند داشت.
به گفته اين مقام صنفي، هرچند اين روزها نرخ دلار رو به کاهش است، اما قيمت ارز در سامانه نيما روند افزايشي در پيش گرفته است.
وي بيانداشت: همه نگراني توليدکنندگان از محاسبه حقوق ورودي گمرکي با ارز نيمايي بود، اما نظر هيات دولت همان نرخ ۴۲۰۰ توماني است، بنابراين اکنون اين عامل نميتواند روي قيمتها تاثيرگذار باشد.
شانه ساز توضيحداد: در صورتي که نرخ ارز نيمايي مبناي محاسبه حقوق ورودي گمرک براي اجزا و قطعات لوازم خانگي در نظر گرفته ميشد، حقوق ورودي ميتوانست تا ۶ برابر افزايش يابد که شوک عظيمي روي قيمتها به دنبال داشت.
وي ادامهداد: محاسبات ما نشان داده اگر دولت ۷۵ درصد از حقوق ورودي گمرکي موجود کالاها در کتاب مقررات صادرات و واردات بکاهد و در عوض، آن را با نرخ نيمايي محاسبه کند، آنگاه بهطور متوسط اين حقوق ورودي حدود ۴۰ درصد افزايش خواهد يافت.
دبير انجمن صنفي کارفرمايي توليدکنندگان لوازم خانگيکوچک گفت: نرخگذاري لوازمخانگي کوچک موضوعي اجباري نيست، بلکه بر اساس خوداظهاري توليدکنندگان انجام ميشود و سازمان حمايت نيز بر قيمتها نظارت دارد.
وي خاطرنشانکرد: قيمتهاي جديد در سامانه ۱۲۴ وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام و ثبت شده است.
موافق افزايش قيمتها نيستيم
در اين زمينه، «محمدرضا شهيدي» دبير انجمن توليدکنندگان لوازم صوتي و تصويري کشور گفت: تاکنون در حوزه لوازم صوتي و تصويري و بهطور ويژه تلويزيون افزايش قيمتي اعلام نشده است.
وي بيانداشت: هرچند با توجه به افزايش نرخ دستمزد، مدارک مربوطه براي افزيش قيمتها آماده است، اما از طرفي منتظريم ببينيم سرنوشت نرخ ارز چه ميشود؟
شهيدي ادامهداد: تداوم مقطعي يا درازمدت نرخ ارز بهطور حتم بر برنامهريزيها و نحوه فعاليت توليدکنندگان موثر خواهد بود.
وي يادآور شد: اين در حالي است که هنوز تکليف نرخ عوارض گمرکي ورود مواد اوليه، اجزا و قطعات لوازمخانگي و مبناي محاسبه آن بر مبناي دلار ۴۲۰۰ توماني يا نيمايي مشخص نشده و همه اينها سبب شده تا به جمعبندي درخصوص افزايش دادن قيمتها نرسيده باشيم.
دبير انجمن توليدکنندگان لوازم صوتي و تصويري کشور گفت: موافق افزايش قيمتها در شرايط کنوني نيستيم، زيرا مردم توان خريد ندارند و با توجه به توليد انبوه توسط توليدکنندگان، روي دستشان خواهد ماند.
وي تصريحکرد: شرايط اقتصادي فعلي و مشخص نبودن بسياري شاخصها از جمله نرخ ارز، عوارض گمرکي و غيره سبب شده تا توليدکنندگان نيز تکليف خود را در توليد، برنامهريزي و سفارشگذاري کالاها و مواد اوليه و قطعات ندانند.
به گزارش ايرنا، شنيدهها حاکي از افزايش قيمت ۹ درصدي تلويزيون از سوي برخي شرکتهاست در روزهاي آينده است.
اواخر فروردينماه «اکبر پازوکي» دبير انجمن صنفي توزيعکنندگان لوازمخانگي تهران به ايرنا گفت: رکود حاکم بر بازار در حالي است که عمده شرکتها قيمت محصولات خود را تا ۱۰ درصد افزايش دادهاند و حتي برخي از آنها فهرست قيمتي ارائه کردهاند.
از آنجايي که مطابق قانون لوازمخانگي مشمول قيمتگذاري نيست، بلکه عرضه و تقاضاي بازار تعيينکننده قيمتهاست و از طرفي توليدکننده انحصاري در اين صنعت در کشور نداريم، برخي کارشناسان قيمتگذاري به شيوه هزينهاي که توسط سازمان حمايت از مصرفکنندگان و توليدکنندگان انجام ميشود را قبول ندارند.