ماهواره آمریکایی هر ۲۰ دقیقه یکبار زمین را رصد میکند

خبرآنلاین/ شرکت آمریکایی «میوناسپیس» (Muon Space) نخستین تصاویر ماهوارهای خود را از پروژه نوآورانهای منتشر کرده که هدف آن شناسایی آتشسوزیهای گسترده در سراسر زمین است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این ماهواره که فایرست (FireSat) نام دارد، اولین عضو از مجموعهای بیش از ۵۰ ماهواره خواهد بود که قرار است تا سال ۲۰۳۰ به صورت کامل عملیاتی شوند.
خبرهای مرتبط
-
قدرتمندترین دوربین دیجیتال جهان اولین تصویر خود از فضا را منتشر کرد
-
روشنایی زمین در آسمان ماه چقدر است؟
-
دریافت سیگنالهای عجیب از یخهای قطب جنوب
فایرست میتواند با استفاده از حسگرهای مادون قرمز پیشرفته، دمای نقاط مختلف زمین را در شش باند مختلف بررسی کرده و حتی کوچکترین آتشها (در حد ۵ متر) را نیز از مدار پایینی زمین تشخیص دهد. در نخستین تصاویر ارسالی این ماهواره، حرارت باند فرودگاه سیدنی و فورانهای آتشفشان کیلاوئا در هاوایی دیده میشود.
اسکن تمام کره زمین هر ۲۰ دقیقه
طبق برنامه، این صورت فلکی ماهوارهای بهگونهای طراحی شده که تمام نقاط زمین را هر ۲۰ دقیقه یکبار اسکن کند؛ در مناطقی که بیشتر در معرض خطر آتشسوزی هستند، اسکنها با فاصله زمانی کمتر انجام میشود.
مدیرعامل میوناسپیس، «جانی دایر»، میگوید: «از اینکه توانستیم از طراحی تا استقرار در مدار، این مأموریت را با چنین سرعت و کیفیتی اجرا کنیم، بسیار هیجانزدهایم. این دادهها میتوانند ابزار قدرتمندی برای مقابله با فجایع زیستمحیطی باشند.»
آتشسوزی، آتشفشان، میدانهای نفتی
این ماهواره نهتنها آتشسوزیهای جنگلی را رصد میکند، بلکه توانایی شناسایی فورانهای آتشفشانی و شعلههای گاز در میدانهای نفتی مانند مجتمع «ساریر» در لیبی را هم دارد.
منبع: space
۲۲۷۲۲۷