پیشگیری از حمله غافلگیرانه اشرار در مناطق مرزی با «فنس هوشمند» مخترعان ایرانی
ايسنا
بروزرسانی
ايسنا/ با توجه به حمله اشرار به مرزبانان و به شهادت رساندن آنها پژوهشگران مرکز رشد دانشگاه آزاد قزوين با ساخت فنسهاي هوشمند، روش امني را براي جلوگيري از غافلگير شدن مرزبانان ارائه کردند.
محمدرضا مهران پور از محققان با اشاره به شهادت هشت مرزبان ايراني در روزهاي اخير، گفت: به منظور افزايش ايمني مرزبانان و جلوگيري از غافلگير شدن آنها پروژه اي تحقيقاتي را در اين زمينه اجرايي کرديم.
وي نتايج اين تحقيقات را طراحي و توليد فنسهاي هوشمند ذکر کرد و اظهار داشت: يکي از کارکردهاي اين فنس هوشمند جلوگيري از غافلگيري نيروهاي نظامي در محيطهاي مرزي و يا محيطهايي است که نياز به حفاظتهاي نظامي دارند.
مهران پور با اشاره به عملکرد اين فنس، خاطر نشان کرد: اين فنس در صورت نزديک شدن افراد يا خودروهايي که قصد عبور از مناطق ممنوعه را دارند به کاربر هشدار مي دهد.
وي گفت: فنس هوشمند توليد شده مجهز به سنسورهاي آلترا سونيک است که همانند رادار عمل ميکنند به اين صورت که قادر به تشخيص افرادي است که در حال نزديکي به منطقه مورد نظر است و با اين تشخيص هشدارهاي لازم را براي کاربر ارسال ميکند.
اين محقق در عين حال با تاکيد بر اينکه عملکرد اين فنس بسته به محيط حفاظت شده متفاوت است، توضيح داد: در صورتي که محيط شهري باشد اين فنس با پخش آلارمي به فرد اطلاع ميدهد که از محيط دور شود.
وي به کاربرد اين سيستم در نقاط مرزي اشاره کرد و افزود: اين فنس در مناطق مرزي ضمن آنکه به مرزبانان اطلاع ميدهد که فردي در حال نزديک شدن به منطقه است، اطلاعاتي را نيز به سرور اصلي که در پاسگاه مرزي نصب ميشود ارسال خواهد کرد.
مهران پور هشدار در خصوص اعمال خرابکارانه را از ديگر قابليتهاي اين فنس نام برد و اضافه کرد: در صورتي که اعمال خرابکارانهاي چون آسيب رساندن به فنس صورت گيرد اين فنس هشدارهاي لازم را براي کاربر ارسال ميکند.
وي همچنين جلوگيري از غافلگير شدن مرزبانان را از ديگر مزاياي اين دستاورد تحقيقاتي ذکر کرد و گفت: در صورت حمله اشرار به مرز، اين سيستم با اعلام هشدار به مرزبانان از غافلگيري آنها در حمله اشرار جلوگيري ميکنند.
مهران پور با تاکيد بر اينکه هدف از کاربردي کردن اين سيستم در مناطق مرزي، اطلاع رساني به مرزبانان است، اظهار داشت: از اين رو در مناطق خاصي سنسورهاي اين سيستم به گونهاي نصب و استتار ميشوند که جلب توجه نکنند و اطلاعات دريافت شده از سوي اين سنسورها از طريق شبکهاي به سرور ارسال ميشود.
محقق طرح فنس هوشمند، نحوه اتصال اين فنسها با سروري اصلي در مرز را از طريق کابل کشي زير زميني دانست و خاطر نشان کرد: از آنجايي که ارتباطات بي سيم احتمال شنود دارد و امکان خرابکاري در آن بيشتر است از اين رو براي افزايش ايمني اين سيستم از روش کابل استفاده شده است.