نماد آخرین خبر

چهره اصلاح‌طلب: باید براساس منافع ملی گفت‌وگو با دیگران را ادامه بدهیم

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
چهره اصلاح‌طلب: باید براساس منافع ملی گفت‌وگو با دیگران را ادامه بدهیم

خبرآنلاين/ حسين کمالي از چهره هاي سياسي اصلاح طلب عنوان کرد: در واقع اينکه آقاي رئيسي گفتند نبايد گفت و گو براي گفت و گو باشد و بايد منجر به يک نتيجه ملموس مبتني بر منافع ملي باشد  سخن درستي است اما اينکه فکر کنيم مثلا طرف هاي  مقابل آمده اند تا منافع ما را تامين کنند و  براي خودشان هيچ انگيزه و هدف و منافعي متصور نيستند و تنها به صلح جهاني مي انديشند اين اشتباه است.

حسين کمالي از چهره هاي سياسي اصلاح طلب در پاسخ به اين سوال که سخنان سيد ابراهيم رئيسي در اولين گفتگوي مستقيم تلويزيوني در رابطه با واکسن، مسائل سياست داخلي، سياست خارجي و اقتصادي و... را چگونه ارزيابي مي‌کنيد؟ به خبرآنلاين گفت: صحبت هاي ايشان در چند بخش قابل بررسي و ارزيابي است نخست اينکه، آقاي رئيسي وعده دادند براي اينکه با مردم ارتباط نزديک تري داشته باشند  سفرهاي استاني بيشتري رخ دهد و همچنين گفت و گوي مستقيم با مردم را در اولويت کار خود و دولتشان قرار بدهند. 

دولت رئيسي نبايد وعده بدون پشتوانه بدهد
او افزود: نکته مهمي که در اين زمينه وجود دارد اينکه مسئولين  با مردم بنشينند و صحبت هاي آنها را بشنوند و  با آنها حرف بزنند بسيار خوب و ارزشمند است اما اينکه اگر وعده‌اي داده شود و اظهارنظري صورت بگيرد قطعا به توقع در شنونده و مخاطب خواهد انجاميد اين اظهارنظر اگر به نتيجه نرسد مطلوب و مقبول نرسد و به آنها عمل نشود و به وعده بدون پشتوانه تبديل شود ميزان بي‌اعتمادي اجتماعي را افزايش خواهد داد.  


اينکه فکر کنيم طرف‌هاي غربي آمده اند منافع ما را تامين کنند اشتباه است

اين چهره سياسي اصلاح طلب با اشاره به سخنان رئيسي در رابطه با بحث سياست خارجي و مذاکره ادامه داد: در رابطه با گفت و گويي که در سطح بين الملل مي‌خواهد صورت بگيرد ما بايد منافع ملي را ملاک قرار دهيم و براساس منافع ملي، گفت و گوي خودمان را با طرف هاي خارجي ادامه بدهيم طبيعي است که مذاکره براي طرفهاي مقابل نيز به همين شکل خواهد بود. اينکه آقاي رئيسي گفتند نبايد گفت و گو براي گفت و گو باشد و بايد منجر به يک نتيجه ملموس مبتني بر منافع ملي باشد  سخن درستي است اما اينکه فکر کنيم مثلا طرف هاي  مقابل آمده اند تا منافع ما را تامين کنند و  براي خودشان هيچ انگيزه و هدف و منافعي متصور نيستند و تنها به صلح جهاني مي انديشند اين اشتباه است. طبيعتا آنها براساس آنچه که خواسته آنها در سطح منطقه و سطح بين الملل است با ما وارد مذاکره مي شوند. 

هر گفت و گويي در چارچوب برجام،ممکن است منافع ما را تامين کند اما....
کمالي اضافه کرد: در واقع هر گفت و گويي در چارچوب برجام، گرچه منافع ما را ممکن است تا حدودي تامين کند اما داراي يک سري محدوديت هايي براي ما است يعني در حقيقت مي پذيريم که از يک جهاتي کنترل شويم و تحت کنترل يک نظام بين المللي از قدرت هاي جهاني قرار بگيريم. در حقيقت ما مي پذيريم که يک سري اقدامات را انجام ندهيم و آنها نيز مي پذيرند از تحريمهاي ظالمانه دست بردارند بنابراين در چنين شرايطي، گفت و گويي که صورت مي گيرد نمي تواند تنها منافع ملي ما را تامين کند گفت و گويي سخت و پرچالش  پيش روي دولت است که چندان سهل و ساده نيست.

