مصرف روزانه نوشیدنی قندی ریسک سرطان دهان را ۵ برابر میکند

دیجیاتو/محققان دانشگاه واشینگتن با بررسی دادههای بیش از ۱۶۰ هزار زن دریافتند افرادی که بهطور مکرر نوشیدنیهای شیرینشده با قند مصرف میکنند نسبت به افرادی که کمتر از یک نوشیدنی در ماه مینوشند، حدود ۵ برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان حفره دهان (OCC) قرار دارند. البته این رقم در زنان سیگاری و کسانی که الکل مصرف میکنند، به ۵.۴۶ برابر افزایش مییابد.
در پژوهش حاضر محققان قادر نبودند میزان قند نوشیدنیهایی را که زنان مصرف میکردند، اندازه بگیرند و براساس نظرسنجیهایی که هر ۴ سال یکبار انجام میشد، میزان مصرف نوشیدنیهای آنها مشخص شده بود. پژوهشگران متوجه شدند در طول ۳ دهه گذشته بروز OCC در افراد غیرسیگاری بهویژه در میان زنان سفیدپوست در سطح جهان افزایش یافته است.
محققان میزان مصرف نوشابهها را با هرگونه تشخیص سرطان دهان مقایسه کردند و ۱۲۴ مورد ابتلا را در طول دوره مطالعه ۳۰ ساله ثبت کردند. تجزیهوتحلیل آنها نشان داد زنانی که یک یا چند نوشیدنی شیرین در روز مصرف میکنند، ۴.۸۷ برابر بیشتر از زنانی که کمتر از یک نوشیدنی در ماه مینوشند، در معرض ابتلا به سرطان دهان هستند.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید