نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
علم و تکنولوژی

احتمال وقوع ۲ فوران خورشیدی در روز ۱۶ آوریل

منبع
ايسنا
بروزرسانی
احتمال وقوع ۲ فوران خورشیدی در روز ۱۶ آوریل

ایسنا/پیش‌بینی‌ها حاکی از این هستند که وقوع دو فوران‌ خورشیدی در روز ۱۶ آوریل ممکن است طوفان‌های ژئومغناطیسی و شفق‌های قطبی را بر فراز ایالت‌های شمالی آمریکا ایجاد کند.

میدان مغناطیسی زمین در آستانه دریافت تاثیر یک یا دو فوران از خورشید است و نتیجه آن می‌تواند نمایش چشمگیر نورهای شمالی باشد که تا عرض‌های جغرافیایی میانی کشیده می‌شوند.

به نقل از اسپیس، مرکز پیش‌بینی آب‌وهوای فضایی «اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا»(NOAA) یک ساعت طوفان ژئومغناطیسی را برای روز ۱۶ آوریل پیش‌بینی کرده است زیرا انتظار می‌رود دو فوران متوالی «خروج جرم از تاج»(CME) رخ دهد.

بر اساس گزارش اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا و وب‌سایت «Spaceweather.com»، رویدادهای خروج جرم از تاج می‌توانند به بروز طوفان ژئومغناطیسی کلاس G2 (متوسط) منجر شوند و امکان ظهور شفق‌های قطبی قابل مشاهده را در کانادا، سراسر آمریکا و ایالت‌های شمالی آمریکا افزایش دهند.

«تامیثا اسکوف»(Tamitha Skov) فیزیکدان هواشناسی فضایی در پلتفرم ایکس نوشت: این طوفان‌های خورشیدی احتمالا به آرامی حرکت خواهند کرد، اما متراکم خواهند بود و به همین دلیل می‌توانند تاثیراتی را به همراه داشته باشند. هنوز منتظر اطلاعات تاج‌نگاری برای اطلاع از اجرای مدل هستیم، اما تاثیر رویدادها ممکن است اواخر ۱۵ آوریل یا اوایل ۱۶ آوریل رخ دهد.

رویدادهای خروج جرم از تاج، ابرهای بزرگی از ذرات باردار خورشیدی هستند که می‌توانند میدان مغناطیسی سیاره ما را تکان دهند. این فعل‌وانفعال به ایجاد طوفان‌های ژئومغناطیسی منجر می‌شود و زمانی که به اندازه کافی قوی باشد، می‌تواند شفق‌های چشمگیری را فراتر از محدوده عرض جغرافیایی معمول آنها ایجاد کند.

با توجه به پیش‌بینی اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا انتظار می‌رود فعالیت ژئومغناطیسی در اواخر ۱۵ آوریل یا اوایل ۱۶ آوریل افزایش یابد و در طول روز به اوج خود برسد و پس از آن کاهش یابد. زمان‌بندی تأثیرات خروج جرم از تاج دشوار است و طوفان‌ها همیشه به یک برنامه دقیق پای‌بند نیستند.

پیش‌بینی زمان دقیق ورود تاثیرات خروج جرم از تاج فوق‌العاده دشوار است، زیرا آب‌وهوای فضا مانند آب‌وهوای روی زمین بی‌ثبات است.

به خاطر داشته باشید که حتی اگر فوران به زمین برخورد کند، تأثیر آن بر شفق‌های قطبی به هم‌ترازی میدان مغناطیسی فوران بستگی دارد. اگر هم‌ترازی به آن امکان دهد تا با مگنتوسفر زمین ارتباط برقرار کند، می‌تواند یک نمایش تماشایی را از نورهای شمالی شکل دهد. با وجود این، اگر مگنتوسفر زمین راه فوران را ببندد، علاقه‌مندان شفق ممکن است ناامید شوند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar