امام: کسانی که نبض بازار دلار دستشان بود از شکست ترامپ ناراحتند

ايلنا/ يک فعال سياسي اصلاحطلب گفت: کساني امروز از رأي نياوردن ترامپ ناراحت هستند که به قول خودشان به دنبال دور زدن تحريمها بودند و نبض بازار دلار در اختيارشان بود، کساني که به دنبال فروش نفت کشور از مجاري غيررسمي بودند و امروز حس ميکنند منافع اقتصادي و دلارهايشان آسيب ميبيند.
جواد امام در گفتوگو با ايلنا، در پاسخ به اين سوال که باتوجه به انتخابات آمريکا و روي کار آمدن جوبايدن به عنوان رئيسجمهور اين کشور، چرا عدهاي در داخل سريع دستپاچه و نگران شده و به دولت و مخصوصا وزير امور خارجه حمله ميکنند، گفت: بحث مذاکره و عدم مذاکره دست دولت نيست، دولت در زمينه مذاکره خودش راساً نميتواند تصميم بگيرد؛ چراکه اين موضوع يک تصميم حاکميتي است اما چيزي که مسلم است اين است که آنهايي که امروز بعد از پيروزي بايدن با مذاکره حتي در قالب ۵+۱ مخالفت ميکنند، از ابتدا با برجام هم مخالف بوده و اميدوار بودند ترامپ رئيسجمهور شود تا هم منافعشان تأمين شود و هم به اقدامات خودشان ادامه دهند، در واقع اين افراد تنها به فکر خودشان هستند.
بعضيها با رفتن ترامپ ديگر به مقاصد خودشان نميرسند
اين فعال سياسي با بيان اينکه عدهاي امروز در ظاهر از روي کار آمدن بايدن در ايالات متحده خوشحال هستند اما در باطن ناراحتند، عنوان کرد: بعضيها ديگر با رفتن ترامپ به مقاصد خودشان نميرسند، به طور مثال در بحث مذاکره بعضي از جريانها و افراد که مشخص است در کدام اردوگاه قرار دارند، ميخواستند خودشان مذاکره را انجام دهند!
وي خاطرنشان کرد: مذاکره بحث يک جريان و گروه خاصي نيست، بحث منافع کشور است؛ قطعا همان طور که برجام با نظر حاکميت انجام گرفت، مذاکره هم با نظر کل حاکميت انجام بايد شود.
قرار نيست در برابر آمريکا تسليم شويم
ترامپ، روي ديگر سکه تندروها بود
امام با اشاره به اين که بايد از فرصتها استفاده کنيم، اظهار داشت: ما قرار نيست در برابر آمريکا تسليم شويم، قرار است مذاکره کنيم و قاعدتا در مذاکره آن چيزي که مدنظر قرار ميگيرد، منافع کشور است نه چيز ديگري.
وي ادامه داد: آنهايي تصميم ميگيرند و در ميدان فعال ميشوند، قطعا منافع کشور را در نظر ميگيرند. شما در قضيه برجام نگاه کنيد، يک ترامپي پيدا ميشود که آن روي سکه تندورها است. اما امروز شرايط فرق ميکند، حاکميت براي منافع کشور و مردم و باتوجه به اين که انتظار جامعه هم انجام يکسري اقدامات است بايد درباره مذاکرات با شرط و شروط و قالب پذيرفته شده خود تصميم بگيرد و اقدام کند.
در هر تصميمي نگاهمان بايد اول به مردم باشد
اين فعال سياسي اصلاحطلب با تاکيد بر اينکه انجام مذاکره به منزله تسليم و يا شکست نيست، بيان کرد: طي سالهاي گذشته فشارهاي زيادي بر مردم وارد آمده است، مخصوصا در سالهاي اخير که با ترامپ و تحريمهاي ظالمانهاش مواجه بوديم، مردم ايستادگي کرده و فشاري که بر گردهشان بود را تحمل کردند.
وي با اشاره به اينکه مردم بايد در تعيين سرنوشت خودشان سهيم باشند، اظهار داشت: به هرحال ما بايد بدانيم هر تصميمي که ميخواهيم بگيريم نگاهمان بايد به مردم باشد، اگر هم تندروها خيلي مدعي هستند و واقعا فکر ميکنند که مذاکره به ضرر کشور است، اين امر را طبق قانون اساسي به رفراندوم بگذارند تا بدهکار هيچ کسي نشوند و ببينند نظر مردم چيست.
کساني که نبض بازار دلار دستشان بود از شکست ترامپ ناراحتند
برخي منافعشان از طريق افزايش تنشها تامين ميشود
امام خاطرنشان کرد: حاکميت مردم را نمايندگي ميکند و نميتواند مستقل از مردم تصميم بگيرد، بنابراين چنين موضوعي را ميتوان نفياً و اثباتاً به رأي گذاشت و هرآنچه که مردم گفتند را انجام داد تا همه در خير و شرش سهيم باشند و اينگونه حرفي هم باقي نماند.
وي درباره اين که جرياني روي رياستجمهوري مجدد ترامپ برنامهريزي کرده بودند و قصد داشتند با آمدن وي گزينههاي بعضاً تندرو را براي انتخابات رياست جمهوري سال آينده کشورمان معرفي کنند و بيم آن ميرفت که جنگي در منطقه شکل گيرد، بيان کرد: ما به دنبال جنگ افروزي نيستيم، شايد منافع يک عده خاصي در اين قضيه باشد اما اين را نميتوان به کل کشور نسبت داد.
امام افزود: کساني امروز از رأي نياوردن ترامپ ناراحت هستند که به قول خودشان به دنبال دور زدن تحريمها بودند و نبض بازار دلار در اختيارشان بود، کساني که به دنبال فروش نفت کشور از مجاري غير رسمي بودند، امروز حس ميکنند منافع اقتصادي و دلارهايشان آسيب ميبيند، بنابراين اگر ما به دنبال تنشزدايي باشيم و تلاش کنيم تحريم از کشور دور شود و در منطقه درگير نشويم، قاعدتا آنهايي که از اين مسيرها منافعشان تامين ميشد، متضرر ميشوند.
بايد به فکر منافع اکثريت و صلح پايدار باشيم
وي با بيان اين که امروز بايد تشخيص دهيم با اتفاقاتي که ميافتد منافع مردم تامين ميشود يا منافع يک گروه خاص، گفت: اگر ما به دنبال منافع يک گروه خاص باشيم، قاعدتا هرآنچه آنان تصميم بگيرند و تحميل کنند کسي نبايد معترض شود.
اين فعال سياسي اصلاح طلب تاکيد کرد: ما بايد به فکر منافع اکثريت و صلح پايدار باشيم نه يک عده قليل.
وي با اشاره به اين که قطعا اگر ما به سمت تنش برويم مشکلاتي خواهيم داشت، عنوان کرد: اين تجربه را در ادوار گذشته در دولت اصلاحات داشتيم عليرغم اين که جمهوري خواهان سر کار بودند، منطقه درگير بود و در عراق و افغانستان جنگ پيش آمد و يازده سپتامبر صورت گرفت، خوشبختانه ايران درگير نشد زيرا سياستهاي آن مقطع تنشزدايي بود.
امام تاکيد کرد: اگر ما دنبال تنش در منطقه باشيم، حتما گريبان خودمان را خواهد گرفت هزينهاش را نيز مردم پرداخت خواهند کرد و اما نبايد بگذاريم اين اتفاق بيفتد.