نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
علم و تکنولوژی

درخشش دو غول آسمانی؛ مقارنه ماه و سیاره مشتری در شامگاه امروز

منبع
مهر
بروزرسانی
درخشش دو غول آسمانی؛ مقارنه ماه و سیاره مشتری در شامگاه امروز

مهر/در شامگاه چهارشنبه دهم اردیبهشت‌ماه، یک رویداد نجومی زیبا در آسمان ایران رخ خواهد داد که در آن هلال ماه در کنار سیاره درخشان مشتری قرار می‌گیرد.

کاظم کوکرم، سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران  به بررسی رویداد نجومی ویژه‌ای که در شامگاه چهارشنبه دهم اردیبهشت‌ماه رخ خواهد داد(مقارنه ماه و سیاره مشتری)، پرداخت و گفت:هنگام غروب خورشید، اگر در شهرهای ایران رو به سمت مغرب بایستیم، یعنی همان جهتی که خورشید دارد غروب می‌کند، می‌بینیم که هلال ماه در کنار یک جرم بسیار درخشان در آسمان دیده می‌شود. در واقع سمت چپ ماه، این جرم بسیار درخشان وجود دارد که با روشنایی کاملاً متمایز از ستاره‌های دیگه دیده می‌شود. این جرم درخشان در واقع سیاره مشتری است که خیلی پرنور دیده می‌شود.

وی ضمن اشاره به اینکه جدایی زاویه ماه و مشتری در این مقارنه نزدیک به ۵ درجه است و این پدیده احتمالاً برای بسیاری از علاقمندان آسمان شب جلب توجه خواهد کرد، افزود: از گذشته‌های دور، در طالع بینی ها این مقارنه یعنی مقارنه ماه و مشتری را یک رویداد خوش‌یمن می‌دانستند اما به لحاظ نجومی، ما فقط این رویداد را منظره زیبایی می‌دانیم که فرصتی است تا سیاره مشتری را در آسمان به کمک موقعیت ماه تشخیص دهیم یا از آن عکاسی کنیم.

کوکرم ادامه داد: رویدادی مثل مقارنه ماه و مشتری به این شکل که ماه در کنار یک جرم درخشنده دیده می‌شود، یکی از نمادهای معروف به ویژه در کشورهای اسلامی است. تصویر معروف ماه در کنار یک ستاره که بر پرچم کشورهایی مانند ترکیه، تونس، پاکستان و مالزی نقش بسته، نمایانگر خوش‌یمنی این رویداد نجومی است. اما تأکید می‌کنم که هیچ ربطی به مقوله علمی ندارد و بیشتر احساس و برداشت‌هایی است که در تمدن‌های مختلف نسبت به این منظره زیبا در آسمان شب وجود داشته است.

سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران همچنین اشاره کرد: این پدیده را تقریباً می‌توانیم در تهران از حوالی ساعت ۶:۳۰ بعد از ظهر دهم اردیبهشت تا ۸:۳۰ شب مشاهده کنیم و در دیگر شهرها نیز با اختلافی نسبت به تهران، تقریباً در همین حدود ساعتی رخ خواهد داد. بنابراین تا ساعت حدود ۸:۳۰ شب می‌توانیم این پدیده را در جهت مغرب ببینیم.

کوکرم همچنین به فاصله‌های قابل توجه ماه و مشتری از زمین اشاره کرد و افزود: در این شب، فاصله سیاره مشتری از زمین حدود ۸۷۶ میلیون کیلومتر است، در حالی که فاصله ماه تا زمین تقریباً ۳۶۲ هزار کیلومتر خواهد بود. بنابراین، اگرچه این دو جسم در آسمان نزدیک به هم دیده می‌شوند، در واقع فاصله زیادی از یکدیگر دارند. فقط هم‌راستایی آن‌ها باعث می‌شود که ما آن‌ها را در کنار هم ببینیم.

وی تأکید کرد: این هم‌راستایی هیچ تأثیر معناداری بر روی زمین یا سرنوشت انسان‌ها ندارد و از نظر علمی نمی‌تواند اتفاق خاصی بیفتد. بنابراین، این رویداد فرصتی است برای لذت بردن از زیبایی آسمان شب.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره