نماد آخرین خبر

خالق کانتر استرایک در نقش رقیب ایلان ماسک؛ گیب نیوئل تراشه مغزی می‌سازد

منبع
زوميت
بروزرسانی
خالق کانتر استرایک در نقش رقیب ایلان ماسک؛ گیب نیوئل تراشه مغزی می‌سازد

زومیت/ وقتی ذهن سازنده‌ی کانتر استرایک از ساخت بازی به ساخت تراشه‌ی مغزی می‌رود، ماجرا چیزی فراتر از یک پروژه علمی خواهد بود.

گیب نیوئل، مدیرعامل شرکت ولو و خالق بازی‌هایی مانند کانتر استرایک و Half-Life، از سال‌ها قبل به ایده‌ی اتصال مستقیم مغز انسان به کامپیوتر علاقه دارد. این علاقه با تحقیق روی واکنش‌های زیستی گیمرها و ایده‌هایی مانند حسگرهای لاله‌ی گوش در هدست‌های واقعیت مجازی آغاز و در کنفرانس GDC 2019 با معرفی رابط مغز و کامپیوتر (BCI) برای بازی‌ها علنی شد.

نیوئل در همان سال ۲۰۱۹ و در سکوت خبری استارتاپی به نام Starfish Neuroscience تأسیس کرد. طبق اعلام شرکت مورد اشاره، اولین تراشه‌ی مغزی آن تا پایان سال جاری میلادی معرفی خواهد شد؛ تراشه‌ای که هنوز به‌طور کامل قابل کاشت نیست اما قابلیت خوانش و تحریک مغز را دارد.

طبق گفته‌های Starfish Neuroscience، تراشه‌ی این شرکت به‌جای تمرکز بر ساخت سیستم کامل، فعلاً روی توسعه‌ی چیپ سفارشی برای ثبت فعالیت‌های مغزی و درمان بیماری‌ها تمرکز دارد. استارفیش قصد دارد برای تأمین انرژی بی‌سیم و سایر بخش‌ها با سایر شرکت‌های همکاری کند و به‌دنبال راهکار ساده‌تر نسبت‌به رقبا است.

به‌نوشته‌ی ورج، ویژگی اصلی تراشه‌ی استارفیش مصرف بسیار پایین انرژی (۱٫۱ میلی‌وات)، ابعاد کوچک (۲ در ۴ میلی‌متر)، توانایی ثبت و تحریک مغزی، و پردازش داخلی داده‌ها است. این تراشه می‌تواند هم‌زمان با چند بخش مغز ارتباط داشته باشد، مزیتی که درمقایسه با نمونه‌هایی مثل تراشه‌ی نورالینک قابل‌توجه است.

در مقابل، نورالینک ایلان ماسک که تاکنون در مغز سه بیمار کاشته شده، تراشه‌ای بزرگ‌تر، با مصرف بیشتر و نیازمند شارژ بی‌سیم است. از طرف دیگر استارفیش بر سادگی، کارایی و هدف‌گیری چندناحیه‌ای تمرکز دارد، به‌ویژه برای درمان بیماری‌هایی نظیر پارکینسون که تعامل چند بخش مغز اهمیت دارد.

استارفیش در کنار تراشه مغزی، روی دو پروژه‌ی دیگر نیز کار می‌کند: دستگاهی برای نابودی تومورها با گرمایش هدفمند و سیستم TMS رباتیک برای درمان بیماری‌های روانی. درحالی که مقصد نهایی هنوز مشخص نیست، ریشه‌های این پروژه در دنیای بازی‌های ویدیویی به‌وضوح حس می‌شود.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره