رفیقدوست: اصولگرایی که تندتر از رهبری می رود به هیچ دردی نمیخورد

خبرآنلاين/ محسن رفيقدوست با بيان اينکه اصولگراي تندرويي که از ولي فقيه تندتر مي رود به هيچ دردي نمي خورد و اصلاح طلبي هم که با ولايت فقيه ميانه اي ندارد به هيچ دردي در اين نظام نمي خورد، گفت: يعني اصلاح طلب ولايتي و اصولگراي ولايتي است که مي تواند مملکت را اداره کند.
محسن رفيقدوست، اولين وزير سپاه و از فرماندهان سابق سپاه پاسداران از کانديداتوري چهره هاي نظامي در انتخابات رياست جمهوري دفاع مي کند و معتقد است يک رئيس جمهور نظمي مي تواند عنان کارها در شرايط فعلي را به دست بگيرد. او براين اعتقاد است که سپاه نه اصولگراست نه اصلاح طلب اما يک فهم و بينش سياسي دارد.
او که در دفترش ميزبان خبرگزاري خبرآنلاين بود در بخش دوم گفتگوييش گريزي به انتخابات 1400 زد و تاکيد کرد اينبار مشارکت مردم بالاتر از اسفند 98 خواهد بود. گفتگو با رفيقدوست به بنياد مستضعفان نيز رسيد و اظهارات جنجالي پرويز فتاح. او که مي گويد فتاح براي بيان اين اظهارات جنجالي با کسي مشورت نکرده بود، گفت اگر از ما سوال مي کرد ديگر آن حرف ها را نمي زد. او درباره حواشي کاخ مرمر و ساخت و سازي که گفته مي شود در اين کاخ صورت گرفته نيز تاکيد کرد من در زمان آيت الله هاشمي به آنجا رفته بودم و اين اتفاقات نيفتاده بود و از بخش کوچکي از کاخ استفاده مي شد.
آنچه در ادامه مي خوانيد بخش دوم گفتگوي خبرگزاري خبرآنلاين با محسن رفيقدوست، وزير سپاه دولت دوران دفاع مقدس است؛
***
* آقاي رفيق دوست از ابتداي امسال بحث حضور چهره هاي نظامي در عرصه هاي سياست مطرح مي شود، فکر مي کنيد به طور کلي يک فرمانده نظامي مي تواند شاخصه هاي يک رجل سياسي را داشته باشد؟
ما تا به حال نديديم که ارتشي ها بخواهند جايي کانديد شوند و اين در مورد سپاهي ها مطرح مي شود، الان رئيس مجلس شوراي اسلامي سردار، سرتيپ پاسدار دکتر خلبان قاليباف است و چند نفر از هم قطارهاي ما مثل سردار دهقان و ساير سرداران مي خواهند کانديد شوند.
فرقي بين کانديداي نظامي و بقيه کانديداها نمي بينم
من فرقي بين آنها و بقيه کانديداها نمي بينم، چون سپاه يک نيروي نظامي_عقيدتي است و اهل تجزيه و تحليل سياسي است، مثلا آقاي محسن رضايي تا به حال چندين بار کانديد شده است، منتهي بايد ديد که ذائقه ملت چيست. من اصلا به اين موضوع نگاه نمي کنم که فلاني سپاهي است و فلاني نيست، من نگاه مي کنم که چه کسي براي آينده مملکت که الان در بدترين شرايط اقتصادي براي مردم است (که اکثر آن تحميل شده از خارج است)، بهتر عمل مي کند و کدام يک از اينها مي تواند از آنها عبور کند، براي مردم هم ملاک بايد همين باشد.
رهبر انقلاب گفتند نروي بنياد، آنجا را قلع و قمع کني
*پيش بيني شما چيست؟ فکر مي کنيد يک فرد نظامي مي تواند روي کار آيد و کار را جلو ببرد؟
بله. سال ۶۸ مقام معظم رهبري به من فرمان دادند که به بنياد بروم، ايشان مي دانستند که من يک نظامي هستم و سابقه قلع وقمع زيادي دارم، مثلا در زمان بني صدر از بني صدر خواستم که به ما تفنگ ژ۳ بدهد و او دستور داد که بدهند و بعد تلفن زد و گفت که ندهيد و من رفتم و در تسليحات ارتش را کندم و سلاح مورد نياز را بردم که آن زمان خيلي سر و صدا به پا کرد، بنابراين من از اين سوابق زياد داشتم؛ زماني که من را انتخاب کردند به من گفتند که به بنياد نروي و قلع و قمع کني، من به بنياد آمدم و ديدم که اين بنياد با اين همه امکانات اقتصادي که در دست دارد، دارد سالي چند ميليارد ضرر مي دهد، من خدمت مقام معظم رهبري رفتم وعرض کردم که تا يک مدتي نمي شود بر بنياد رياست کرد و بايد آن را فرماندهي کرد و همان سال توانستم بنياد را سود ده کنم.
شايد يک نظامي بتوانند به مرکب سرکش دلار افسار بزند
من به اصفهان به يک گاوداري به نام قلعه خواجه رفتم و از آنها پرسيدم که در آنجا چند رأس گاو دارند، آنها گفتند که حدود هزارتا، گفتم سالي چقدر سود مي دهيد؟ گفتند امسال ۲۶ ميليون تومان زيان پذيرفته شده است، گفتم بغل گاوداري هزار رأسي، فلاني با ۲ گاو دارد خانه اش را اداره مي کند و تو با هزار گاو زيان مي دهي؟ و همانجا آنها را از کار برکنار کردم، همان سال گاوداري قلعه خواجه به سود رسيد، من همين کار را در جاهاي مختلف به روش نظامي انجام دادم و به سود رسيدم؛ الان دلار ۲۶ هزار تومان شده است، شايد اگر يک نظامي بيايد و با قدرت بتواند به مرکب عنان گسيخته سرکش افسار بزند بتواند مردم را از اين وضع نجات دهد.
*آقاي رفيق دوست، شما مي گوييد که سپاهي ها علاقه بيشتري به ورود به سياست دارند، چرا اين علاقه بين سپاهي ها است و بين ارتشي ها کمتر است؟
در سپاهي ها هم بين همه نيست و اشخاص خاصي هستند. چيزي که در بيرون اتفاق افتاده است اين بوده است که ۲ الي ۳ نفر سپاهي تا کنون کانديد شد اند و اين را بايد از آنها بپرسيد نه از من. علتي که من کانديد نمي شوم چون سن من به اين کار نمي خورد.
کانديداي رياست جمهوري نميشوم
*اگر سنتان مي خورد کانديد مي شديد؟
خير. من خودم را در حد اين پست ها نمي بينم.
سپاه سياست را مي فهمد اما اصلاح طلب يا اصولگرا نيست
*بنا به فرموده امام (ره) نظامي ها نبايد وارد سياست شوند و ...
من شخصا خدمت امام رسيدم و امام فرمودند که سپاهي ها در دسته بندي هاي سياسي شرکت نکنند اما سياست را بفهمند و الان تمام سپاهي ها سياست را به خوبي مي فهمند، اما نه جزء چپ و نه جزء راست هستند و نه اصلاح طلب و نه اصولگرا هستند. آنها سپاهي و پيرو رهبري هستند اما سياست را به خوبي مي فهمند.آقاي محسن رضايي دوره قبل که کانديد شده بود من رفتم و با او صحبت کردم و از او پرسيدم که بالاخره اصلاح طلب هستي يا اصولگرا؟ و او نتوانست چيزي بگويد و ملاکش اين بود که هيچکدام از اين ۲ نيست.
*آقاي قاليباف چطور؟
آقاي قاليباف هم جزء هيچکدام نيست.
*پس چرا سرليست اصولگرايان مي شود و حرف نواصولگرايي را مطرح مي کند؟
اصولگرايان تشخيص دادند که بايد از او حمايت کنند وگرنه خود او بارها گفته است که من اصولگرا نيستم. نواصولگرايي، غير اصولگرايي است. اصولگرايي يک تشکيلات شناخته شده است. در اين نظام همه چيز حول محور يک اصل از اصول و قانون اساسي مي گردد و آن اصل ولايت فقيه است. شاخص ترين اصل قانون اساسي ما ولايت فقيه است. از الان دارد تبليغ مي شود و کانديدا مي شوند و تمام مردم جمع مي شوند و تظاهرات مي کنند تا بالاخره يک رئيس جمهور انتخاب کنند، آيا مردم رئيس جمهور انتخاب کردند يا فردي را براي رياست جمهوري به رهبر پيشنهاد کرده اند؟ آيا بدون تنفيذ رهبري، رئيس جمهور، رئيس جمهور مي شود؟ خير.
اصولگرايي که تندتر از رهبري مي رود، به هيچ دردي نمي خورد
اگر رهبري، رئيس جمهور را تنفيذ نکنند رئيس جمهور، رئيس جمهور نمي شود؛ لذا مشي اجرايي اصلاح طلبي و اصولگرايي روي سر من جا دارد اما در حول محور اعتقاد کامل به ولايت فقيه بايد باشد، يعني اصولگراي تندرويي که از ولي فقيه تندتر مي رود به هيچ دردي نمي خورد، اصلاح طلبي هم که با ولايت فقيه ميانه اي ندارد به هيچ دردي در اين نظام نمي خورد. يعني اصلاح طلب ولايتي و اصولگراي ولايتي است که مي تواند مملکت را اداره کند و اين حرف من به عنوان کسي است که باقي مانده از نسل اول انقلاب است، چون مثل من کم داريم، امثال آقاي محسن رضايي نسل اول انقلاب نيستند و آنها نسل دوم انقلاب هستند. ما نسل اول هستيم که از سال ۴۲ با امام بوديم، لذا اگر که اين اصل پذيرفته شده باشد مي بينيم که سپاه حول اين محور خودش را رشد داده است و يک عده هم در ميان آنها مي گويند که ما مي توانيم مملکت را درست کنيم.موافق رياست جمهوري نظامي ها هستم
*شما با اين قضيه موافق هستيد؟
بله.
*به نظر شما اقبال مردم چطور است؟ يعني در رياست جمهوري هايي که داشتيم آقاي قاليباف وآقاي محسن رضايي و آقاي شمخاني برخي يک و برخي ديگر چندين بار کانديدا شدند، ولي هيچکدام نتوانستند راي بياورند. تحليل شما از عدم اقبال مردم به نظامي ها چيست؟
خوشبختانه ما معتقد هستيم که آزادترين و بي دخالت ترين افراد در دولتهاي حاکم در انتخابات فقط ايران است، در بخشي از دنيا کاناليزه است يعني در امريکا حزب جمهوري خواه و حزب دموکرات هر سال کانديدا مي شوند و يکي از اين دو حزب بايد رئيس جمهور شود، براي همين ميزان مشارکت مردم زير ۵۰ درصد آمده است و الان ۴ رئيس جمهور هستند که زير ۲۴ درصد با آراي مردمي انتخاب شده اند. در ايران تجربه نشان داده است که مردم خودشان انتخاب مي کنند، عالي ترين نمونه آن انتخابات بعد از آقاي هاشمي بود که مبارزه بين آقاي ناطق و آقاي خاتمي بود و حتي همه اينهايي که نسبت به نظام مساله دارند مي گفتند که قطعا ناطق انتخاب مي شود و حتي اگر شما به خاتمي راي دهيد از صندوق اسم ناطق بيرون مي آيد، اما اتفاقي که افتاد اين بود که با ۱۸ ميليون راي خاتمي انتخاب شد چون مردم او را انتخاب کردند. بعد از خاتمي انتخابات بين هاشمي و محسن رضايي و احمدي نژاد و لاريجاني و معين بود و مردم به احمدي نژاد راي دادند. در دوم آقاي هاشمي به ميدان آمد و با وجود اينکه در دور اول ۱۷ ميليون راي آورد، اما در دوم باز احمدي نژاد راي آورد. يعني مردم در انتخابات ها حرف اول را مي زنند. الان با توجه به وضع موجود اگر تشخيص دهند که شايد يک نظامي بتواند اين وضع لجام گسيخته را که از دست در رفته است را درست کند، اقبال مي کنند؛ مقام معظم رهبري از اول مي گفتند که در جزئيات دخالت نمي کنند و اين وظيفه دولت است و دولت هم اين را رها کرده است.
نگران ميزان مشارکت در انتخابات نيستم
*آقاي رفيقدوست! در انتخابات ۹۸ يک مشارکت ۴۲ درصدي داشتيم که کمترين مشارکت در جمهوري اسلامي بود، شما اين نگراني را براي انتخابات ۱۴۰۰ نداريد؟
خير. من زياد به جوامع مردمي مي روم، در اين انتخابات اينگونه نيست.
*چرا فکر مي کنيد تغيير مي کند؟
يک حرکت وسيعي بر عليه شرکت مردم در انتخابات شد و عده اي از مردم شرکت نکردند و به اصطلاح معروف طرفداران اصلاح طلب شرکت نکردند با اين ادعا که کانديداهاي ما رد صلاحيت شده اند، در حالي که آنها به اندازه کافي کانديد داشتند. با اين وضعي که الان پيش آمده است و اين سرخوردگي که دولت فعلي دارد حتما براي انتخابات بعدي مثل آن انتخابات نخواهد شد و شاهد جمعيت بالايي هستيم.
*آماري که وزارت کشور مي دهد مي گويد در انتخابات جمعه گذشته در ۱۰ حوزه، مشارکت زير ۱۰ درصد بوده است.
اينها ملاک نيست. انتخابات ميان دوره اي هميشه همينطور است. من امروز چيزي که در روزنامه خواندم اين بود که غير از زنجان بقيه جاها آمار بالا است.
*يک بحث ديگر بحث اختيارات دولت است.
از اين بيشتر هيچ دولتي در دنيا اختيار ندارد.
*اما هر رئيس جمهوري که سر کار آمده است در دولت دوم خودش بحث اختيارات را مطرح مي کند.
براي اينکه نمي تواند اداره کند.
*شايد براي اين است که واقعا اختيارات کمي دارد.
بيخود است. آنها بايد بگويند که چه اختياري ندارند. انشالله در انتخابات کسي که بتواند از جوان ها استفاده کند روي کار بيايد. الان ما در اين دولت يک وزير جوان داريم و بقيه ميانگين سنيشان بالاي ۶۰ سال است. ما اينهمه جوان در دانشگاه و اينهمه فارغ التحصيل داريم. ۱۸ سال پيش در يک جمع دانشجويي حضرت آقا يک سخنراني داشتند و به دانشجوها گفتند که برويد و علم توليد کنيد. ۱۸ سال پيش رتبه علمي ما در دنيا ۱۴۳ بود و تا ۳ سال پيش که متاسفانه الان داريم درجا مي زنيم به ۱۴ رسيده بوديم.
مشکل کشور با يک کلمه ۵ حرفي حل مي شود
ما الان در نانو يکي از ۵ کشور بزرگ دنيا هستيم. واکسن ام اس را دانشمندان ايراني کشف کرده اند که دارد در دنيا مطرح مي شود. هدف گذاري جامعه علمي ما رتبه ۱۰ بود ولي الان داريم درجا مي زنيم چون در اين کار دانشجويان ما احتياجي به آقا بالا سر نداشتند. من ديپلم رياضي و ليسانس نظامي دارم، سال ۶۰ من را به هيئت هاي ۷ نفره زمين دعوت کردند تا سخنراني کنم و مرحوم آقاي فاضل هرندي رئيس هيئت هاي ۷ نفره بود، آن روز يعني ۴۰ سال پيش گفتم مشکل اين کشور با يک کلمه ۵ حرفي حل مي شود: توليد! آن هم توليد توسط مردم بدون دخالت دولت.
دولت از دخالت در اجراي اقتصاد خارج شود؛ بعد از ۴۰ سال امروز مي گويم. من ۳ الي ۴ سال پيش حرکتي را شروع کردم و به دستور آقا با آقاي روحاني و آقاي جهانگيري ملاقاتي داشتم که دولت فقط نمي گذارد که مردم توليد کنند. (دوره اول آقاي روحاني)خود آقاي جهانگيري فرمودند که آقاي طيب نيا وزير اقتصاد دارايي را مامور کرديم که موانع کسب و کار مردمي را احصاء کند تا الان ۱۵۰۸ قانون، مقررات، مصوبه من درآوردي، تبصره و...، من گفتم اينها را يکجا برداريد، الان براي توليد مثلا يک فردي سرمايه اي را جمع مي کند و مقدار زيادي وام مي گيرد و درخواست مي کند که اين کار توليدي را انجام دهد، اولا آنچه که بعد از سالها از درون دستگاه دولت در مي آيد آنچيزي نيست که او مي خواهد و از آن بدتر آن روزي که مي خواست اين کار را بکند توجيه اقتصادي داشت اما الان ندارد، مثلا تا ديروز توليد کره در داخل کشور ما اقتصادي نبود چون دولت کره وارد مي کرد و از ديروز که ديگر ارز ندارد تا وارد کند دامداري ها مي گويند کره توليد مي کنيم، يعني دولت بايد قانون گذار، هدايت کننده، حمايت کنند و کنترل کننده باشد، و نبايد کارخانه و مزرعه و پالايشگاه داشته باشد، مثلا به جاي پالايشگاه هاي بزرگ پالايشگاه هاي ۵۰ هزار بشکه اي و ۲۰ هزار بشکه اي و هزار بشکه باشد و اجازه دهيم مردم توليد کنند و ببينيد که در اين مملکت چه در مي آيد. در بحث فساد که مطرح مي شود، آيا تاجر از تاجر رشوه مي گيرد؟ کاسب از کاسب رشوه مي گيرد؟ اينها که از هم رشوه نمي گيرند، اصلا لفظ اختلاس يعني برداشتن از مال دولت! وقتي دست دولت باشد اختلاس مي کنند و زماني که دست ملت باشد که از هم اختلاس نمي کنند. جهش توليد يعني اگر مانعي سر راه توليد کننده است آن را برداريم و اجازه دهيم توليد شود، متاسفانه مانع را بر نمي دارند.
به جاي يارانه بايد به يک کشاورز تراکتور مي داديم
*الان مجلس يازدهم هم دارد قانون اضافه مي کند.
اشتباه مي کند. اگر مي خواهد سد راه توليد باشد دارد اشتباه مي کند و شکست مي خورد؛ بايد همان هزار و ۵۰۸ تا را از آقاي جهانگيري بگيرند و با خود دولت همفکري کنند و با سر و صدا اين موانع را از پيش پاي مردم بردارند. يک تلاش هايي دارند مي کنند اما اين کار با انقلاب انجام مي شود. دانشگاهي ها گفته اند که کشور ما با همين آب و خاکي که دارد، توان غذا دادن تا ۲۵۰ ميليون نفر را دارد. آنها بايد بهترين روش ها و بهترين سيستم ها را بياورند. همانطور که گفتم خانواده اي را در اذربايجان مي شناختم که ۱۰ نفر بودند و پياز مي کاشتند، ۱۰ تا ۴۵ هزار تومان مي شود ۴۵۰ هزار تومان، اگر بجاي ۱۰ ماه يارانه به آنها تراکتور و .. مي داديم خيلي بهتر بود، ما بجاي ياد دادن ماهيگيري به آنها ماهي داديم و الان هم همان روش ادامه دارد. ما بايد با عقل و منطق مشکلات مردم را حل کنيم، توليد، توليد، توليد... ؛توليد براي تامين مصرف داخلي و توليد براي صادرات با ضائقه خريدار. من در ۲ الي ۳ کارخانه بنياد اين کار را کردم و موفق بودم.
کمترين فساد در بنياد مستضعفان است
*بعضي ها معتقدند که ساختار بنياد به دليل آنکه نظارتي بر آن وجود ندارد فساد خيز است يعني ممکن است در آن فساد اتفاق بيفتد...
کمترين فساد در بنياد بوده است. يعني از زماني که من به بنياد رفتم و بعد از من آقاي فروزنده و بعد آقاي سعيدي کيا و بعد آقاي فتاح، ما فساد در بنياد نداشتيم.
*چرا نظارت جدي ندارد؟
اولا نظارت بازرسي کل کشور است و از آن مهمتر نظارت دفتر رهبري است و خود بنياد هم بازرسي دارد و اصلا من نشنيده ام که در بنياد فسادي رخ دهد.
*شما با فروش اموال بنياد موافق هستيد؟
بنياد دو بخش دارد ، يک بخش آن مراکز توليد است که بيشتر آنها بعد از تشکيل بنياد به وجود آمده است و قديمي ها يک کارخانه به نام چيت ري داشتند که من اسم آن را موزه چيت ري گذاشته ام، تقريبا از کارخانه هاي قبل از انقلاب چيزي باقي نمانده است و هرچيزي که دارد جديد است و آن هم در شرايط مساوي با بخش خصوصي است. الان همه مراکز توليدي بنياد ماليات مي دهند و چون شخصي نيست خوب ماليات مي دهند از زير آن در نمي روند و اظهارنامه قلابي درست نمي کنند ولي بناي بنياد اين است که در کارهايي که مردم مي توانند انجام دهند، شرکت نکنند. الان پروژه هاي خيلي بزرگي که بخش خصوصي زير بار آن نمي رود را قبول مي کند و درآمد و بخشي از فروش اموالش را به دستور مقام معظم رهبري صرف محروميت زدايي مي کند و در همين قضاياي اخير کرونا، ما سه مرتبه ۳ تا هزار ميليارد تومان تصويب کرديم که آقاي فتاح به مساله کرونا اختصاص دهد و در آخرين آن مثلا ۱ميليون و ۵۰۰ هزار بسته آذوقه بود که ۴۵۰ ميليارد تومان مي شد و دارند انجام مي دهند و تقريبا ۱۰۰ درصد درآمد آن صرف محروميت زدايي مي شود.
اگر فتاح از ما سوال ميکرد آن مطالب را نميگفت
*بحث اختلافات و دعواهايي که درمورد صحبتهاي اقاي فتاح مطرح شد، شما ريشه اين دعوا ها را در کجا مي دانيد؟ و کلا تحليل شما چيست؟
اگر از آقاي فتاح از افرادي مانند ما که قبلا بوديم سؤال مي کرد، آن مطالب را نمي گفتند چون مدرسه فرهنگ اولين مدرسه علوم انساني بود که در ايران به دستور آقا تشکيل شد و آنجا براي بنياد است؛ به ايشان اطلاعات صحيحي نداده بودند و خودش هم بعد عذر خواهي کرد و حرفهايش را پس گرفت. شما نبايد اين سؤال را از من بکنيد و بايد از آقاي فتاح بپرسيد.
*بالاخره شما عضو هيئت امناي بنياد هستيد.
هستيم ولي ربطي به کار ما ندارد.
*يعني ايشان از شما مشورت نمي گيرند؟
در اين مورد مشورت نکردند.
در زمان آيت الله هاشمي از بخش کوچکي از کاخ مرمر استفاده مي شد
*يعني اين بحث ها هيمشه مطرح بوده است، مثلا درمورد کاخ مرمري که صحبت مي کردند هميشه اين بحث ها مطرح بوده است، درست است؟
امروز مجلس محلي است که مجمع تشخيص آنجا رفته است و آن زمان مجلس شورا آنجا بود الان مجلس شورا سر جاي خودش رفته است و مجلس خالي شد و مجمع تشخيص به آنجا رفت و آنجا خالي شد و تحويل بنياد دادند.همه چيز طبيعي است. زماني که من چند دفعه به ملاقات آقاي هاشمي در کاخ مرمر رفتم نديدم که آنجا کاري کرده باشند و آنها از يک بخش کوچک آن استفاده مي کردند.
*خيلي ها تحليل انتخاباتي از اين موضوع داشتند. شما هم چنين نگاهي داريد؟
ايشان اعلام کرده اند که من کانديدا نمي شوم.
*شما به عملکرد خودتان چه نمره اي مي دهيد
ديگران بايد به من نمره دهند.
فکر نمي کنم نياز به اصلاح داشته باشم
*آيا از عملکرد خودتان راضي بوديد؟
زماني که من بين خودم و خدا خلوت مي کنم اين را مي دانم که از هيچ چيزي فروگذاري نکردم و تمام توان من آن بود. خيلي از همکاران من به من نمره خوبي مي دهند، شما مي توانيد از سردار قرباني و سردار رحيم صفوي سؤال کنيد، آنها تحليل هاي خوبي دارند. خدا مرحوم حاج قاسم سليماني را رحمت کند، ايشان در جمعي راجع به من صحبت کرده بودند. من واقعا تمام توانم را گذاشتم.
*اگر امکان اصلاح داشته باشيد کجا را اصلاح مي کنيد؟
فکر نمي کنم جايي باشد.
*حتي در دوران جنگ يا حتي پيشنهادي دهيد.
ما جوري شروع کرديم که به نتيجه خوبي رسيديم. چرا بايد اينجا طوري صحبت کنم تا ديگران خوششان بيايد. ما پايه دفاعي را کار گذاشتيم که اگر در زمان جنگ موشک با برد ۳۰۰ کيلومتري آن ساختيم الان هزار کيلومتري آن را ساخته اند.
2727