علیعسکری: صداوسیما در رأس اعتماد مردم قرار دارد

ايلنا/ رييس سازمان صدا و سيما با بيان اينکه با وجود همه هجمه فرهنگي و عمليات رواني دشمنان، صداوسيما در رأس اعتماد مردم قرار دارد افزود: آخرين نظرسنجيها نشان ميدهد که رسانه ملي جايگاه ويژهاي ميان مردم هم از منظر اعتماد عمومي و هم ميزان مراجعه و علاقهمندي دارد.
حجتالاسلام مرتضي آقاتهراني، در ديدار اعضاي کميسيون فرهنگي مجلس با رييس صداوسيما با اشاره به تلاشهاي وافر سازمان صداوسيما در عرصه فرهنگي کشور و جنگ رسانهاي - فرهنگي نظام سلطه عليه جمهوري اسلامي ايران گفت: اميدواريم با مفاهمه و تعامل بهتر بتوانيم در مقابل اين جنگ بزرگ رسانهاي – فرهنگي با قدرت بايستيم.
وي ادامه داد: قطعاً کميسيون فرهنگي مجلس يازدهم و سازمان صداوسيما با همکاري و تعامل بيشتر ميتوانند سدي محکم در برابر جنگ رواني، تبليغاتي و رسانهاي دشمن ايجاد کنند و اين اراده در ميان دو طرف وجود دارد تا همکاريهاي بيشتري را شاهد باشيم.
علي عسکري، رئيس رسانه ملي نيز در اين نشست با اشاره به تأکيد رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالي) به مقوله فرهنگ در کنار اقتصاد در بيانيه گام دوم انقلاب گفت: چنين تأکيدي جايگاه ويژه فرهنگ در اين برهه را نشان ميدهد و ما در همه برنامههايمان به تأکيدات رهبر معظم انقلاب در بيانيه گام دوم انقلاب توجه کرده ايم.
رئيس سازمان صداوسيما خدمت به مردم را وظيفه و افتخار رسانه ملي دانست و افزود: يکي از مشترکات ما و کميسيون فرهنگي مجلس آن است که براي صيانت از فرهنگ و هويت ملت ايران تلاش ميکنيم و اميدوارم اين جلسه بتواند هماهنگي و همافزاييهاي ما را بيشتر کند.
علي عسکري با بيان اينکه دشمن به اين نتيجه رسيده است که هيچگاه از طريق جنگ و تقابل نظاميبا ملت و نظام جمهوري اسلاميبه نتيجه نميرسد گفت: به همين علت آنها همه هموغم خود را به جنگ فرهنگي اختصاص دادهاند که خطالرأس آن جنگ رسانهاي است.
وي افزود: ما هماکنون در يک جنگ فرهنگي تاريخي هستيم و بايد ميدان اين جنگ را بهخوبي بشناسيم.
رئيس رسانه ملي به هجمه فرهنگي دشمنان از طريق شبکههاي ماهوارهاي فارسيزبان اشاره کرد و گفت: عمليات رواني دشمن، کامل پيچيده و پنهان پيگيري ميشود و ما بايد در کنار هم در مقابل اين حرکت بايستيم.
علي عسکري با تأکيد بر اينکه فضاي مجازي يکي ديگر از راههاي دشمن براي هجمه فرهنگي است تصريح کرد: فضاي مجازي امروز براي ما هم فرصت و هم تهديد است و بايد با قانونمند کردن آن مانند همهجاي دنيا، از فرصتهاي آن بيشتر و بهتر استفاده کنيم و نقش مجلس در اين باره و در رأس آن، کميسيون فرهنگي بسيار مهم است.
رئيس رسانه ملي با بيان اينکه با وجود همه هجمه فرهنگي و عمليات رواني دشمنان، صداوسيما در رأس اعتماد مردم قرار دارد افزود: آخرين نظرسنجيها نشان ميدهد که رسانه ملي جايگاه ويژهاي ميان مردم هم از منظر اعتماد عمومي و هم ميزان مراجعه و علاقهمندي دارد.
وي گفت: البته بايد با تلاش و سرعت بيشتر به سمت نقطه مطلوب حرکت کرد و اين مستلزم همکاري و همافزايي با شما در کميسيون فرهنگي مجلس و ديگر نخبگان فرهنگي دانشگاهي است.
رئيس سازمان صداوسيما تهديدات امروز عليه جمهوري اسلامي را رسانه پايه دانست و افزود: در همين چند سال اخير تلاش ويژه دشمن را براي بر هم ريختن افکار عمومي و مخدوش کردن امنيت ملي از طريق رسانهها شاهد بودهايم و اگر صداوسيما نقش آگاهيبخش و آرامشدهنده خود را ايفا نميکرد، قطعاً با شرايط سختتري روبرو ميشديم و اين حکايت از اهميت رسانه و تهديدات رسانه پايه دارد.
علي عسکري ادامه داد: ما با تمام تلاش و توان ايستادهايم تا مرجعيت رسانه را حفظ کنيم و اين ايستادگي ما، ايستا نيست، بلکه پوياست و باقدرت روبهجلو حرکت ميکنيم.
بعد از صحبتهاي رئيس رسانه ملي، اعضاي کميسيون فرهنگي که در جلسه حاضر بودند، به بيان نظرها، ديدگاهها، انتقادها و پيشنهادهاي خود پرداختند.
استفاده از ظرفيت نيروهاي پرورشيافته در سازمان صداوسيما و رها نکردن آنها؛ رعايت دقيقتر حجاب و حدود شرعي در ظاهر و کلام مجريان، بازيگران و ديگر هنرمندان صداوسيما؛ تشکر از ايستادگي سازمان صداوسيما در عرصه سخت رسانهاي امروز؛ نظارت دقيقتر بر محتواي برنامهها؛ توجه به سرمايه انساني کارآمد، جوان، متعهد و متخصص؛ تغيير نگاه در عرصه برنامهسازي؛ ضرورت استقلال مالي سازمان صداوسيما و نقش مجلس در اين زمينه؛ فراهم کردن زيرساخت نظارت بر عرصه صوت و تصوير فراگير فضاي مجازي از سوي سازمان صداوسيما؛ برگزاري نشستهاي نقد و نظر مردمي درباره برنامههاي مختلف رسانه ملي؛ توجه ويژه به پاسداشت زبان فارسي بهويژه در تبليغات بازرگاني، اهميت شبکههاي برونمرزي و همافزايي مجلس و دولت براي تأمين بودجه اين شبکهها؛ قدرداني از ساخت مجموعههاي تلويزيوني متنوع و با موضوع روز و بهويژه مجموعههاي تلويزيوني امنيتي همچون «گاندو» و «خانه امن»؛ تلاش براي گسترش پوشش راديويي و تلويزيوني در اقصي نقاط کشور؛ پررنگ کردن فضاي معنوي و دعا و نيايش بهويژه در شرايط کرونايي؛ تقويت رابطه علما با مردم در شرايط فعلي با توجه به محدوديتهاي بهداشتي از طريق برنامههاي تلويزيوني؛ تجهيز بيشتر مراکز صداوسيماي استاني؛ توجه بيشتر به تبيين مسائل مختلف براي جوانان؛ در اولويت قرار دادن برنامههاي انقلابي؛ توجه بيشتر به شبکههاي راديويي و استاني، فرهنگسازي در زمينه ترغيب فرزند آوري؛ تقويت فضاي تعامل با کميسيون فرهنگي مجلس؛ تقويت برنامههاي طنز تلويزيون و جلوگيري از ساخت مجموعههاي تلويزيوني طنز سطح پايين؛ مديريت دقيق چهرههاي شاخص و شناختهشده؛ قدرداني از رشد کيفي برنامههاي استاني و تنوع قوميتي آن؛ همافزايي صداوسيما و مجلس براي حمايت از دو طرح بزرگنمايشي «سلمان» و «حضرت موسي»؛ اولويت دادن به تخصص نمايندهها در دعوت آنها به برنامههاي تلويزيوني؛ پيگيري مستمر براي اجراي قانون برنامه ششم توسعه مبني بر اختصاص هفتدهم درصد بودجه به سازمان صداوسيما؛ تصويب قانون براي سريالهاي نمايش خانگي با اولويت نظارتي صداوسيما؛ ساماندهي قانون VOD ها؛ تنظيم قانون به روز شده اداره صداوسيما با تعامل رسانه ملي و قدرداني از عملکرد در خور سازمان صداوسيما در مدت همهگيري کرونا از محورهاي نظرات مطرحشده نمايندگان عضو کميسيون فرهنگي مجلس بود.
بعد از سخنان نمايندگان، تعدادي از معاونان رسانه ملي به پرسشها و ابهامات آنها پاسخ دادند. در پايان، رئيس سازمان صداوسيما نيز ضمن جمعبندي نظرات نمايندگان مجلس به برخي سؤالات و ابهامات مطرحشده در جلسه پاسخ گفت.