نمره کاندیداها در مناظره اول از نگاه یک اصولگرا

برنا/ يک فعال سياسي اصولگرا گفت: در بين کساني که مناظره کردند اگر بخواهيم مراعات کف مسائل اخلاقي به حکم دين و به حکم مذهب را ارزيابي کنيد تعداد قابل توجهي از اين آقايان در اين بخش نمره بالايي ندارند. بعضي ها شايد، نمره منفي داشته باشند.
«محسن کوهکن» نماينده سابق مجلس و از فعالان سياسي اصولگرا در گفت و گو با خبرنگار سياسي خبرگزاري برنا در خصوص مناظرات گفت: يک مناظره که انجام مي شود، از چند جهت بايد به آن نگاه و ارزيابي کرد. ما در نظام جمهوري اسلامي زندگي مي کنيم و اصل بر اين است که کساني که خود را رجل سياسي مذهبي ديدند مقيد باشند و عامل به اين باشند که آنچه را که مذهب و سياست صحيح مي گويد، در قرائت مسائل مراعات کنند.
او افزود: اولين بخشي که مي خواهيم نمره بدهيم اين است که آيا از نظر مراعات ادب، اخلاق، متانت، احترام متقابل و زدن حرف هايي که مسئول هستيم رعايت شد؟ در مناظره يک مطلب که کاملا کمي و قابل اندازه گيري است، يک داوطلبي به داوطلب ديگري در حضور چشم و گوش ميليون ها انسان مي گويد مدرک تحصيلي شما ششم ابتدايي است. بلافاصله ستاد آن کانديدا تصوير مدرک تحصيلي وي ارائه مي دهند.
کوهکن ادامه داد: اصلا اين مدرک هم نباشد، آيا يک رجل مذهبي در اين کشور نمي داند که اين قانون هم هست همه جاي دنيا هم هست که شما در يک جاي ديگر درس مي خوانيد و بعد مدرک شما را ارزيابي و معادل سازي ميکنند. وقتي داوطلب اينگونه حرف ها را مي گويد، شنونده چه فکر مي کند؟ شنونده يا بيننده فکر مي کند که نکند بقيه حرف هاي ديگر هم به همين شکل است. دوباره همان مذهبي که قرار است داوطلب رياست جمهوري باشد يکي از ويژگي هاي او اين است که خود را محاسبه بکنند. داوطلبي که مسئوليت داشته و بعد هم هيچ مسئوليتي از قبل خروجي رفتار و گفتار و کردار عمل در همان حوزه که مسئوليت داشته را هم نميپذيرد.
او اضافه کرد: از او از عالم غرب سوال مي کنند و از عالم شرق پاسخ مي دهد. سوال مي کنند ابر بدهکاران بانکي چه کساني هستند، جالب اين است که از نظر قرعه اين سوال به نام کسي مي افتد که سال ها آن سازماني بوده که مادر بانک هاي کشور است. حالا امکان داشت که اين سوال را از داوطلباني بکنند که هيچ گونه مسئوليتي در بانک مرکزي نداشته يا به قول آن آقا، تخصصي هم در رشته اقتصاد ندارد. پس ببينيد مذهب به ما مي گويد شما خود را محاسبه بکن قبل از اينکه ديگران شما را محاسبه کنند.
کوهکن افزود: در بين کساني که مناظره کردند اگر بخواهيم مراعات کف مسائل اخلاقي به حکم دين و به حکم مذهب را ارزيابي کنيد تعداد قابل توجهي از اين آقايان در اين بخش نمره بالايي ندارند. بعضي ها شايد، نمره منفي داشته باشند.
اين فعال سياسي اصول گرا عنوان داشت: نکته دوم اين است که همه آقايان از برنامه حرف مي زنند، اين که ما بگوييم شما ها نگذاشتيد فلان تعهد تصويب بشود، اين برنامه است؟ معنا و مفهوم برنامه اين است که فرد وقتي مي خواهد صحبت کند مي گويد؛ من رشته ام اقتصاد است، اگر نظام به اين جمع بندي رسيد که fatf اجرا شود، محاسن و معايب آن اين است اما من اگر رئيس جمهور بشوم و نظر مخالفم داشته باشم اگر از راه قانوني تصويب شد بايد با همه قدرت براي اجرا جلو بروم. يعني مردم متوجه شوند طرف نيامده اينجا به هر شکل ممکن راي جمع کند.
او تصريح کرد: بعضي از اين آقايان تراز مناظره رياست جمهوري را از تراز مناظره يک شوراي اسلامي که در يک روستاي بزرگ بخواهد اجرا شود، پايين آوردند. از بين اين آقايان کساني بودند که سعي کردند آنچه را تهيه کرده اند به عنوان بخشنامه ارائه بدهند. من بالاترين ايرادي که به اولين مناظره وارد ميدانم اين است که رفتيم سراغ اين که به چه صورت ميتوان دو راي درست کرد و سراغ اين که به چه صورت از اين فرصت مي شود استفاده کرد و مردم را نسبت به مشکلات کشور در بخش اقتصادي آگاه کرد و مطرح کرد اگر قرار است اين ايرادات و اشکالات کاهش پيدا کند بايد چکار کنيم.
کوهکن گفت: چون زمان راي گيري است و از مردم مي خواهيم راي بگيريم در صحبت ها هيچ اشاره اي نشد که اگر اصلاحات اقتصادي انجام شود سهم مردم بخش ها و طبقات مختلف در اين اصلاح ساختار اقتصادي چه چيزي است. به جاي برنامه دادن شعارهاي پوپوليستي و حرف هاي اتهام آورانه ارائه شد.
او متذکر شد: اين آقايان متوجه نيستند که مردم وقتي مجموعه اي از اين صحبت ها را مي بينند مي گويند؛ پيداست که دنبال دعوا هستند، ما که مايوس بوديم مي خواستيم راي ندهيم گفتيم مناظره را ببينيم بلکه اميدوار بشويم ولي از اين صحبت هايي شما مي کنيد اميدي بيرون نمي آيد. اولين سوالي که از داوطلبان شد دقت کنيد ببينيد يک نفر پاسخ آن سوال را داد؟ خوب نبايد به فهم مردم توهين کرد.