اينکه ما فقط حرف خود را سفت و محکم در مذاکره بزنيم به تفاهم نخواهيم رسيد
کمالي بيان کرد: اينکه ما بخواهيم  رو در روي ساير کشورها به صورت سخت و محکم بايستيم  و حرف خودمان را بزنيم و در مقابل آنها هم حرف خودشان  را بزنند طبيعتا در اين راستا به يک تفاهم دست پيدا نخواهيم کرد. طبيعتا در اين نوع گفت و گو  طرفين خواسته هايي دارند و در صورتي توافق صورت مي گيرد که اين خواسته ها تامين شود. آن چيزي که درمورد غرب حائز اهميت است  اين است که آنها با ما از لحاظ ارزشي، سياسي، فکري و اعتقادي  اختلاف نظر دارند. حالا موضوع  برجام هم اگر حل شود ممکن است مباحث حقوق بشري را مطرح کنند اگر اين مباحث حل و فصل شود مجددا مباحث ديگري را مطرح مي کنند از جمله مباحث همسايگان و مباحث موشکي. به هر حال ما اين اختلافات را با کشورهاي ديگر و قدرتهاي جهاني و با ساير حکومت هاي منطقه داريم و  خواهيم داشت. 

دبيرکل حزب اسلامي کار عنوان کرد: حال اينکه چگونه مي توانيم اين جريانات را پيش ببريم و چگونه مي توانيم گفت و گو کنيم که منافع ملي مان حفظ و تامين شودو به گونه اي تخاصم و برخورد جدي نينجامد، اين به هنر ديپلماسي مسوولين کشور باز مي گردد از اين رو بايد ببينيم وزارت خارجه  و دولت در اين زمينه چگونه عمل خواهند کرد.

تقريبا ۹۵ درصد از کارخانه هاي ما يک شيفت کار مي کنند
اين عضو جبهه اصلاحات ايران در رابطه با بحث اقتصاد نيز اشاره کرد: در رابطه با بحث اقتصاد و اينکه ما مي خواهيم توليد را راه بيندازيم و 40 درصد ظرفيت توليدي کشور تعطيل است، من مي خواهم بگويم که تنها 40 درصد ظرفيت توليدي کشور تعطيل نيست اگر صنايع کشور و هزاران ميليارد دلاري که در اين بخش تا کنون هزينه شده و سرمايه گذاري شده را در نظر بگيريم تقريبا ۹۵ درصد از کارخانه هاي ما يک شيفت کار مي کنند آن هم با يک سوم ظرفيت. اگر کار خانه هاي تعطيل شده را نيز در نظر بگيريم در حقيقت  چيزي حدود 10 درصد از ظرفيت کل، الان مشغول توليد است و بقيه بخش هاو ظرفيت ها مي توانند وارد توليد شوند. ظرفيت معطل مانده،  چهل درصد  نيست بلکه ۹۰ در صد است اگر صنايعي در يک شيفت کار ميکنند  سه شيفت کار کنند و توليدات را به جامعه برسانند . در مورد زمين هاي کشاورزي هم وضع  به همين ترتيب است و يا در رابطه با خدمات هم مي بينيم زيرساختها به اندازه کافي توسعه يافته نيست و در اين بخش هم اقدام جدي صورت نپذيرفته است.

 دولت بايد سياست اقتصادي درستي در راه اندازي واحدهاي توليدي اتخاذ کند
او تصريح کرد: اينکه دولت بخواهد اينها را راه اندازي کند و بخواهند اقدام جدي انجام دهد کار بسيار ارزشمندي است اما اين در صورتي امکان پذير است که بخواهند يک سياست اقتصادي درست را در پيش بگيرند يعني راه اندازي واحدها بايد براساس مزيت و تخصص ملي صورت گيرد يعني در چارچوب رقابت ملي و رقابت  بين المللي  اصلاح ساختار و راه اندازي  و تنظيم شود. اگر سياست هاي درستي در اين زمينه ها اتخاذ نشود مجددا برنامه اي پيش خواهد رفت که نهايتا با يک شکست سنگين مواجه خواهد شد بنابراين توليد رقابتي براساس مزيت و تخصص و در نظر گرفتن  آمايش سرزميني مي‌بايست در دستور کار قرار گيرد و ظرفيت هاي خالي که در کشور وجود دارد  به کار گرفته شوند و همه فعال شوند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر