دانستني ها/ مخروط کاج اندامي توليد مثلي و معادل بخش هايي از ساختار گل در گياهان نهان دانه است. همه اين اندام ها از تغيير شکل برگ ها به وجود آمده اند و البته اين تغيير شکل، با تغيير نوع و خاصيت بافت نيز همراه بوده است.
اغلب گياهان مخروطي مثل کاج و سرو، مخروط هايي چوبي دارند هر چند گونه هايي نيز مخروط هايي ميوه مانند و گوشتي دارند. تفاوت عمده مخروط در گياهان مخروط دار با ميوه گياهان نهان دانه، پوشيده بودن دانه ها درون تخمدان يا نهنج گياهان نهان دانه است که به ميوه تبديل مي شود در حالي که تخمدان گياهان مخروطي، در عمل سربسته نيست و با رسيدن دانه ها، بدون تشکيل ميوه اي که آن ها را فرا بگيرد، دانه ها از زير فلس هاي چوبي مخروط بيرون مي زنند و آزاد مي شوند.
عاملي که باعث باز و شکفته شدن مخروط کاج و بسياري مخروطيان ديگر مي شود، خشکي است. ساختار اين مخروط ها طوري تکامل يافته که بعد از مدت ها (حتي چند سال) که مخروط به تدريج پير و خشک شد، خود به خود بافت چوبي مخروط تغيير شکل داده و باز مي شود. حتي در برخي کاج ها، گرماي آتش سوزي هاي طبيعي جنگل هاي کاج عامل و محرک باز شدن مخروط ها هستند. طبيعي است که وقتي آب به مخروط مي رسد جذب آن مي شود و بافت چوبي که پيش تر از اين خشک و شکفته شده بود دوباره با جذب آب متورم مي شود و همين تورم باعث جمع شدن پايه فلس هاي روي مخروط و بسته شدن مجدد فلس ها مي شود. به اين ترتيب شعبده بازي طبيعي رخ مي دهد و مخروط شکفته شده دوباره بسته مي شود.
**شما کاربران گرامي مي توانيد مطالب جذاب و خواندني ما را در شبکه هاي اجتماعي فيس بوک، گوگل پلاس و توييتر در صفحه «باشگاه آخرين خبري ها» به آدرس هاي زير دنبال کنيد**
و در
اينستاگرام هم ما را با عنوان
akhareenkhabar جستجو کنيد.