نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

مصوبات جدید مجلس؛ فرایند تذکر، سوال و استیضاح شهرداران تغییر کرد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
مصوبات جدید مجلس؛ فرایند تذکر، سوال و استیضاح شهرداران تغییر کرد

ایسنا/ نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای فرایند تذکر، سوال و استیضاح شهرداران تغییر کرد.

حق پاسخگویی برای نامزدهای انتخاباتی در برابر مطالب منتشره علیه آنان در رسانه‌ها
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران، ماده‌ ۴۳ این قانون را به شرح زیر  تصویب کردند:
ماده ۴۳ - یک ماده به عنوان ماده (۷۵ مکرر ۳) به شرح زیر به قانون الحاق می‌شود:
ماده ۷۵ مکرر 

۳-کلیه مطبوعات و رسانه‌های دیداری و شنیداری اعم از مکتوب و الکترونیکی از قبیل شبکه‌های مجازی، حق ندارند که آگهی یا مطالبی علیه نامزدهای انتخاباتی درج کنند و یا برخلاف واقع مطلبی بنویسند که دال‌ بر انصراف گروه یا اشخاصی از نامزدهای معین باشد و در هر صورت نامزدها حق دارند پاسخ خود را حداکثر ظرف دوازده ساعت پس از انتشار به رسانه مزبور ارسال نمایند. آن رسانه در صورت مکتوب بودن ملزم است در اولین شماره و در صورت الکترونیکی بودن مکلف به انتشار پاسخ نامزد حداکثر تا یک ساعت پس از دریافت پاسخ می‌باشد. رسانه‌های مذکور موظف به درج پاسخ به صورت رایگان در همان صفحه، ستون و جایگاه و همان حروف که اصل مطلب منتشر شده است، می‌باشند، مشروط بر اینکه جواب از دو برابر اصل مطلب تجاوز نکند.
در صورتی که در آن رسانه منتشر نشود، مسئول آن باید با هزینه خود پاسخ نامزد را به رسانه مشابه دیگری که قبل از پایان مهلت قانونی تبلیغات منتشر می‌شود، ارسال کند و آن رسانه مکلف به درج آن در اولین انتشار خود می‌باشد.
در صورتی‌ که رسانه مزبور اطلاع‌رسانی نکند یا قبل از ساعات ممنوعیت تبلیغاتی منتشر نشود، نامزد می‌تواند پاسخ خود را به رسانه مشابه ارسال و منتشر کند و مدیر رسانه متخلف مکلف به پرداخت کلیه هزینه‌های انتشار است. 

مسئول امحای آثار تبلیغاتی انتخابات شوراها پیش از شروع اخذ رأی تعیین شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ صحن مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره موارد ارجاعی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران به کمیسیون، با تصویب ماده ۴۲ این طرح به شرح زیر موافقت کردند:
ماده ۴۲- یک ماده به عنوان ماده ۷۵ مکرر ۲ به شرح زیر به قانون الحاق می‌شود:  
ماده ۷۵ مکرر ۲- هرگونه نماد، آگهی و آثار تبلیغاتی باید قبل از شروع اخذ رأی از محل شعبه ثبت‌نام و اخذ رأی و محیط پیرامون آن امحاء گردد. مسئولیت این امر بر عهده رئیس شعبه است. فرماندهی انتظامی موظف به همکاری با رئیس شعبه می‌باشد.»

فرایند تذکر، سوال و استیضاح شهرداران تغییر کرد
نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز ماده ۵۲ طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات و وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور را تصویب کردند.
ماده ۵۲- ماده ۸۳ قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود.

