مصرف این نوع گوشت، خطر آلزایمر را زیاد میکند
فارس/محققان دانشگاههای هاروارد و اِمآیتی طی پژوهشی دریافتند مصرف زیاد یک نوع گوشت، بهویژه در اشکال فرآوریشده، خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش میدهد.
به نقل از نوروساینسنیوز، مصرف گوشت قرمز بهعنوان یک عامل خطر اثباتشده برای بیماریهای مزمن، از جمله بیماریهای قلبی-عروقی و دیابت نوع ۲ شناخته شده است.
حالا یک مطالعه جدید که توسط محققان بیمارستان ماساچوست، دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد و دانشگاه MIT انجام شده، نشان میدهد که مصرف مقادیر بیشتری گوشت قرمز، بهویژه در اشکال فرآوریشده، خطر ابتلا به زوال عقل را نیز افزایش میدهد.
نتایج این مطالعه که در تاریخ ۱۵ ژانویه ۲۰۲۵ (۲۶ دیماه) در مجله علمی نورولوژی (Neurology)، ارگان رسمی آکادمی مغز و اعصاب آمریکا، منتشر شده است، نشان میدهد که جایگزینی گوشت قرمز فرآوریشده با منابع پروتئین مانند مغزها، حبوبات یا ماهی میتواند خطر زوال عقل را تا حدود ۲۰ درصد کاهش دهد.
«راهنمای تغذیهای معمولاً بر کاهش خطر بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی و دیابت تمرکز دارند، در حالی که سلامت شناختی کمتر مورد بحث قرار میگیرد، با اینکه تغذیه با این بیماریها مرتبط است.» این را دکتر دانیل وانگ، نویسنده اصلی مطالعه و عضو بخش پزشکی شبکهای در بیمارستان ماساچوست بیان کرد.
او افزود: «امیدواریم نتایج ما توجه بیشتری به ارتباط بین رژیم غذایی و سلامت مغز جلب کند.»
با افزایش سن جمعیت ایالات متحده، زوال عقل به یک چالش روزافزون برای بیماران و خانوادهها تبدیل شده است. از میان ۱۳۳,۷۷۱ فرد مورد مطالعه که میانگین سن آنها در شروع مطالعه ۴۹ سال بود، ۱۱,۱۷۳ نفر تا ۴۳ سال بعد به زوال عقل مبتلا شدند.