واحد مرکزي خبر/ پژوهشگران اصفهاني تاثير درماني آب پنير بر درمان بيماري هاي ميکروبي را اثبات کردند.
رييس دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان امروز با بيان اينکه اين پژوهشگران نشان داد ترهالوز بهترين محافظ براي ايجاد پايداري آنزيم لاکتوپراکسيداز است. گفت: نگار جعفري در رساله دکتري عمومي خود پايداري کاتاليزوري آنزيم لاکتوپراکسيداز در حضور برخي قندها و ارزيابي اثرات ضد ميکروبي آن را بررسي کرده است.
دکتر ميناييان افزود: آنزيم لاکتوپراکسيداز جدا شده از آب پنير، با توجه به دسترسي راحت و تهيه آسان و خاصيت آنتي باکتريالي که دارد، براي اجراي پژوهش هاي متعدد مناسب است ولي پايدارنبودن آن براي نگهداري طولاني مدت، استفاده از اين آنزيم ارزشمند را محدود مي کند.
ترهالوز ،کربوهيدرات سادهاي است که از اتصال دو گلوکز با پيوند سادهاي ايجاد شدهاست و اثرات مضري را که ساير قندهابر روي پروتئينها دارند، ندارد.
آنزيم لاکتوپراکسيداز هم از فراوان ترين آنزيم موجود در شيرگاو است.
خانم جعفري محقق اين طرح هم گفت: در اين پژوهش ، پايداري کاتاليزوري آنزيم لاکتوپراکسيداز جدا شده از آب پنير بر اثر ليوفيليزه شدن (خشککردن انجمادي ) در حضور قندهاي مختلف، بررسي شد
وي با اشاره به ارزيابي اثرات ضد ميکروبي آنزيم ليوفيليزه شده بر روي سه نوع ميکروارگانيسم افزود:در اين مطالعه با کمک سانتريفوژ و اضافه کردن مايه پنير، آب پنير شفاف بدست آمد و سپس آنزيم لاکتوپراکسيداز از بقيه پروتئين هاي موجود جداسازي و خالص سازي شد.
وي افزود: در اين تحقيق براي فريزدراي کردن(خشککردن انجمادي ) آنزيم در حضور دي ساکاريدهاي سوکروز، ترهالوز، مالتوز و لاکتوز با غلظت هاي 5تا 500ميلي مولار استفاده شد.
به گفته اين پژوهشگر نتايج حاصله نشان داد، ترهالوز بهترين محافظ براي ايجاد پايداري آنزيم لاکتوپراکسيداز است و مي تواند تا بيشتر از 40 روز فعاليت آن را حفظ کند.
خانم جعفري افچزود: براساس نتايج تحقيق مناسب ترين غلظت براي دي ساکاريدها جهت حفظ فعاليت کاتاليزوري آنزيم لاکتوپراکسيداز غلظت هاي 100و 300 ميلي مولار است و اين آنزيم در حضور دي ساکاريدهاي سوکروز و ترهالوز پايداري بيشتري نسبت به مالتوز و لاکتوز دارد.
طرح پژوهشي پايداري کاتاليزوري آنزيم لاکتوپراکسيداز در حضور برخي قندها و ارزيابي اثرات ضد ميکروبي آن به راهنمايي دکتر سيد ضياءالدين صمصام شريعت، دکتر ناصر توکلي و دکتر رحيم بحري نجفي در دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان با موفقيت اجرا شد.