با احداث این آزمایشگاه پنلهای خورشیدی قویتر میشوند

فارس/با راهاندازی نخستین آزمایشگاه تجدیدپذیر، پنلهای خورشیدی قبل از ورود به بازار تست میشوند تا قویتر و باکیفیتتر عمل کنند.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی ریاست جمهوری تورج امرایی امروز خبر از آغاز پروژه احداث اولین آزمایشگاه تجدیدپذیر کشور در پژوهشگاه نیرو داد. منابع مالی این آزمایشگاه قرار است بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان تأمین میشود.
یکی از کاربردهای مهم آزمایشگاههای تخصصی با توجه به نیاز کشور در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، تست و ارزیابی عملکرد پنلهای خورشیدی است. این آزمایشگاهها شرایط مختلف محیطی مانند دما، رطوبت و شدت نور را شبیهسازی میکنند تا پنلها بتوانند در شرایط واقعی تست شوند. این فرآیند به تولید پنلهای خورشیدی با کارایی بالاتر و عمر طولانیتر منجر میشود و در نهایت هزینه انرژی تولیدی از این منابع تجدیدپذیر را کاهش میدهد.
در ایران چنین آزمایشگاهی برای نخستین بار قرار است احداث شود اما در کشورهایی مانند آلمان، ایالات متحده و چین آزمایشگاههای تخصصی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر تأسیس شده است.
آلمان یکی از پیشرفتهترین آزمایشگاههای تحقیقاتی در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر را دارد که پنلهای خورشیدی تولیدشده پیش از ورود به بازار در این مرکز از نظر دوام، بازده، عملکرد در شرایط مختلف آبوهوایی و ایمنی تست میشوند.
به گفته امرایی در این پروژه، راهاندازی ۱۲ آزمایشگاه تخصصی در حوزههای خورشیدی، بادی، زمینگرمایی و ذخیرهسازی انرژی هدفگذاری شده است. در فاز اول ۵ آزمایشگاه در حوزههای خورشیدی (ماژول، اینورتر، کابل) و بادی (کالیبراسیون تجهیزات بادسنجی و تست عملکرد) تا سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسند.
برنامهریزی برای فازهای بعدی، شامل ایجاد آزمایشگاههای سلول خورشیدی و باتری نیز آغاز شده و منابع مالی آن بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان، با همراهی معاونت علمی و وزارت نیرو در حال پیشبینی است.