چين و آمريکا هر دو به نظر قدم در راه کاربست سياست انبساطي پولي در آينده اي نزديک بر ميدارند. بانک مرکزي هر دو کشور علايمي از تمايل در حرکت به سمت اين سياستها نشان داده اند. در اروپا همچنان جبهه آلمان با طرح پيشنهاداتي که منجر به دو طرفه سازي بدهي شود مخالفت ميکند و در نهايت اينکه هند اعلام کرده که قصد دارد بيمه دولتي براي محموله هاي نفت ايران در نظر بگيرد.
به گزارش تابناک، نشريه وابسته به بانک مرکزي چين امروز اعلام کرده است که مقامات اين بانک معتقدند که سياستهاي پولي پيشگيرانه بايد به اجرا گذاشته شود و سياست بانک مرکزي بايد با توجه به دورنماي اقتصاد چين تنظيم گردد. بر همين اساس تحليل ها رسانه ها در چين حاکي از آن است که اين جمله به اين معني است که بانک مرکزي، ميزان ذخاير بانکها را براي تضمين نقدينگي لازم کاهش خواهد داد.
اين درحالي است که چنانچه تحليل رسانه هاي چيني همچون «شانگهاي سکيوريتي» در اين خصوص صحيح باشد، بانک مرکزي چين سياستي متفاوت با سياست محطاطانه قبلي در پيش گرفته است که سياستي انبساطي است.
همچنين در ژاپن يکي از مقامات بانک مرکزي اعلام کرده است که اين بانک همچنان به سياستهاي انبساطي با تداوم به خريد اوراق قرضه ادامه خواهد داد، و همچنان با رشد و توسعه اقتصادي اين کشور اين برنامه تقويت خواهد شد. صندوق بين المللي پول امروز اعلام کرده است که خطر کاهش رشد اقتصادي آينده ژاپن را مبهم ساخته است.
اين در حالي است که صندوق بين المللي پول بحران مالي و بدهي را در کوتاه مدت براي ژاپن پيش بيني نکرده و پيش بيني اين صندوق براي رشد اقتصادي ژاپن در سال جاري معادل 2.4 درصد است. اما در راستاي مهار تورم سياستهاي انبساطي پولي ژاپن نيازمند تداوم است.
در اروپا، امروز اوراق قرضه هر دو کشور ايتاليا و اسپانيا عملکرد خوبي در بازارهاي مالي داشتند که اين امر اميد به ادامه برنامه خريد اوراق قرضه اين کشورها از سوي بانک مرکزي را افزايش داد.
در همين حال، ماريو مونتي نخست وزير ايتاليا، اعلام کرده است که طرح مکانيزم ثبات اروپا بايد به نقدينگي موجود در بانک مرکزي اروپا از طريق يک حق امتياز دسترسي داشته باشد. اين طرحي است که ايتاليا و اسپانيا و برخي از اعضاي بانک مرکزي اروپا از آن حمايت ميکنند و چندي پيش نيز سخن از آن به ميان آمد، اما همچنان مورد مخالفت شديد آلمان و بانک فدرال اين کشور است.
در همين خصوص روزنامه تلگراف امروز نوشت که مونتي در صدد است تا براي رضايت آلمان و دادن اطمينان خاطر به آنها اسپانيا را متقاعد کند تا به شکل رسمي طرح نجات اقتصادي مورد نظر آلمان را قبول کرده تا از اين طريق آلمان با طرحهاي پيشنهادي راحت تر کنار آيد.
در ايالات متحده رسانه ها هنوز درگير بازتاب افزايش تحريم هاي از سوي کنگره بر عليه ايران و تحريم بانک چيني در همين مسير و همچنين واکنش چين به اين موضوع هستند. برخي از رسانه ها اين واکنش را زودگذر دانسته و برخي آن را سرآغاز ورود جنگ اقتصادي چين و آمريکا به مرحله اي جديد ميدانند.
اما و از سويي، در نهايت فدرال رزرو تن به سياستهاي انبساطي مالي نداد. ولي با اين حال در گزارش فدرال رزرو اعلام شده است که کميته [بازار آزاد فدرال] از نزديک به رصد داده ها و اطلاعاتي اقتصادي و مالي ادامه خواهد داد و در صورت نياز اقدام به تخصيص مساعدت و تطبيق با شرايط خاهد کرد.
در نگاه تحليلگران اين حاکي از آن است که در آينده بازارها و سرمايه گذاران بايسي اميدوار به اقدامات اساسي از سوي فدرال رزرو باشند. وال استريت ژورنال در همين خصوص در مقاله اي به قلم تحليلگر خود هيلسنراث نوشت: فدرال رزرو علامتي از دست زدن به اقدامات جدي تر را نشان داده است
«فدرال رزرو اعلام کرد در صورت لزوم اقدامات لازم را از طريق رصد مداوم اقتصاد کشور انجام خواهند داد»
راث نوشته است: مقامات فدرال رزرو نشان داده اند که عميقا نسبت به آينده اقتصادي توجه دارند و در صورت لزوم اقدامات لازم را از طريق رصد مداوم اقتصاد کشور انجام خواهند داد که اين ميتواند بخشي احتمال کاربست سياست انبساطي پولي نيز باشد.
اما در بازار انرژي مقامات هندي اعلام کرده اند که قصد دارند بيمه دولتي با هزينه اي بالغ بر100 ميليون دلار براي پوشش بيمه کشتي هاي نفتکشي که نفت ايران را حمل ميکنند اختصاص دهند. بر اين اساس هند بعد از ژاپن دومين کشوري خواهد بود که به يک چنين اقدامي دست ميزند.
در عراق مقامات اقليم خودمختار کردستان اعلام کرده است که در صورتي که دولت بدهي هاي معوق خود را تا 31 آگوست پرداخت نکند جلوي صادرات نفت از اين استان را خواهد گرفت.
اما از آن سوي شرکت نفتي سوميتوموي ژاپن با توافق بر سر خريد سهام دوون انرژي، سرمايه گذاري بالغ بر 2 ميليارد دلار در حوزه نفتي تگزاس انجام دهد.