نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

چمران: اصولگرایان منتظر رئیسی هستند

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
چمران: اصولگرایان منتظر رئیسی هستند

خبرآنلاين/ مهدي چمران، نايب رئيس شوراي ائتلاف اظهار کرد: پيش‌بيني بنده اين است که اصلاح‌طلبان به يک نظر واحد مي‌رسند چراکه در اين چند دوره نيز، همواره اين گونه بوده است. بنابراين اگر در ميان اصولگرايان، تشتت وجود داشته باشد قطعا مشکل آفرين است و اصولگرايان بايد احساس خطر کنند. 

کمتر از ۴۰ روز به ثبت نام کانديداهاي رياست جمهوري سيزدهم، فرصت باقي مانده اما دغدغه رسيدن به وحدت، هنوز دست از سر اصولگرايان برنداشته است؛ اين در حالي است که اصلاح‌طلبان، سازوکار انتخاباتي‌شان را فعال کرده و گويا چندان مشکلي براي وحدت و انسجام نيروهايشان ندارند. اين گزاره‌اي است که مهدي چمران، نايب رئيس شوراي ائتلاف نيز بر آن صحه مي‌گذارد و مي‌گويد: پيش‌بيني بنده اين است که اصلاح‌طلبان، قطعا به يک نظر واحد مي‌رسند چراکه در اين چند دوره نيز، همواره اين گونه بوده است.

او در رابطه با تشتت و چنددستگي در جريان اصولگرايي هشدار مي‌دهد و در عين حال عنوان مي‌کند که رايزني شوراي ائتلاف و شوراي وحدت براي رسيدن به وحدت، به نتيجه خاصي نرسيده است هرچند رايزني‌ها متوقف نشده و در حال انجام است.

اين چهره سياسي اصولگرا تاکيد دارد که اصولگرايان منتظر اعلام نظر ابراهيم رئيسي براي کانديداتوري در انتخابات ۱۴۰۰ هستند هر چند گفت و گوي جدي با او در اين باره صورت نگرفته و اگر هم بوده  به صورت خصوصي بوده اما رئيسي هم به اين گونه گفت و گوها علاقه‌اي نشان نداده است.

*********

*آقاي چمران! کمتر از ۴۰ روز به ثبت نام کانديداهاي رياست جمهوري، فرصت باقي مانده، آخرين برنامه‌هاي شوراي ائتلاف براي وحدت جريان اصولگرايي به کجا رسيده؟ تلاش‌ها براي رسيدن به وحدت ادامه دارد يا .....

شوراي ائتلاف در حال پيگيري برنامه‌هاي خود در تمام استانها است و در عين حال، مردم نيز در مجامع تمام استان‌ها نام نويسي کرده‌اند. عده‌اي دعوت شدند و علاوه بر آن، هر کسي که تمايل داشت به جز چند شهرستان، در مجمع تمام شهرستان‌ها ثبت نام کردند. انشالله در تهران هم اميدواريم طي هفته جاري يا هفته آينده، زمينه براي ادامه کار مهيا شود که اعلام خواهيم کرد تا براي شهرستان تهران هم مجمع بزرگ تهران هم تشکيل خواهد شد؛ مجمعي که مي‌تواند مانند مجمع ساير شهرستان‌ها، هم براي انتخابات شوراي شهر و هم انتخابات رياست جمهوري تصميم‌گيري کند. احتمالا در مورد مجمع تهران تا پايان هفته اطلاع‌رساني صورت مي‌گيرد.

رايزني شوراي ائتلاف و شوراي وحدت به نتيجه خاصي نرسيده است

*رايزني شوراي ائتلاف و شوراي وحدت براي رسيدن به وحدت چطور؟

رايزني‌ها در اين باره هنوز به نتيجه خاصي نرسيده، هر چند اين رايزني‌ها در حال انجام است اما تاکنون نتيجه‌اي دربرنداشته است.

*با توجه به اينکه زمان زيادي به انتخابات باقي نمانده، پيش بيني شما در اين باره چيست؟

نمي‌توانم در اين باره به طور دقيق پيش‌بيني کنم. بايد منتظر ماند و ديد چه خواهد شد.

رئيسي علاقه‌اي به صحبت کردن درباره کانديداتوري ندارد

*در ارتباط با کانديداهاي ۱۴۰۰، آخرين رايزني‌هاي شوراي ائتلاف با کانديداها از جمله آقاي رئيسي به کجا رسيده است؟ اصولگرايان تا چه مدت زماني قرار است منتظر اعلام نظر رئيسي در اين باره بمانند؟

فکر نمي‌کنم صحبتي جدي در اين باره با آقاي رئيسي صورت گرفته باشد چون به نظر مي‌رسد ايشان در اين زمينه، علاقه‌اي به صحبت کردن نداشته باشند خصوصا با توجه به حوادثي که رخ داد. بنده در اين باره گفت و گوي جدي سراغ ندارم مگر اينکه به صورت خصوصي گفت و گويي صورت گرفته باشد بنابراين صحبتي رسمي درباره آقاي رئيسي سراغ ندارم.

اصولگرايان منتظر رئيسي مي‌مانند

*يعني همچنان اصولگرايان براي اعلام نظر از سوي آقاي رئيسي، منتظرند؟

بله، منتظر مي‌مانند.

کانديداي نهايي شوراي ائتلاف در مجمع مشخص مي‌شود

*رايزني‌هاي جديد با کانديداهاي ديگر چطور؟ آيا کانديداي ديگري مدنظر شوراي ائتلاف است؟

در حال حاضر چون ما درگير بحث مجامع شهرستاني هستيم اصولا نبايد درباره مصداق بيانديشيم؛ به بيان ديگر ابتدا بايد مجامع تشکيل شود پس از آن، بايد به مجمع بزرگ تهران بيانجامد تا در آنجا، فرصت انتخاب و گزينش يا بحث اينکه چه کساني بيايند، به وجود آيد. در حال حاضر تلاش ما اين است که فرايند از پايين به بالا شکل بگيرد. به هر حال ممکن است افراد کانديدايي را مدنظرشان داشته باشند اما نمي‌توانند آن کانديدا را به عنوان نظر شوراي ائتلاف اعلام کنند. نظر شوراي ائتلاف در مجمع مشخص مي‌شود.

*نظر خودتان روي کدام کانديداها است؟ آيا کانديدايي با شما گفت و گو داشته است؟

بهتر است نظرم براي بنده محفوظ بماند در واقع ما نظر جمع را به نظر شخصي ترجيح مي‌دهيم.

*آقاي چمران! با توجه به مطرح بودن بحث رئيس جمهور نظامي و کانديداهاي نظامي، ارزيابي شما نسبت به ورود نظاميان به انتخابات پيش رو چيست؟

بنده کانديداي نظامي يا غيرنظامي نمي‌شناسم ابتدا بايد گفت نظاميان، سازوکاري دارند که آن سازوکار قانوني بايد اجرا شود دوم اينکه، مهم است آن فرد توانمند باشد بنابراين تفاوتي ندارد از محيط نظامي آمده باشد يا از محيط غيرنظامي. تجربه کشورهاي جهان هم نشان داده که برخي افراد نظامي، توانمند بودند اما در عين حال برخي نيز از اين توانمندي برخوردار نبودند. در مجموع بايد گفت بستگي به فرد دارد و در واقع صحبت درباره اين موضوع که فلاني باشد و فلاني نباشد، کار بيهوده‌اي است.

قاليباف و لاريجاني سابقه نظامي‌گري نداشتند

 بحث درباره نظاميان ما کمي متفاوت است عده‌اي از نظاميان ما به ويژه در زمان جنگ، اصلا نظامي نبودند بلکه ابتدا داوطلب بودند و به جنگ رفتند. اشخاصي مانند قاليباف، لاريجاني و غيره در سپاه و بسيج نه درجه داشتند و نه سابقه نظامي گري. به بياني ديگر پس از جنگ بود که درباره اين افراد، اين دسته‌بندي‌ها صورت گرفت. بنابراين اين اشخاص از وضعيت خاصي برخوردارند البته اين اشخاص بعدها به دانشگاه نظامي رفتند و دوره ديدند اما با آن نظامياني که از ابتدا به دنبال شغل نظامي‌گري مي‌روند متفاوت هستند. در نتيجه بحث‌ها در اين باره بيشتر مباحث حاشيه‌اي است و نبايد براي آن زمان گذاشت. بنابراين اگر نظاميان، قوانين مربوط به خودشان را رعايت کنند و توانمند باشند بحثي جدا است، اگر توانمند نباشند هم بحث ديگري است.

چمران: اصولگرايان منتظر رئيسي هستند/اصلاح طلبان به کانديداي واحد مي‌رسند

نگاه منفي جامعه و مردم به کانديدا و رئيس جمهور نظامي

*نگاه مردم و جامعه به کانديدا و رئيس جمهور نظامي متاثر از چه مولفه‌هايي است؟

به هر حال رسانه‌ها و تبليغات مي‌تواند روي نظر مردم تاثير بگذارد و تا حدودي نيز تاثيرات منفي خود را به جاي گذاشته است.

امام نظامي‌ها را از فعاليت رسمي در سياست منع کردند

*مخالفان ورود نظاميان به انتخابات به سخن امام رجوع مي‌کنند که نظاميان نبايد در سياست دخالت کنند....

سخن حضرت امام در اين باره درست است؛ ايشان فرمودند نظامي‌ها اعم از ارتش، سپاه و نيروي انتظامي در احزاب سياسي و مسائل سياسي، نبايد به صورت رسمي دخالت کنند به بياني ديگر فردي که فرمانده نظامي است نبايد وارد يک حزب سياسي شود. اتفاقا، بنده در آن روزي که حضرت امام، اين جمله را فرمودند در کنار شهيد چمران در جماران بودم و آن را شنيدم. آن روز در اين باره بحثي مطرح شده بود مبني بر اينکه احزابي تشکيل شده بودند که اشخاص نظامي از سپاه و ارتش مي‌خواستند در آن احزاب حضور پيدا کنند.

با ورود نظاميان به سياست شبيه لبنان مي‌شويم

امام فرمودند خير، اين افراد يا بايد در حوزه نظامي فعاليت کنند يا در حزب سياسي حضور داشته باشند از اين رو يک شخص نظامي نمي‌تواند وارد احزاب سياسي شود. اين بحث کاملا منطقي است وگرنه وضعيت ما شبيه به وضعيت لبنان مي‌شود. در جنگ ۱۹۷۵، در ارتش لبنان، برخي احزاب حضور داشتند وقتي جنگ داخلي درگرفت به يکباره تقسيم شدند بدين گونه که عده‌اي به سمت فالانژها و عده‌اي ديگر به سمت مسلمانان رفتند؛ بنابراين احزاب تقسيم شدند. آنها هيچ گاه ارتش نداشتند و هنوز هم نتوانستند به آن انسجام صحيح برسند. بنابراين امام اين مسئله را منع کردند که کاملا منطقي و درست است به اين دليل که نظامي‌ها، نبايد فعاليت سياسيِ احزاب سياسي را انجام دهند.

درباره رايزني شوراي ائتلاف با پايداري‌ها اطلاعي ندارم

*رايزني‌هاي شوراي ائتلاف با جبهه پايداري‌ها به کجا رسيده است؟

اگر گفت و گويي صورت گرفته باشد بنده خبري ندارم. درباره برنامه‌هايي که پياده شده اطلاع ندارم.

اصولگرايان بايد نسبت به اصلاح‌طلبان احساس خطر کنند

*آقاي چمران! تحرکات اصلاح‌طلبان در قالب نهاد اجماع‌ساز، تا چه حد مي‌تواند خطرساز باشد؟ آيا اصولگرايان در اين باره احساس خطر مي‌کنند؟

بنده همواره گفته‌ام اگر در ميان اصولگرايان، تشتت و چنددستگي باشد، اصلاح‌طلبان، قطعا به يک نظر واحد مي‌رسند البته قطعي بودن آن، پيش بيني بنده است در واقع پيش بيني بنده اين است که اصلاح‌طلبان به يک نظر واحد مي‌رسند چراکه در اين چند دوره نيز، همواره اين گونه بوده است. بنابراين اگر در ميان اصولگرايان، تشتت وجود داشته باشد قطعا مشکل آفرين است و اصولگرايان بايد احساس خطر کنند. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر