نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
علم و تکنولوژی

مونتاژ موشک ماه ناسا به رغم تلاش ترامپ برای لغو برنامه آن

منبع
ايسنا
بروزرسانی
مونتاژ موشک ماه ناسا به رغم تلاش ترامپ برای لغو برنامه آن

ایسنا/به رغم تلاش ترامپ برای لغو برنامه «سامانه پرتاب فضایی» پس از ماموریت «آرتمیس ۳»، این موشک مرحله دوم خود را دریافت کرد.

 ابرموشک ماموریت «آرتمیس ۲»(Artemis 2) که قرار است فضانوردان بعدی ناسا را ​​در سال ۲۰۲۶ به ماه پرتاب کند، تقریبا به‌ طور کامل مونتاژ شده است.

به نقل از اسپیس، موشک غول‌پیکر «سامانه پرتاب فضایی»(SLS) همچنان در ساختمان مونتاژ وسایل نقلیه ناسا رو به توسعه است. تکنسین‌های مرکز فضایی کندی در فلوریدا روز اول مه مرحله دوم موشک را روی آن نصب کردند. این مرحله مسئول حمل کپسول «اوریون»(Orion) و خدمه آن تا مدار زمین و سپس فرستادن آنها به سمت ماه است.

مرحله دوم موشک ماه گذشته به ساختمان مونتاژ وسایل نقلیه ناسا رسید. اکنون ناسا عکس‌هایی را از مونتاژ این مرحله در حساب ایکس خود منتشر کرده است که آن را در حال انتقال به آداپتور موشک نشان می‌دهد.

مونتاژ موشک ماه ناسا به رغم تلاش ترامپ برای لغو برنامه آن

ناسا هفته گذشته اوریون و ماژول خدماتی آن را از پیمانکار اصلی که شرکت «لاکهید مارتین»(Lockheed Martin) است، تحویل گرفت. اوریون پیش از آن که برای ادغام با سامانه پرتاب فضایی به ساختمان مونتاژ وسایل نقلیه برود، برای پردازش به ساختمان سیستم‌های زمینی اکتشافی مرکز فضایی کندی منتقل خواهد شد.

سامانه پرتاب فضایی، ماموریت آرتمیس ۲ را با «رید وایزمن»(Reid Wiseman)، «ویکتور گلاور»(Victor Glover) و «کریستینا کخ»(Christina Koch) فضانوردان ناسا و همچنین «جرمی هانسن»(Jeremy Hansen) فضانورد آژانس فضایی کانادا پرتاب خواهد کرد. پرواز این چهار نفر دومین بخش از برنامه آرتمیس ناسا به شمار می‌رود که هدف آن حضور دائمی انسان روی ماه به عنوان سکوی پرش فناوری برای فرستادن انسان به مریخ در آینده است.

مونتاژ موشک ماه ناسا به رغم تلاش ترامپ برای لغو برنامه آن

ماموریت بعدی که «آرتمیس ۳» نام دارد، فضانوردان را با کمک موشک «استارشیپ»(Starship) در سال ۲۰۲۷ به ماه خواهد رساند زیرا ممکن است این آخرین موشک سامانه پرتاب فضایی باشد که پرواز می‌کند. دولت ترامپ در پیشنهاد بودجه سال ۲۰۲۶ خود که در روز دوم مه منتشر شد، پیشنهاد لغو برنامه سامانه پرتاب فضایی و اوریون را پس از ماموریت آرتمیس ۳ داد.

قرار است آرتمیس ۲ در اوایل سال ۲۰۲۶ و بیش از سه سال پس از پرتاب آرتمیس ۱، در نوامبر ۲۰۲۲ پرتاب شود. آرتمیس ۱ یک کپسول بدون سرنشین اوریون را در ماموریتی که حدود ۲۵ روز به طول انجامید، به مدار ماه فرستاد. اوریون و خدمه آن برای آرتمیس ۲ وارد مدار ماه نخواهند شد اما به دور ماه پرواز خواهند کرد.

مرحله دوم به جای ورود به مدار، اوریون و خدمه آرتمیس ۲ را از مدار زمین بیرون خواهد برد و به یک مسیر بازگشت آزاد در اطراف ماه هدایت خواهد کرد. این کار، اوریون را در اطراف سمت پنهان ماه در یک مسیر مستقیم به سمت زمین هدایت خواهد کرد.

آسیب غیر منتظره به سپر حرارتی فضاپیمای اوریون که در اثر ورود مجدد به جو در طول ماموریت آرتمیس ۱ ایجاد شد، دلیل اصلی طولانی شدن زمان انتظار بین آرتمیس ۱ و آرتمیس ۲ است. این آسیب، زمان پرتاب آرتمیس ۲ و آرتمیس ۳ را بیش از یک سال به تعویق انداخت. آرتمیس ۳ در حال حاضر برای سال ۲۰۲۷ برنامه‌ریزی شده تا اولین فضانوردانی را که قرار است از زمان ماموریت‌های آپولو روی ماه فرود بیایند، با خود ببرد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar