دانشمندان چینی به دنبال سیبزمینیهای مقاوم در برابر آب و هوا
فرارو/ دانشمندان چینی برای مقابله با تأثیرات تغییرات اقلیمی به دنبال راهی برای تولید سیبزمینیهستند که در گرما رشد کرده و پرورش یابد.
همزمان با روند افزایشی گرمایش زمین پیشبینی میشود که تولید این گیاه پرمصرف، اما آسیبپذیر در مقابل گرما در آینده به نصف برسد؛ مسئلهای که با پیشبینی بالا رفتن دما در سالهای آینده میتواند امنیت غذایی جهانی را تهدید کند.
چین بزرگترین تولیدکنندهٔ سیبزمینی در جهان است و کشاورزان این کشور میگویند هماکنون تأثیر رویدادهای شدید آبوهوایی و تغییرات اقلیمی را احساس میکنند و خواهان گونههای سیبزمینی هستند که قادر باشد در شرایط گرم و مرطوب رشد کند.
با این حال دانشمندان چینی هنوز راه درازی را در پیش دارند و وزن سیبزمینیهایی تولید شده در حال حاضر کمتر از نصف یک سیب زمینی معمولی در چین، تنها ۱۳۶ گرم، است.
تحقیقات این دانشمندان که در مجلهٔ Climate Smart Agriculture منتشر شده نشان میدهد با وجود آنکه افزایش دما میتواند زمان رشد سیبزمینی را تا ۱۰ روز کاهش دهد، اما میزان محصول به دست آمده تا بیش از نصف کاهش مییابد.