خبرآنلاين/ وزير اقتصاد دولت احمدينژاد مي گويد: تعيين هيئت رئيسه و رياست کميسيون ها تقسيم غنايم نيست و اين رويکرد، رويکرد غلطي است و مسئوليت هاي مجلس را نبايد وجه المصالحه قرار داد.
مجلس يازدهم هنوز از راه نرسيده و کارش را آغاز نکرده حرف و حديثهاي زيادي درباره آن به گوش ميرسد از رايزنيها و لابيها براي تعين هيات رئيسه گرفته تا صف رقباي اصولگرا براي نشستن بر روي کرسي رياست. درست مانند ائتلافشان در دقيقه ۹۰ اين روزها هر طيف ساز خود را ميزند از قاليباف گرفته تا ميرسليم و آقاتهراني هرکدام براي قرار گرفتن در راس هرم قوه مقننه قد علم کردهاند اما در اين ميدان وزراي دولت احمدينژاد هم بيکار ننشستهاند و فعاليت خود را دارند.
شمسالدين حسيني وزير اقتصاد و اموردارايي در دولت نهم و دهم حالا در رداي نماينده مردم تنکابن و رامسر راهي مجلس يازدهم شده است و يکي از منتخباني است که از چند و چون اين رايزنيها سخن ميگويد. او به خبرآنلاين ميگويد خودش حتما در ميدان رقابت براي کرسي رياست مجلس حاضر خواهد شد.
وقتي صحبت از تفاهم ميان گروههاي سياسي شد معتقد بود که کرسيهاي هيات رئيسه مجلس و کميسيونها تقسيم غنايم نيست بلکه بايد فرد مورد نظر شرايط قبول آن را داشته باشد.
آنچه در ادامه ميخوانيد مشروح مصاحبه خبرگزاري خبرآنلاين با شمس الدين حسيني است؛
آقاي حسيني! هنوز چند هفتهاي تا آغاز مجلس يازدهم باقي مانده است اما در همين ايام صحبتهايي درباره جلسات مجازي به گوش ميرسد چقدر در اين جلسات شرکت ميکنيد؟
خبر جلسات مجازي را که نميتوان منتشر کرد.
البته آن طور که تعدادي از منتخبان مجلس يازدهم ميگفتند علاوه بر اينکه در اين جلسات درباره مباحث کلان صحبت شده است رايزنيهايي هم براي تعيين رئيس مجلس صورت گرفته است؟
من خيلي از اين جلسات خبر ندارم.
حضوري در جلسات مجازي نداشتم
يعني مشارکت نداشتيد؟
ما جلسات زيادي داشتيم اما در جلسات مجازي به آن صورت حضور نداشتيم.
حتما کانديداي رياست مجلس مي شوم
*نظر شما درباره آرايش سياسي مجلس يازدهم چيست؟ به نظر شما چند فراکسيون سياسي ممکن است در مجلس آينده شکل بگيرد؟ اکثريت و اقليت به چه شکلي است و ...
تا مجلس تشکيل نشده زود است که اين نوع قضاوت ها را انجام دهيم، بايد صبر کنيم تا مجلس فعاليت خود را شروع کند و بعد در مورد اين مسائل صحبت کنيم.
*طيف شما که تحت عنوان کارگزارن دولت قبل، در مجلس حضور داريد، آيا قرار است وارد رقابت رياست هيئت رئيسه هم شويد وبراي رياست کانديد شويد؟
بله حتما. من يا يکي از دوستان قرار است کانديد رياست مجلس باشيم.
*منظورتان آقاي فريدون عباسي است؟
ايشان هم اعلام کرده است ولي ما يک جلساتي داريم که درواقع فراتر از دولت نهم و دهم است. تعداد قابل توجهي از دوستان در اين جلسات حضور پيدا مي کنند و يکي از مباحثمان هم در آنجا تعيين مشارکت و تعيين ارکان مجلس است. حتما من و يکي از دوستان هم با تفاهم و رايزني هايي که مي کنيم مي خواهيم کانديد رياست مجلس شويم.
با قاليباف، ميرسليم و آقاتهراني رقيب نيستم
*آقاي حسيني! در چند روز اخير خيلي از نماينده ها از رايزني ها براي کرسي رياست مجلس سخن ميگويند که حول محور رياست قاليباف يا ميرسليم ميچرخد به نظر شما اين رايزني ها چقدر مي تواند براي رقيب شما راي جذب کند؟
من با هيچکدام از اينها رقيب نيستم. الان دوستان زيادي براي افراد زيادي دارند رايزني مي کنند و طبيعي است که در اثر اين رايزني ها راي جذب کنند. البته همه بحث درباره رياست نيست بلکه درباره جايگاه رياست کميسيون ها هم هست.
مجلس يازدهم، رئيس از پيش تعيين شده ندارد
چون يکي از مسائلي که وجود دارد و من به آن معتقدم اين است که مجلس به يک سخنگو و يک هماهنگ کننده نياز دارد، رئيس مجلس کسي نيست و تنها نقش اداره کننده جلسات را بر عهده دارد. رئيس مجلس و ديگر نمايندگان از يک سطح مساوي برخوردار هستند يعني هيچکس رئيس نمايندگان نيست و همه نمايندگان از يک سطح برخوردارند.
براي همين راه براي رايزني و رقابت باز است و در شرايط فعلي هيچکسي رئيس مجلس نيست و مجلس، رئيس از پيش تعيين شده ندارد. من به همراه تعدادي از دوستان داريم گفتوگوهايي در خصوص اينکه چگونه مجلس بهتر قوام و سازمان پيدا کند و اداره مجلس در خدمت مردم باشد، مي کنيم. همانطور که قبلا گفتم مجلس به عنوان يک نهاد تضعيف شده است ولي رئيس مجلس به عنوان يک فرد تقويت شده است، اينها بايد اصلاح شود، اينها مواردي است که بايد به آن يپردازيم و در جلسات مطرح شود.
تعيين هيات رئيسه تقسيم غنايم نيست
*آقاي حسيني چه قدر اين احتمال وجود دارد که يک تفاهمي بين طيف هاي مختلف نمايندگان مجلس صورت بگيرد و آن ۱۲ کرسي تقسيم شود؟
تعيين هيئت رئيسه و کميسيون ها تقسيم غنايم نيست و اين رويکرد، رويکرد غلطي است. گفت و گويي که بين دوستان ما صورت مي گيرد اين است که هر جايگاهي چه کارکردي داشته باشد و چه اقتضائاتي وجود دارد و چه کسي مي تواند در آن جايگاه بهتر خدمت کند. لذا اين جنس تفاهم ها و اين جنس رايزني ها پيش از تشکيل مجلس و پيش از حضور در صحن بيشتر در حد ايده است و من به شخصه معتقد هستم تفاهم به مفهوم تقسيم کرسي ها، مغاير با فلسفه خدمت است.
نيازمند تکثر، هدايت و کنترل قدرت در مجلس هستيم
چيزي که ما در مجلس نياز داريم تکثر قدرت، هدايت قدرت و کنترل قدرت است، اينکه مجلس به جايگاه خودش در راس امور بازگردد، آن چيزي که ما امروز در مجلس به آن نياز داريم اين است که مبادا رئيس مجلس از نمايندگان قدرت بيشتري داشته باشد و اينها بايستي اصلاح شود. من خودم به عنوان يک منتخب در مجلس به دنبال اين هستم که مجلس را به ريل درست برگردانم، جايگاه نماينده را همانطور که در قانون اساسي هم هست احيا شود، همه نمايندگان با هم برابرند و با مشارکت نمايندگان اين اتفاق ميفتد.
به طور مثال الان اعتراض کلي که در مجلس وجود دارد اين است که چرا سال گذشته قانون بودجه به شوراي هماهنگي اقتصادي رفته و آنجا اصلاح شده است و چرا در مجلس اصلاح نشده است،يا چرا اصلاح قيمت هاي حامل انرژي به جاي اينکه به مجلس بيايد به شورايي با تعداد افراد معدود رفته است و آنجا تصميم گيري شده است و آن مشکلات براي کشور به وجود آمده و هيچ کسي هم مسؤليت آن را نپذيرفته است. به نظر من مسوليت اصلي مجلس اينها است و هر اقدامي پيش از تشکيل صحن و مجلس يازدهم و يا حتي ارکان هاي ديگر، بحث هايي است که انحراف ايجاد مي کند، چون اينها در صحن و در گفت و گو با نمايندگان محترم حل و فصل مي شود.
مسئوليت هاي مجلس را نبايد وجه المصالحه قرار داد
*شما فرموديد که اصلا موافق با تفاهم قبل از شروع مجلس نيستيد. آيا اساسا در اين رابطه با شما رايزني شده است که بياييد و تفاهم کنيم و شما برويد و نقطه نظرتان را بگوييد؟
من نگفتم که قبل از شروع مجلس تفاهم خوب نيست، گفتم تفاهم با اين نيت که ما مثلا مسؤليت هاي مجلس را وجه المصالحه قرار دهيم و به صورت تقسيم غنايم به آن نگاه کنيم، اين را گفتم درست نيست. وگرنه اينکه گروه هاي مختلف سياسي بنشينند و به جايي اينکه بر افراد تفاهم کنند بر اصول تفاهم کنند خيلي مهم است. سوال امروز من اين است که مشکل اصلي کشور چيست؟ اگر مشکل اصلي کشور اقتصاد است پس مطالبه مردم اين است که مجلس که تشکيل مي شود، نقش تخصص اقتصاد در مديريت آن برجسته باشد، اما اگر ما دوباره به جاي اينکه به تخصص گرايي برگرديم با يارگيري ورويه هايي از اين طريق کارمان را دنبال کنيم، قطعا مجلس به نتيجه لازم نمي رسد و ما نمايندگان بايد پاسخگوي مردم باشيم که چرا به رغم اينکه مثلا مساله و موضوع اصلي مردم معيشت و اقتصاد بوده است، به تجربه اقتصادي در مديريت مجلس توجه نکرده ايم.
نمي شود که هر گروه سياسي بگويد من ۲ کرسي را مي گيرم
*چيزي که من شنيده ام و البته بعضي از نمايندگان مي گفتند دقيقا اين بود که قرار است آن ۱۲ کرسي هيات رئيسه و رياست کميسيون ها را به اصطلاح بين طيف نواصولگرايي و پايداري و اصولگراي سنتي تقسيم بندي شود.
خير. من چنين چيزي را نشنيده ام و اصلا با چنين چيزي هم موافق نيستم که مثلا هر گروه سياسي بيايد و بگويد من ۲ کرسي مي گيرم، مستقل از اينکه شرايط احراز آن چه چيزي باشد. من معتقد فردي که مسووليت کرسي را به عهده ميگيرد بايد شرايط آن کرسي داشته باشد؛ مثلا اگر يک اديب فرزانه را به عنوان رئيس کميسيون بهداشت و درمان انتخاب کنيد و يک پزشک حاذق را به عنوان کميسيون اقتصاد يا برنامه و بودجه بگذاريد، منطق آن مخدوش است و پذيرفته نيست.
پس آن چيزي که به نظر من مهم است وحدت در اصول،تفاهم بر شرايط و اقتضائات است و در واقع آن شرايط پذيرش و انجام يک مسؤليت است که بايد مهم شمرده شود تا اينکه مجلس را يک شرکت سهامي تلقي کنيم و بگوييم هر گروه سياسي چه سهمي دارند. اگر اين اتفاق بيفتد بدانيد که کارکرد مجلس يازدهم بهتر از مجلس دهم نخواهد بود. مجلس يازدهم بايد مجلسي باشد که بر اصول وحدت کند و بر قانون اساسي و در حل مشکلات و مسائل مردم پافشاري کند و به تخصص گرايي روي آورد. اين نگاه که مجلس يک شرکت سهامي است و هرگروه سياسي بايد در آن سهمي داشته باشد در مجموع به تحقق آن شعارهايي که منتخبين به مردم داده اند منجر نمي شود.
بازار