نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
علم و تکنولوژی

«اسپیس‌ایکس» دومین قرارداد تجاری را برای فرستادن محموله به ماه امضا کرد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
«اسپیس‌ایکس» دومین قرارداد تجاری را برای فرستادن محموله به ماه امضا کرد

ایسنا/  شرکت «اسپیس‌ایکس» دومین قرارداد تجاری را برای فرودگر قمری موشک «استارشیپ» امضا کرده است تا از طریق آن، محموله‌ها را به ماه بفرستد.

همان طور که برنامه آزمایشی «استارشیپ»(Starship) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) با شتاب به کار خود ادامه می‌دهد، این شرکت دومین قرارداد تجاری خود را برای رساندن محموله به ماه با استفاده از یک نوع فرودگر قمری برای این پرتابگر بزرگ امضا کرد.

به نقل از تک کرانچ، استارت‌آپ «لونار اوت‌پست»(Lunar Outpost) مستقر در کلرادو گفت که استارشیپ، فرودگر آن موسوم به «ایگل»(Eagle) را تا سال ۲۰۲۹ روی سطح ماه خواهد گذاشت. «جاستین سایرس»(Justin Cyrus)، مدیرعامل لونار اوت‌پست از ارائه جزئیات بیشتر درباره این ماموریت -از جمله این که آیا این یک پرواز اختصاصی یا بخشی از یک سفر مشترک خواهد بود- خودداری کرد. همچنین، مشخص نیست که استارشیپ چگونه فرودگر را که شبیه به یک وانت کوچک است، از داخل موشک به سطح ماه انتقال خواهد داد.

جاه‌طلبی‌های استارت‌آپ لونار اوت‌پست در اوایل امسال از سوی ناسا تقویت شد. آژانس فضایی در آن زمان، استارت‌آپ را به همراه دو گروه دیگر برای مرحله اولیه برنامه «وسیله نقلیه زمینی قمری»(LTV) انتخاب کرد. این سه گروه برای قرارداد یک ساله انتخاب شدند تا مفهوم فرودگر خود را برای استفاده بالقوه توسط فضانوردان برنامه «آرتمیس»(Artemis) ناسا توسعه دهند. این دوره ۱۲ ماهه با درخواست رقابتی بعدی برای پیشنهادات به اوج خود خواهد رسید که طی آن، سه شرکت با هم رقابت خواهند کرد.

برنامه وسیله نقلیه زمینی قمری می‌تواند بسیار سودآور باشد. کل ارزش بالقوه سفارشات کار در ۱۳ سال آینده ۴.۶ میلیارد دلار تخمین زده شده است؛ اگرچه ناسا گفته که به دلیل نگرانی درباره بودجه فقط یک ارائه‌دهنده را انتخاب خواهد کرد.

سایرس خاطرنشان کرد که حتی اگر گروه تحت سرپرستی لونار اوت‌پست توسط ناسا انتخاب نشود، این شرکت به توسعه فرودگر خود ادامه خواهد داد. وی افزود: فرودگر ایگل، وسیله نقلیه پرچمدار ماست و ستون فقرات پایگاه‌ها در سایر اجرام سیاره‌ای خواهد بود. شرکت ما از ابتدا روی تحرک متمرکز بوده و وسیله نقلیه زمینی قمری، قابلیت‌های پیشرو را در صنعت ما تسریع کرده است که امکان حضور پایدار را در ماه و مریخ فراهم می‌کند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar