تماشای پشت دیوار در تاریکی مطلق با امواج وایفای

فارس/محققان دانشگاه کارنگی ملون در آمریکا فناوری ابداع کردهاند که در قالب آن میتوان از امواج بیسیم وایفای، برای مشاهده اجسام پشت دیوار و حرکات آنها استفاده کرد.
به نقل از ام اس ان، استفاده از دستگاههای روتر که برای هدایت امواج بیسیم به کار میرود باعث میشود انواع اشکال و حرکات سهبعدی بدن انسان در یک اتاق قابلتشخیص باشد. با تجزیهوتحلیل امواج رادیویی منعکس شده از بدن، سیستم مذکور ظاهر بدن انسان را بدون دوربین یا رادار بازسازی میکند.
اگر چه ابداع این فناوری تازه نیست، اما دقت فناوری جدید و جزئیاتی که از طریق آن در دسترس قرار میگیرد، افزایشیافته است. در قالب این فناوری از هوش مصنوعی و زیرساختهای شبکههای بیسیم وایفای برای انجام کارهایی استفاده میشود که پیشازاین توسط دوربینها انجام میشد.
فناوری مذکور محدودیتهای دوربینهای نظارتی را نیز ندارد و دقت و حساسیت آن بیشتر است. البته استفاده از چنین فناوری مستلزم مقابله با چالشهای مربوط به نقض حریم خصوصی است.
سیگنالهای وایفای در برخورد با اشیای مختلف مخدوش میشوند و همین امر موجب شناسایی آنها میشود. این سیستم از سه روتر و یک گیرنده برای بررسی تغییرات فاز و دامنه هر سیگنال وایفای استفاده میکند و با بررسیهای دقیق ریاضی میزان تغییر حرکت امواج در برخورد با موانع مشخص شده و از این طریق ابعاد و ظاهر آنها ترسیم و قابلمشاهده خواهد بود.
از این فناوری میتوان در تاریکی مطلق هم بهخوبی استفاده کرد. از سوی دیگر هزینه استفاده از این روش در مقایسه با استفاده از رادارهای لیدار که با تاباندن اشعه لیزر کار میکنند، 90 درصد کمتر است. شناسایی محیطهای شلوغ و درهمریخته نیز از این طریق باکیفیت بالا ممکن میشود.
این فناوری علاوه بر کاربرد امنیتی و نظامی، برای مراقبت از سالمندان، اجرای طرحهای پزشکی و بهداشتی و ثبت بیدردسر تحرکات بیماران قابلاستفاده است.