معاون سابق روحانی سودای ریاست جمهوری دارد؟

برنا/ معاون حقوقي پيشين رئيسجمهور گفت: اگر خانمي باشد که معيارهايي را در ارتباط با شايسته بودن، سوابق، تعهد، دلسوزي و مردمي بودن را دارا باشد نياز به تبيين و آگاهي به جامعه دارد؛ صرفا اينکه بگوئيم يک زن رئيسجمهور شود کفايت نميکند.
«الهام امينزاده»، معاون حقوقي پيشين رئيس جمهور، درباره نگاه جريانات سياسي اصولگرا و اصلاحطلب به کانديداتوري زنان در انتخابات رياست جمهوري 1400 به برنا گفت: به نظر ميرسد مطرح شدن کانديداتوري زنان در انتخابات رياستجمهوري براي بيشتر شدن رقابتهاي سياسي است؛ به انتخابات رياست جمهوري، نگاه جنسيتي داريم اما اگر در اين باره شايستهسالاري مدنظر قرار گيرد، بايد گفت يکي از مهمترين نيازهاي امروز کشور ما همين موضوع است.
او افزود: به دور از نگاه جنسيتي و سياسي، اگر بخواهيم ارزيابي کنيم در حال حاضر از منظر شايستهسالاري، فردي بايد کانديدا شود که متعهد، عملگرا، باتجربه، برخوردار از علم و دانش و در نتيجه مردمي باشد اگر اين معيارها، براي کانديداها تعيين شود و بحث جنسيت چه زن و چه مرد نيز در اين ميان، مطرح نباشد آن زمان ميتوانيم بپذيريم که چنين فردي به عنوان رئيسجمهور روي کار آيد و اداره کشور را برعهده، بگيرد.
امينزاده در پاسخ به اين سوال که استقبال يا ميزان پذيرش کانديداي زن از سوي مردم در شرايط فعلي با تاکيد بر بحث کارآمدي کانديداها را چگونه ارزيابي ميکنيد؟ تصريح کرد: پذيرش اجتماعي نسبت به يک کانديداي زن نسبت به گذشته بسيار افزايش پيدا کرده است. زماني که بنده به عنوان معاون رئيس جمهوري فعاليت ميکردم در سفرهاي استاني يا براي برخي مشورت ها با علماي قم، حضور داشتم هيچ مشکلي نداشتم و متوجه ميشدم نگاهشان به يک زن در اين جايگاه مثبت بوده و به زن يا مرد بودن آن جايگاه، توجه ندارند.
او اضافه کرد: حال اگر خانمي باشد که معيارهايي را در ارتباط با شايسته بودن، سوابق، تعهد، دلسوزي و مردمي بودن را دارا باشد نياز به تبيين و آگاهي به جامعه دارد؛ صرفا اينکه بگوييم يک زن رئيسجمهور شود، کفايت نميکند.
معاون حقوقي پيشين رئيس جمهور در پاسخ به اين سوال که آيا تمايلي به کانديداتوري در انتخابات رياست جمهوري داريد و آيا اين توانايي را در خود مشاهده ميکنيد؟ اشاره کرد: هنوز به آن فکر نکردهام. رفتار انتخاباتي مردم اصلا قابل پيش بيني نيست، بستگي به اقناع آنها دارد ممکن است زماني به يک فرد عملگرا يا چهرههاي ديگر با شاخصهاي ديگر رأي دهند. در حال حاضر هم مشخص نيست که مردم به چه مولفهاي توجه ميکنند در واقع اين خاصيت دموکراسي در کشور است که مردم، تعيين کننده هستند.
اين چهره سياسي در پاسخ به اين سوال که آيا خانمهايي مانند مولاوردي يا ابتکار، ميتوانند به عنوان کانديداي رياست جمهوري مطرح شوند؟ آيا در اين باره بحثي مطرح شده است؟ گفت: اينها گمانهزنيهاي يک سري گروههاي سياسي است؛ ما به دنبال سياسيکاري نيستيم چون مردم از سياسيکاري، دلزده شدهاند اينکه بخواهيم سياسي بودن و عضو يک گروه بودن، ملاک اصلي خود قرار دهيم و بعد از آن به دنبال شايستهسالاري برويم نه مردم و نه بسياري از عقلاي کشور، اين قضيه را نميپذيرند؛ در واقع مهم اين است که شايستگي و نگاه فراجناحي در يک کانديداي رياستجمهوري وجود داشته باشد چراکه به هر حال فردي که ميخواهد رئيس جمهور شود، نبايد نگاه سياسي داشته باشد بلکه نگاه آن بايد به کارآمدي باشد.
امينزاده عنوان کرد: اگر مردم اطلاعات کافي داشته باشند ميتوانند قضاوتهاي درستي داشته باشند. به هر حال براساس احساسات و هيجانات نميتوان به افراد، نمرههاي قابل قبولي داد بلکه شناخت صحيحِ کانديداها از اهميت بسياري برخوردار است. از اين رو اميدواريم فردي با شناخت صحيح روي کار آيد تا بتواند با توجه به همه مشکلاتي که کشور چه اکنون و آينده روبروست، تدبير لازم را داشته باشد.
به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد