نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
علم و تکنولوژی

هند ۲ ماهواره را برای آزمایش اتصال فضایی پرتاب کرد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
هند ۲ ماهواره را برای آزمایش اتصال فضایی پرتاب کرد

ایسنا/هند با موفقیت دو ماهواره‌ را در اولین پرواز آزمایش اتصال فضایی این کشور پرتاب کرد تا فناوری مهمی را به نمایش بگذارد که برای ساخت ایستگاه فضایی خود و آوردن نمونه‌های ماه به زمین به آن نیاز دارد.

 «سازمان تحقیقات فضایی هند»(ISRO) در روز ۳۰ دسامبر دو ماهواره کوچک را برای «آزمایش اتصال فضایی»(SpaDeX) با موشک «پرتابگر ماهواره قطبی»(PSLV) پرتاب کرد.

به نقل از اسپیس، موشک در ساعت ۱۱:۳۰ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی از «مرکز فضایی ساتیش داوان»(SDSC) در سریهاریکوتا برخاست. «سیدارتا سومانات»(Sreedhara Somanath) رئیس سازمان تحقیقات فضایی هند، اندکی پس از پرتاب گفت: من واقعا خوشحالم که موفقیت‌آمیز بودن پرتاب پرتاب‌گر ماهواره قطبی را برای ماموریت آزمایش اتصال فضایی اعلام کنم. این موشک، ماهواره‌ها را در مدار درست قرار داده است. اگر همه چیز خوب پیش برود، اولین تلاش برای اتصال ممکن است تا روز هفتم ژانویه انجام شود.

هند ۲ ماهواره را برای آزمایش اتصال فضایی پرتاب کرد
پرتاب‌گر ماهواره قطبی

ماموریت آزمایش اتصال فضایی از دو ماهواره «تارگت»(Target) و «چیسر»(Chaser) تشکیل شده که برای آزمایش اتصال خودکار در مدار پرتاب شدند اما سازمان تحقیقات فضایی هند امیدوار است که بتواند کاری را بیش از آزمایش اتصال خودکار انجام دهد.

هند ۲ ماهواره را برای آزمایش اتصال فضایی پرتاب کرد
ماهواره های تارگت و چیسر

همچنین، این ماموریت شامل یک ماژول باری ثانویه با ۲۴ آزمایش از جمله یک بازوی رباتیک کوچک است که روی مرحله چهارم پرتابگر ماهواره قطبی مستقل از ماهواره‌های آزمایش اتصال فضایی سوار می‌شوند. دانشمندان امیدوارند که بازو و سایر محموله‌ها را پس از اتصال در نمایش عملیات محموله آزمایش کنند و کنترل فضاپیما و انتقال نیرو بین فضاپیمای متصل‌شده را نیز مورد بررسی قرار دهند.

فناوری اتصال اهمیت زیادی برای ماموریت برنامه‌ریزی‌شده «چاندرایان-۴»(Chandrayaan-4) به ماه دارد که هدف آن آوردن نمونه‌ها از قطب جنوب ماه به زمین است. یک وسیله نقلیه مخصوص آوردن نمونه باید در مدار ماه قرار بگیرد تا نمونه را به کپسول بازگشت منتقل کند. توانایی اتصال خودکار برای ساخت و بهره‌برداری ایستگاه فضایی هند نیز مورد نیاز است زیرا سازمان تحقیقات فضایی هند قصد دارد برنامه پروازهای فضایی سرنشین‌دار خود را توسعه دهد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar