کنعانی مقدم: دولت ۱۴۰۰ باید دولت ائتلافی باشد

برنا/ يک چهره سياسي اصولگرا گفت: فکر ميکنم اين بار تا زمان نزديک انتخابات، آن فردي که شاخص اصلي اصولگرايان است معرفي نشود.
«حسين کنعانيمقدم»، چهره سياسي اصولگرا، درباره جلسات انتخاباتي اصولگرايان و اينکه شاخصههايي که بايد براي کانديداهاي رياست جمهوري در نظر گرفته شده است، به خبرنگار سياسي خبرگزاري برنا گفت: قبل از اشاره به اسامي کانديداها، بايد گفت يکي از شاخصه هايي که رئيس جمهور آينده بايد داشته باشد اين است که آن فرد، توانايي اجراي مسائل اجرايي کشور، عبور از بحران ها و حل مشکلات کشور را داشته باشد. به بياني ديگر اين فرد طي اين 40 ساله بايد تجربه خودش را نشان داده باشد و عملا، نمره بگيرد نه اين که در شعارهاي پوپوليستي قضاوت کنيم که اين فرد شايسته رياست جمهوري است يا خير؟
او افزود: نکته بعدي اين که، فرد کانديدا بايد از نظر عقبه سياسي، رأي جمهور را داشته باشد نه اينکه صرفا رأي يک جناح خاص را داشته باشد چراکه اين فرد ميخواهد رئيسِ جمهور شود. بنابراين اشخاصي که وارد عرصه انتخابات ميشوند ابتدا بايد اين عقبه را به مردم معرفي کنند و حداقل نمرههاي ورودي را براي عرصه رقابت، داشته باشند.
اين چهره سياسي بيان کرد: مسئله بعدي اين است که شخصي که ميخواهد وارد اين عرصه شود بايد بداند، مسئوليت اجرايي کشور با يک هيئت دولت همراه است و بايد علاوه براينکه خودش را در معرض آزمون و خطا قرار مي دهد بايد هيئت دولت خود را نيز در معرض آراء افکار عمومي قرار دهد.
کنعاني مقدم ادامه داد: مساله بعدي اين است که وجيه المله بودن کانديداست که به هر حال در چشم مردم فرد داراي ارزشهايي باشد که مردم آن را قبول کنند و مقدرات يک کشور را به او بسپارند. چند شاخص هم براي اصولگرايان وجود دارد اينکه فرد انقلابي باشد، هميشه به ارزش هاي انقلاب پايبند باشد، يک مديريت جهادي را دنبال کند و داراي قدرت ايستادگي و مقاومت در مقابل زيادهخواهي و زيادهطلبيهاي آمريکا و صهيونيسم باشد و به بياني استکبارستيزياش، مشخص باشد.
او اضافه کرد: در واقع اگر به دنبال چنين کانديدايي هستيم نبايد دنبال سلبريتي باشيم چون بعضي کانديداها جزو سلبريتيهاي سياسي بوده و به عبارتي چون بسيار بيشتر ديده شده و يا گفته شدهاند، شاخصههاي لازم را دارند. به نظر ميرسد در مجموع اگر بخواهيم افرادي که اکنون مطرح هستند را با اين شاخصهها ارزيابي کنيم تعداد بسيار انگشت شماري حتي از يک دست کمتر، باقي ميمانند که لياقت حضور در عرصه انتخابات آتي را دارند.
دبيرکل حزب سبز با اشاره به جلسات انتخاباتي اصولگرايان تصريح کرد: همه اصولگرايان در زمان نزديک به انتخابات، احساس تکليف کرده و کمر همت براي حضور در اين رقابتها مي بندند، که کار درستي نيست ما بايد در درون جريان اصولگرايي به يک جمع بندي برسيم و با يک فرد مشخص و تيم مشخص، وارد اين عرصه شويم و اجازه ندهيم دچار درون گروهي و درون تشکيلاتي بشويم.
کنعانيمقدم اضافه کرد: نکته بعدي اين که، براي انتخابات چون رقابت است نبايد عرصه را براي رقبا، تنگ کنيم و با بستن عرصه رقابت، يک رقابت يکطرفه را در انتخابات آينده رقم بزنيم؛ به نظر ميرسد اگر اين اتفاق بيفتد کاهش مشارکت مردم برزگترين ضربه به انقلاب و نظام است و ما بايد سعي کنيم، مشارکت حداکثري اتفاق بيفتد. از اين رو حتي اگر پيروز نشويم اما مشارکت حداکثري رخ دهد ميتوانيم بگوييم نظام پيروز شده، چراکه توانستهايم مردم سالاري ديني را وارد عرصه رقابت ها کنيم.
او ادامه داد: در حال حاضر نامزدهايي که مطرح هستند بيشتر نامزدهاي جزيرهاي هستند، يعني در يک جزيرهاي، خودشان را براي حضور در سطح ملي آماده مي کنند، از اين رو به نظر ميرسد که تا حدودي ساده انديشي است که انتخابات 1400، يک انتخابات يک جرياني باشد. پيشنهاد ما اين است که هر کسي مي خواهد وارد اين عرصه شود دنبال اين باشد که دولت ائتلافي تشکيل دهد چراکه کشور را با يک جريان نميتوان، مديريت کرد و بايد همه جريانهاي مختلف حضور داشته باشند. اگر کساني بتوانند بيايند و اين قابليت را داشته باشند که آراي خاکستري را به سمت خودشان جذب کنند به نظر ميرسد، شانس بيشتري داشته باشند.
کنعاني مقدم درباره برخي چهرههاي اصولگراي مطرح شده براي انتخابات رياست جمهوري از جمله سعيد محمد که عقبه سياسي ندارد، تصريح کرد: عقبه سياسي بيشتر بدين معناست که فرد مقبوليت سياسي داشته باشد، يعني ممکن است يک فردي کار سياسي هم نکرده باشد اما در مجموعه سياسي که در کشور هستند، اين مقبوليت برايش حاصل شود که بتواند در عرصه رقابت حضور پيدا کند.
او افزود: بر اين باورم که بسيار خوب است که چهره هاي جديد، مطرح شوند اما اين تصور را در ذهن افراد ايجاد کنيم که راه حل عبور از مشکلات و بحرانها اين است که ما به دنبال افرادي برويم که سلبريتي بوده و فقط رأي دارند اما در عين حال کارآمدي لازم را ندارند و در نهايت رئيس جمهور شوند، در واقع کشور دچار مشکلات ميشود و شخصِ رئيس جمهور به جاي اينکه مشکل را حل کند، خودش به مشکل کشور تبديل ميشود.
اين چهره سياسي اصولگرا تاکيد کرد: به همين دليل پشنهاد بنده به همه دوستان اين است که اگر کساني مثل سعيد محمد، سردار حسين دهقان و غيره ميتوانند، يک تيم بسيار خوب در قالب يک دولت ائتلافي باشند با هم کار کنند. اگر قرار است اين افراد با يکديگر رقابت کنند عملا ما شاهد رقابت درون جرياني اصولگرايان هستيم که آفت بزرگي به ويژه در انتخابات رياست جمهوري است.
او با اشاره به اظهار نظر برخي چهرههاي سياسي اصولگرا مبني بر اينکه در انتخابات 1400، رقابت درون جريان اصولگرايان را خواهيم داشت، تصريح کرد: يقينا اگر ما دچار رقابت درون جرياني شويم شکست خواهيم خورد و شکي در آن نيست، در واقع زماني اصولگرايان پيروز خواهند شد که در يک رقابت سالم و پاک حضور حداکثري داشته باشند. به بياني ديگر اينکه ما يک دولت حداقلي را شکل بدهيم هنر نيست بلکه بايد دولت، حداکثري تشکيل دهيم و آراء جمهور را داشته باشيم و بتوانيم افرادي را وارد عرصه خدمت کنيم که دغدغهشان خدمت به مردم و حل مشکلات باشد نه اينکه دغدغهشان قدرت يا کسب موقعيتهاي سياسي، باشد.
کنعاني مقدم درباره اسامي احتمالي اصولگرايان براي انتخابات رياست جمهوري 1400 نيز بيان کرد: فکر ميکنم اين بار تا زمان نزديک انتخابات، آن فردي که شاخص اصلي اصولگرايان است معرفي نشود چراکه تجربه نشان داده اولا دچار تخريب جناحهاي مختلف شده و در معرض تخريب قرار ميگيرد دوم اينکه، ممکن است خودش موجب معضلي براي شکلگيري و انسجام وحدت داخلي شود.