نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
علم و تکنولوژی

رابطه عجیب تلفن‌ همراه و ابتلا به بواسیر

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
رابطه عجیب تلفن‌ همراه و ابتلا به بواسیر

خبرآنلاین/ پژوهش جدیدی نشان می‌دهد احتمال ابتلا به هموروئید در افرادی که در توالت از تلفن‌های همراه خود استفاده می‌کنند، بیشتر است.

بسیاری از مردم عادت دارند هنگام رفتن به دستشویی مطالعه کنند، اما امروزه تلفن‌های هوشمند به‌دلیل جذابیت زیادشان باعث می‌شوند افراد بیش از حد معمول در دستشویی بمانند و این نشستن طولانی‌مدت می‌تواند برای سلامتی مضر باشد.

پژوهشی تازهنشان داده است کسانی که در توالت با گوشی کار می‌کنند، نسبت به دیگران ۴۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بواسیر قرار دارند؛ یک بیماری‌ که در آن رگ‌های انتهایی راست‌روده یا مقعد متورم می‌شوند و تصور می‌شود علت آن وارد آمدن فشار بیش از حد در هنگام دفع است.

عواملـی مانند سن، جنسیت، شاخص توده بدنی، میزان فعالیت بدنی یا مقدار مصرف فیبر غذایی شرکت‌کنندگان، تأثیری بر نتایج پژوهش نداشتند.

پژوهش که به‌تازگی در کنفرانس هفته بیماری‌های گوارشی در سن‌دیگو کالیفرنیا ارائه شد، روی ۱۲۵ شرکت‌کننده که تحت کولونوسکوپی قرار داشتند، انجام گرفت. بیش از ۴۰ درصد از این افراد دچار بواسیر بودند و ۹۳ درصد گزارش کردند حداقل یک‌بار در هفته هنگام استفاده از توالت، از تلفن همراه استفاده می‌کنند.

حدود نیمی از گروه اعلام کردند که هنگام استفاده از توالت اخبار می‌خوانند، حدود ۴۴ درصد از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کردند و حدود ۳۰ درصد نیز در این مدت به ارسال ایمیل یا پیامک مشغول بودند. برخی از پاسخ‌دهندگان اعلام کردند که هر بار بیش از ۶ دقیقه در دستشویی می‌مانند و بسیاری نیز اعتقاد داشتند استفاده از تلفن همراه باعث می‌شود مدت بیشتری در توالت بمانند.

مطالعه‌ی کوچکی مانند پژوهش اخیر، فقط قادر است ارتباط‌ها و عوامل خطر محتمل را نشان دهد. برای اثبات این موضوع که آیا مطالعه یا استفاده از تلفن همراه در دستشویی به‌طور مستقیم فرد را درمعرض ابتلا به بواسیر قرار می‌دهد یا خیر، به تحقیقات بیشتر نیاز است.

برخی مطالعات نشان می‌دهند نشستن طولانی‌مدت می‌تواند یکی از عوامل موثر ابتلا به بواسیر باشد، احتمالاً به این دلیل که نشستن زیاد روی توالت باعث ضعف و گشاد شدن رگ‌های خونی در ناحیه مقعد و راست‌روده می‌شود. درنتیجه، برخی پزشکان توصیه می‌کنند زمان نشستن روی توالت بیش از ۱۰ دقیقه نباشد، درحالی‌که برخی دیگر از متخصصان زمان مجاز را حداکثر ۳ دقیقه می‌دانند.

با درنظر گرفتن این خطر احتمالی (نشستن طولانی و استفاده از گوشی در دستشویی)، برخی کارشناسان سلامت هشدار می‌دهند استفاده از گوشی در توالت می‌تواند بهداشت فردی در این موقعیت را به خطر بیندازد.

تا وقتی تحقیقات بیشتری انجام شود و اطلاعات دقیق‌تری به دست بیاید، بهتر است زمان حضور در دستشویی را کوتاه نگه داریم. اولویت اصلی در دستشویی باید دفع باشد و نه استفاده یا گشت‌وگذار در تلفن همراه.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره