نتیجه دوپینگ بورس چه خواهد شد؟

خراسان/ رئيس سازمان بورس گفت: همه هفت پيشنهاد سازمان بورس براي حمايت از بازار سرمايه با اصلاحات جزئي به تصويب سران قوا رسيد و اين مصوبات بعد از تاييد رهبري، براي اجرا ابلاغ خواهد شد.
سال گذشته رشد شتابان شاخص کل بورس به گونه اي بود که بسياري از کارشناسان درباره شکل گيري حباب و خطر ترکيدن آن و از دست رفتن سرمايه مردم در بورس هشدار دادند اما در عمل دولت نتوانست جلوي شکل گيري حباب و ترکيدن آن را بگيرد.به گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار، محمدعلي دهقان دهنوي از نظر مساعد رؤساي سه قوه در خصوص بسته پيشنهادي سازمان بورس که پيشتر در هيئت دولت مصوب شده بود، خبر داد و گفت: اين مصوبات با اصلاحات جزئي به تاييد شوراي عالي هماهنگي اقتصاد قوا رسيد. جزئيات اين هفت مصوبه به شرح جدول است.دهقان دهنوي با ابراز اميدواري از تأثيرات مطلوب اجراي اين مصوبات براي سرمايه گذاران در بازار سرمايه خاطر نشان کرد: اين مصوبات در صورت تأييد مقام معظم رهبري براي اجرا ابلاغ خواهد شد.وي با اشاره به پيشنهادهاي خوب ارائه شده از سوي سران قواي مقننه و قضاييه اظهار کرد: از جمله اين موارد پيشنهاد مجلس در خصوص حذف قيمت گذاري دستوري از محصولات شرکت هاي بورسي بود که مقرر شد تمامي اين پيشنهادها در کميسيون مقدماتي شوراي عالي هماهنگي اقتصادي بررسي و سپس در جلسات بعدي سران قوا مطرح شود به اين ترتيب حمايت سران سه قوه به مصوبات اين جلسه بسنده نشده و ادامه خواهد داشت. پيش از اين سه مصوبه اختصاص يک درصد از منابع صندوق توسعه ملي به صندوق تثبيت بازار، رفع ممنوعيت نهادهاي مالي بازار سرمايه براي استفاده از تسهيلات بانکي و اعطاي اقامت پنج ساله براي سرمايه گذاران خارجي جهت خريد سهام از سه شنبه هفته گذشته (هفتم ارديبهشت) اجرايي شده بود.
قاليباف: مجلس حامي سهامداران خرد زيانديده از سياستهاي غلط است
رئيس مجلس با بيان اين که مجلس حامي سهامداران خرد زيانديده از سياستهاي غلط است، تصريح کرد: اميدواريم با اصلاح رويه ها و استمرار نيافتن سياست هاي غيراصولي، اعتماد به اين بازار بازگردد. محمد باقر قاليباف در توئيتي نوشت: به منظور جبران مشکلات ناشي از سياستهاي گذشته در بازار سرمايه، عمده پيشنهادهاي سازمان بورس به تاييد شوراي عالي هماهنگي اقتصادي رسيد. مجلس حامي سهامداران خرد زيانديده از سياستهاي غلط است. اميدواريم با اصلاح رويه ها و استمرار نيافتن سياست هاي غيراصولي، اعتماد به اين بازار بازگردد.
واکنش برخي اقتصاددانان به مصوبات بورسي شوراي هماهنگي سران قوا
در همين حال برخي اقتصاددانان درخصوص آثار منفي تصميمات حمايتي سران قوا بر اقتصاد کشور هشدار دادند. علي مروي در توئيتي نوشت: مصوبات امروز شوراي اقتصادي سران قوا هر چند با ادعاي حمايت از سرمايه هاي خرد و رونق بازار سرمايه صورت گرفت اما مصداق بارزي از حمايت رانتي است. واقعا دردآور است تصور مردم بيگناهي که روحشان از بودجه دولت و بورس و ... خبر ندارد اما زندگيشان با اين تصميمات به خاک سياه نشانده خواهد شد. همچنين مجيد شاکري نيز با انتقاد از مصوبات شوراي هماهنگي سران قوا در توئيتر نوشت: با تصويب پيشنهادهاي سازمان بورس در سران قوا، پيش بيني نامه ۲۵ اقتصاددان درباره تبعات بيمه گري کلان دولت روي بورس براي اقتصاد ايران، به طور دقيق صحيح از آب درآمد.
واريز ۸۰ درصد از ماليات نقل و انتقال سهام در سال ۱۴۰۰ به صندوق تثبيت بازار سرمايه
انتشار ۲۰ هزار ميليارد تومان اوراق بدهي توسط صندوق تثبيت بازار سرمايه با تضمين دولت
بانکها براي حمايت از بازار سرمايه از شمول ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع توليد خارج خواهند بود.
شرکتهايي که از سهام خود يا شرکتهاي زير مجموعه حمايت کنند ماليات بر درآمد آن ها در سال جاري امهال و به سال بعد موکول خواهد شد.
شرکتهايي که سود تقسيم نشده سال ۱۴۰۰ آن ها به حساب سرمايه منتقل ميشود، مشمول ماليات با نرخ صفر خواهند بود.
اجازه سرمايه گذاري صندوق توسعه ملي در بازارهاي پولي و مالي داخلي از جمله بازار سرمايه
زيان محقق شده خريداران واحدهاي صندوق پالايش يکم که تاکنون واحدهاي خود را به فروش نرساندهاند، از طريق اعطاي سهام جبران شود.