عملکرد همزمان حذف شوری آب و تولید برق در پژوهش استاد شریف
مهر/مقاله استاد دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف و تیم تحقیقاتی او در مورد عملکرد همزمان حذف شوری آب و تولید برق در مجله معتبر Journal of Materials Chemistry A منتشر شد.
در مقاله دکتر سعید شاهرخی استاد دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف، پژوهش در زمینه یونزدایی خازنی با توانایی بالقوه در حذف نمکها و آلایندگیهای مختلف از منابع آبهای سطحی در کنار امکان تولید انرژی از طریق بازیابی ابرخازنها، به عنوان یک روش کارآمد و کمهزینه در مواجه با حل بحران آب و انرژی در جهان مطرح شده است.
در این راستا، این تیم تحقیقاتی موفق به طراحی یک سیستم نوآورانه با عملکرد دوگانه فوقالعاده در خالصسازی آب از نمک سدیم کلرید با بیشترین فراوانی در بین عوامل شوری آب به صورت گزینشی توام با تولید انرژی مورد نیاز برای روشن کردن LED های مختلف در هنگام بازیابی سیستم شده است.
مواد ویژه انتخابیِ سنتز شده در این پژوهش در کنار طراحی منحصر بهفرد در تولید انرژی از آب نمک و همچنین کمهزینه و دوستدار محیط زیست بودن آن، قابلیتهای خاصی به این پژوهش داده است. هماکنون نتایج این پژوهش در ژورنال بسیار معتبر Journal of Materials Chemistry A ، ضریب تاثیر ۱۰.۷ به چاپ رسیده و در دسترس پژوهشگران قرار گرفته است (اینجا ببینید).
گفتنی است پیش از این نیز این گروه پژوهشی با مطالعه بر روی آب دریا و جداسازی یونهای مختلف از نمونه آب خلیج فارس موفق به چاپ مقاله خود در نشریه Acs Applied Materials & Interfaces شده بودند.