ايسنا/ زن ايتاليايي فضانورد، به عنوان اولين نفر، قهوه اسپرسو را در ايستگاه بينالمللي فضايي نوشيد.
به گزارش سرويس علمي ايسنا، «سامانتا کريستوفورتي» روز يکشنبه تصويري از خود را هنگام نوشيدن قهوه در گرانش صفر در ايستگاه بر روي صفحه توئيتر گذاشت.
وي در پيغامي نوشت: قهوه بهترين سوسپانسيون ارگانيکي است که تاکنون خلق شده است.
کريستوفورتي هفته آينده و پس از شش ماه ماموريت به زمين بازميگردد. قرار بود قهوهساز ايتاليايي به نام ISSpresso ماه ژانويه به ايستگاه بينالمللي فضايي تحويل داده شود اما به دليل انفجار کپسول باري سيگنوس در زمان پرتاب، از بين رفت و نسخه ديگر آن ماه آوريل به ايستگاه ارائه شد.
کارخانه Lavazza با همکاري شرکت مهندسي Argotec در تورين و همچنين آژانس فضايي ايتاليا اين دستگاه قهوهساز را ساختهاند؛ ناسا ايمني اين دستگاه را تاييد کرده است.
قهوهساز ISSpresso قادر به تحمل شرايط ميکروگرانشي فضا بوده و آب داغ را با فشار درون محفظه قهوه ريخته و قهوه داغ را در اختيار فضانوردان قرار ميدهد. اين دستگاه ميتواند قهوه اسپرسو و چاي را با کيفيت بسيار مناسب تهيه کند.
وزن قهوهساز مزبور، حدود 20 کيلوگرم است و برخلاف نمونههاي موجود، از طراحي نسبتا پيچيدهاي برخوردار است تا بتواند فشار 400 برابري محيط ميکروگرانشي فضا را تحمل کند.
اين قهوهساز از کپسولهاي قهوه اسپرسو استفاده ميکند و تعدادي از اين کپسولها بر روي فضاپيماي اسپيسايکس به فضا حمل شدند. در صورت نياز افراد ديگر حاضر در ايستگاه بينالمللي، کپسولهاي بيشتر آماده اعزام به فضا هستند.
ناسا به دنبال ايجاد محيطي آرامشبخش براي فضانوردان ايستگاه فضايي است و ارسال دستگاه قهوهساز به فضا نيز به همين منظور انجام شد؛ تيم کنترل ماموريت ناسا همچنين امکان دسترسي فضانوردان به ايميل، تلفن، اخبار و برنامههاي ورزشي زنده را فراهم کرده است.
کپسول باري دراگون حامل اين قهوهساز در ماموريت ماه آوريل، همچنين تجهيزات آزمايشگاهي را براي «اسکات کلي»، فضانورد ديگر ايستگاه، حمل کرد.