ماده ۸۳- فرایند تذکر، سؤال و استیضاح شهردار به شرح زیر است:
الف- هر یک از اعضای شوراهای شهر حق دارند در خصوص عملکرد شهردار یا شهرداری به شهردار تذکر دهند. هیأت رئیسه شورا موظف است خلاصه تذکر را در جلسه علنی شورا قرائت نموده و متن کامل و مکتوب آن را برای شهردار ارسال نماید.
ب- هر یک از اعضای شورای شهر می‌توانند راجع به مسائل شهر و شهرداری از شهردار سؤال کنند. سؤال باید کتبی و صریح بوده و در برگه مخصوص که هیأت‌رئیسه تهیه می‌نماید، درج و تسلیم هیأت‌رئیسه شود. هیأت‌رئیسه بلافاصله سؤال را به کمیسیون تخصصی ذی‌ربط ارسال می‌نماید و کمیسیون ظرف مدت حداکثر ۱۵ روز پس از وصول سؤال جلسه‌ای با حضور شهردار یا معاونین وی تشکیل و با استماع اظهارات سؤال‌کننده و توضیحات و پاسخ شهردار یا معاونین وی به موضوع رسیدگی و در صورتی‌که فرد یا افراد سؤال‌کننده قانع نشده باشند، نظر خویش را جهت رسیدگی به سؤال در جلسه علنی به هیأت رئیسه ارسال می‌کند. رئیس شورا موظف است در اولین جلسه رسمی علنی، رسیدگی به سؤال را با دعوت از شهردار بررسی کند، مگر اینکه رسیدگی در اولین جلسه رسمی علنی به دلایل موجهی که به تأیید شورا می‌رسد ممکن نباشد. شهردار در جلسه مذکور حضور یافته و به سؤال شخصاً پاسخ می‌دهد و اگر سؤال‌کننده یا سؤال‌کنندگان از پاسخ قانع نشوند، موضوع به رأی گذاشته می‌شود و در صورتی که اکثریت حاضرین از پاسخ شهردار قانع نشوند، به منزله وارد بودن سؤال و ابلاغ کارت زرد می‌باشد.
ج- درخواست استیضاح شهردار باید با ذکر دلایل و به‌صورت صریح طرح و به امضاء حداقل یک سوم از اعضای شورای شهر برسد. در این صورت درخواست استیضاح شهردار توسط هیأت‌رئیسه شورا در اولین جلسه علنی شورا اعلام وصول شده و در صورت باقی ماندن حد حساب تعداد امضا بعد از ۱۰ روز کاری، شهردار موظف است برای بررسی آن در اولین جلسه رسمی علنی ممکن که توسط هیأت رئیسه تعیین می‌گردد، حاضر شود. رسیدگی به استیضاح با توضیحات فرد یا افراد متقاضی استیضاح به مدت حداکثر ۲۰ دقیقه شروع و سپس دو نفر موافق و دو نفر مخالف می‌توانند جمعاً به مدت ۴۰ دقیقه (دو بازه زمانی ۲۰ دقیقه‌ای)، دلایل موافقت یا مخالفت خویش را بیان می‌کنند، سپس شهردار به مدت یک ساعت از خویش دفاع می‌کند و در نهایت موضوع استیضاح به رأی گذاشته می‌شود. در صورتی که دو سوم اعضا به استیضاح شهردار رأی موافق دهند، شهردار از کار برکنار شده و شورا در همان جلسه پس از استیضاح باید یکی از معاونین یا ذیحساب شهرداری و در صورت عدم وجود، مسئول مالی شهرداری را به عنوان سرپرست تا انتخاب شهردار بعدی برای حداکثر سه ماه تعیین نماید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

مصوبات جدید مجلس؛ فرایند تذکر، سوال و استیضاح شهرداران تغییر کرد

مصوبات جدید مجلس؛ فرایند تذکر، سوال و استیضاح شهرداران تغییر کرد
00:00
00:00
مصوبات جدید مجلس؛ فرایند تذکر، سوال و استیضاح شهرداران تغییر کرد
1 / 1
مصوبات جدید مجلس؛ فرایند تذکر، سوال و استیضاح شهرداران تغییر کرد
00:00
00:00
0 MB
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره